Pazarska publika ume da ceni srpske fudbalske legende...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 01.12.2014.
19:17
Izvor: Sportske.net

Svako gostovanje beogradskih ''večitih rivala'' u Novom pazaru izaziva ogromno interesovanje, pa i dosta tenzija na tribinama i terenu. Tako je bilo i u nedelju, kada je gostovao Partizan, a bez obzira na neke incidentne situacije, ne treba prećutati ni o

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Potrudili su se navijači Novog Pazara proteklog vikenda da sjajnom koreografijom na tribinama uveličaju fudbalski praznik u svom gradu. U tome su i uspeli, mada je bilo i nekih nepotrebnih incidenata koji su pokvarili ukupan utisak, poput bacanja petarde na trenera Partizana Marka Nikolića, ili nekih uvredljivih skandiranja.

Ali, ovde ćemo pažnju posvetiti još jednoj pozitivnoj strani celog događaja, ne samo ovog, već i nekih prethodnih.

Svi prisutni su se u nedelju mogli uveriti na koji način je legendarni kapiten Partizana Saša Ilić ispraćen sa terena, kada je u 66. minutu meča ustupio svoje mesto Vladimiru Volkovu.

Gromoglasni aplauzi sa zapadne tribine stadiona u Novom Pazaru nisu ostavili ravnodušnim ni samog Ilića, koji je tom prilikom poklonio svoj dres jednom od navijača Novog Pazara.

A da ovo nije neki ''izolovani'' slučaj, već da pazarska publika zaista ume da ceni prave fudbalske veličine u našem fudbalu, potvrđuje i primer iz aprila ove godine, kada je i Novom Pazaru gostovala Crvena zvezda.

Tada je brojne aplauze dobio bivši predsednik Zvezde i naš proslavljeni fudbaler Dragan Džajić...

I zaista, za ovakve gestove svaka čast publici u Novom Pazaru. Još samo kad bi uspeli da ovaj pozitivan utisak ubuduće ne uprljaju nekim drugim, potpuno nepotrebnim postupcima...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja BAN2
Monday, 01.12.2014
20:45

Sramota! Oni ne cene ni svoje igrače ni svog trenera sa onim skandiranjem i turskom zastavom, a vi ih još hvalite što cene S.Ilića dok ne stavljate akcenat da je neko mogao da ostane bez usne ili oka kao i prošlog puta kad su bacili bombu na Grobare! Sramota!

avatar
Pique3
Monday, 01.12.2014
22:09

Ja sam Pazarac,i odajem postovanje prema drzavi u kojoj zivim,to je i slucaj kod mnogih Pazaraca,naravno da ima neki izrod. Ali, opsta generalizacija je veoma losa,ja sam bio na toj tribini,jucer, ispred koje je bio doticni Nikolic. Niste videli da je celo vreme provocirao navijace i cak trazio da se isprazni tribina, osudjujem potez bacene petarde, ali nije ni on skroz cist. Medjutim, svi znamo da on cesto biva iskljucen i pravi razne gluposti.Toliko od mene. Pozdrav.

avatar
Povratak kralja BAN2
Tuesday, 02.12.2014
14:43

Navijači NP pokažu zastavu " srce, bubreg, pluća žuta kuća", vijore tursku zastavu, vređaju Srbiju i Srbe i pogode čoveka petardom u lice gde je umalo ostao invalid i ti govoriš da je on nekoga provocirao? Kako je provocirao pa ja da sam na njegovom mestu samo jedno da su navijači NP uradili od sve ove stvari bi povukao ekipu sa terena dok se ne isprazni ceo stadion inače ne bi igrali nastavili utakmicu! Ono je bruka šta su radili navijači NP i ako je bar malo pravde NP će igrati par utakmica van NP, a da su stvari kakve treba da budu svi bi ne samo svojom željom nego morali da poštuju državu u kojoj žive i rade bez obzira na nacionalnost i veru, tako je u svim normalnim zemljama na svetu, a ovakvo bahato ponašanje i ovakve provokacije navijača NP bi bile žestoko kaženjen jer su zasnovane na verskoj mržnji i nacionalnoj osnovi, tim navijači NP je mesto u zatvoru!!!