Pazi Voša gazi! ''Stara dama'' preskočila Zvezdu i zasela na vrh tabele!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 18.09.2016.
20:50
Izvor: Sportske.net

Vojvodina je novi lider na tabeli Superlige Srbije! Novosađani su večeras na svom ''Karađorđu'' pobedili ekipu Borca iz Čačka rezultatom 2:1 (1:0) i sada imaju bod više od Crvene zvezde kojoj gostuju narednog vikenda.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Pred oko 5.500 navijača, Vojvodina je do pobede došla golovima Dušana Jovančića u 13. i Vladimira Kovačevića u 50. minutu, dok je strelac jedinog gola za goste bio Lazar Jovanović u 58. minutu. Sve golove sa ove utakmice pogledajte OVDE.

Novosađani su tokom čitavnog susreta diktirali tempo, držali konce u svojim nogama i zasluženo došli do pobede i prvog mesta na tabeli posle devet odigranih kola u Superligi Srbije.

Posle nekoliko opasnih napada na samom početku, u 13. minutu, Vojvodina je došla u vođstvo, Malbašić je lepo prošao po levom boku, vratio povratnu, a na pravom mestu se našao Jovančić i sa penala pogodio za 1:0.

Potom su usledili pokušaji Melega i Maksimovića, ali su završili preko prečke, dok je u finišu prvog dela igre Puškarić imao odličnu šansu, međutim, njegov udarac glavom zaustavio je golman Aleksić.

Novica Maksimovic

Na terenu se ništa nije promenilo ni u drugom delu igre, igralo se uglavnom na polovini Čačana, a već posle pet minuta igre u nastavku, Kovačević je poduplao prednost domaćih. Meleg je odlično izveo slobodan udarac, a visoki štoper Vojvodine bio je najviši u skoku i glavom zakucao loptu u mrežu za velikih 2:0.

Ipak, samo osam minuta kasnije, Čačani su uspeli da se vrate u meč i to nakon velike greške u odbrani Vojvodine. Lošu reakciju  golmana Kordića kaznio je rezervista Borca Lazar Jovanović, koji je presekao pas Vošinog čuvara mreže ka Nikoli Antiću, i lako pogodio nebranjenu mrežu.

Taj pogodak je malo poremetio igru Vojvodine, domaći su delovali nervozno na terenu, usledilo je još nekoliko grešaka koje Čačani nisu uspeli da kazne.

Nenad Lalatović je odlučio da napravi dve izmene, Trifunović i Zličić zamenili su Paločevića i Trujića, a Vojvodina je ponovo preuzela kontrolu na terenu.

Upravo je Zličić imao dobru priliku desetak minuta pre kraja kada je u poslednjem trenutku ispred njega uklizao štoper Borca i sprečio stopostotnu šansu.

U 83. minutu Malbašić je imao najbolju šansu na utakmici, posle kontre i povratne Trifunovića, ostao je sam na nekih 15 metara, ali je golman Aleksić odbranio njegov pokušaj pod prečku i izbio loptu u korner.

Do kraja nije bilo promene rezultata, Vojvodina je novi lider na tabeli sa bodom više od Crvene zvezde, upravo narednog vikenda sastaju se ove dve ekipe na stadionu ''Rajko Mitić''. Trka za titulu mogla bi da bude zanimljivija više nego ikad.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anderton
Monday, 19.09.2016
13:25

Vojvodina nema ekipu za titulu, iako Paločević igra u životnoj formi, kao i Meleg i još par igrača. Fali im jedan pravi centarfor, kakav Trifunović, Ašćerić, Malbašić i slično...Trujić je krilo

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Monday, 19.09.2016
14:57

Fali im i bolji golman, u najmanju ruku da malo bolje pokriju te dve pozicije...

avatar
Goran Zdravkovic
Monday, 19.09.2016
00:05

kako lepo izgleda tabela, samo da ostane do kraja ovako nikad srecniji...

avatar
lewa9
Sunday, 18.09.2016
21:07

Na stranu sto navijam za Partizan, ali Vosa je zasluzila da osvoji titulu vise nego iko. Uvek igraju fenomenalno, ali gube 'male' utakmice.

avatar
Volem Vosu
Sunday, 18.09.2016
21:03

Sme li se ovo u Srbiji?

avatar
Dača
Sunday, 18.09.2016
21:16

Odgovor ćemo saznati za nedelju dana.

avatar
Povratak kralja 4 2
Sunday, 18.09.2016
21:50

Leonardo iznenadio Mažića koji je išao na X jer više nije mogao.