Pečnik: ''Zvezda će zauvek ostati - GIGANT!''

Autor: Darko Mitrović
subota 06.12.2014.
12:04
Izvor: Sportske.net

Jedan od najiskusnijih fudbalera Crvene zvezde Nejc Pečnik otkrio je slovenačkim medijima svoja dosadašnja iskustva iz najtrofejnijeg srpskog kluba. Veoma je zadovoljan kako je prihvaćen, bez obzira na velike finansijske probleme u klubu.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Nejc Pečnik je do prošle godine bio potpuno nepoznat srpskoj fudbalskoj javnosti, ali je zahvaljujući Slaviši Stojanoviću prošlog leta došao na Marakanu, predstavio se zatim kao veliko pojačanje Crvene zvezde i bio jedan od najzaslužnijih što su crveno-beli prekinuli šestogodišnju dominaciju ''večitog rivala'' kad su šampionske titule u pitanju.

Po završetku sezone bio je na pragu novog inostranog angažmana, ali od toga nije bilo ništa, pa je od letos nastavio svoju priču u crveno-belom dresu.

Doduše, ove jeseni mu ne ide baš kako je očekivao i on, ali i navijači Zvezde. Za razliku od prošle sezone, njegove lopte vrlo teško pronalaze put do protivničke mreže, a tako je bio i prošlog vikenda protiv OFK Beograda na Marakani, kada nije iskoristio bekoliko izglednih prilika.

Ipak, Zvezda je pobedila i ostala u trci za titulu, a par dana posle meča sa ''Romantičarima'', Pečnik se u intervjuu slovenačkom portalu ''Nogomanija'' osvrnuo na dosadašnji period proveden u Crvenoj zvezdi.

Iako su i tamošnji mediji upoznati sa teškim finansijskim problemima u kojima se već dugo nalazi naš najtrofejniji klub, Nejc Pečnik nije imao ništa loše da kaže, ni o svom klubu, ni o životu u Beogradu.

Naprotiv, za sada ima uglavnom pozitivna iskustva.

''Zvezda će uvek biti gigant! Bez obzira na krizu, imamo veliki broj navijača, koji su uz klub i oni su najveće blago svakog kluba, tako i Zvezde. Problemi su svima poznati, uslovi su trenutno loši, ali Zvezda je i dalje i ostaće najveći klub na Balkanu. To je bivši prvak Evrope!'', podseća svoje zemljake Nejc Pečnik.

Pomenuti portal podseća i na neke druge slovenačke fudbalere koji su u prpšlosti branili boje Crvene zvezde, poput sjajnog defanzivca Marka Elsnera, ili veziste Milenka Aćimovića. Nejc Pečnik, ali i Kelhar prošle sezone su takođe opravdali očekivanja navijača.

''Mislim da smo uspeli da otvorimo vrata da i ubuduće slovenački fudbaleri dolaze i Zvezdu. Lepo je videti da nas ovde cene'', dodaje Pečnik.

On se u Zvezdi izdvojio na više poziocija u ekipi, u šali kaže da još samo štopera nije igrao.

''Najviše volim da igram u napadu, jer imam više slobode u igri. Ako ste univerzalac, to je ponekad dobro, ponekad ne, jer i skaute to može da zbuni. Ipak, ja sam pre svega, timski igrač i tako sam i izgradio karijeru'', naglašava Pečnik, koji bi već ove zime mogao da napusti Marakanu u slučaju povoljne ponude.

''Postoji mogućnost da odem, imamo takav dogovor, ali ako ne bude dobre ponude, ja ću ostati do kraja sezone'', zaključio je Pečnik.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Footbal Fanatic
Saturday, 06.12.2014
13:08

Pogotovo ako nam ti budes pisao istoriju..

avatar
Zvezda 91
Saturday, 06.12.2014
13:51

Pecnik je igracina za vecinu igraca u ovom timu Zvezde, i nemas potrebe da pises takve komentare.

avatar
zvezdabre
Saturday, 06.12.2014
17:24

Vladimire,vladimire,neiskusan komentar https://www.youtube.com/watch?v=lya0gftbjB8

avatar
Vladimir Grobar
Saturday, 06.12.2014
16:21

Ako je on igracina onda kakvi li su tek ostali.