Pećinčani pitaju: "Ko je ovde lud?!"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 10.03.2015.
19:04
Izvor: Sportske.net, fkdonjisrem.com

Nakon devetog ovosezonskog poraza koji je FK Donji Srem doživeo za vikend, predstavnici superligaša iz Pećinaca oglasili su se saopštenjem za javnost u kojem se ukazuje na sudijske greške kojima je od početka sezone taj klub drastično oštećen.

fkdonjisrem.com
fkdonjisrem.com

Povezane vesti

Minulog vikenda odigrane su utakmice 18. kola Jelen Superlige a pažnja javnosti po pravilu je bila usmerena na duele "večitih". Zvezda je uz "goleme" sudijske propuste deklasirala Vojvodinu na stadionu "Rajko Mitić", dok se lider na tabeli "provukao" u Novom Sadu.

Donji Srem je kapitulirao pred crno-belima rezultatom 2:1 a posle tog meča i svega što se do sada događalo u domaćem šampionatu oglasili su se predstavnici superligaša iz Pećinaca.

U saopštenju za javnost koje nosi naziv "Viša sila" Pećinčani su ukazali na (pre)veliki broj sudijskih grešaka na štetu Donjeg Srema i konstatovali da je "dara prevršila meru".

"Da sudije neće biti ne blagonaklone (niko nije ni tražio) čak ni sa normalnim kriterijumom moglo se naslutiti još tokom jeseni. Penali za Partizan i Zvezdu, poništen gol Spalevića na 'Marakani', čista ruka Mihajlovića (Jagodina), isključenje Stanisavljevića u Kruševcu… U drugom delu još drastičniji primeri igre rukom u 16 metara Boranijaševića (Borac) i Balažica (Partizan) i to u situacijama kada je bio brisan prostor i sve kristalno jasno?! Reč je o penalima koji su mogli da se vide iz aviona. U oba slučaja kada je aktivan (0:1, 0:0) rezultat. Ako se zna da je protiv Partizana glavni sudija bio iz Kragujevca, a pomoćnici iz Niša sve postaje još iritantnije" navodi se u delu saopštenja.

Donji Srem se trenutno nalazi na 12. poziciji na tabeli sa 19 osvojenih bodova, svega dva boda više od pretposlednjeg Radničkog iz Niša.

"Prvi grešnik Filipović je kažnjen, ali koga to interesuje?! Tri boda su otišla u Čačak, Partizan je nedugo posle neuralgične scene poveo… Kako to da se u dosadašnjem delu sezone nikada nije obrnuto desilo. Da recimo sudija pokloni penal Donjem Sremu iz koga bi poveo i došao do bodova. Ili da ga izmisli i da se na taj način postigne gol?! Pa neka ga posle kazne, ali da se bodovi upišu Donjem Sremu. Kada se sve sabere najmanje 5-6 podova je bukvalno ukradeno! Ko je ovde lud?!" pitaju se predstavnici Donjeg Srema.

Pored navedenog Pećinčani su se u saopštenju dotakli i položaja u kojem se nalaze klubovi iz Vojvodine istakavši da "ovo vodi u propast". U saopštenju se dodaje da niko više ne želi da toleriše gubljenje bodova "usled više sile" zbog čega se očekuje i reakcija nadležnih organa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke