Pazarci: ''Karadžić tražio da podržimo Milanovića!''

Autor: Beta Beta
sreda 24.12.2014.
20:21
Izvor: Beta

Generalni sekretar fudbalskog kluba Novi Pazar Redžep Korać izjavio je danas da je predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić tražio od predstavnika tog kluba da na izborima za predsednika Zajednice Super lige podrže kandidata Gorana Mila

fknovipazar.net
fknovipazar.net

Povezane vesti

Podsetimo, Karadžić je juče izjavio da je dan uoči izbora za predsednika Zajednice Super lige, Milanović imao pisane potvrde većine klubova, a da su onda predstavnike dva kluba, sa pola puta ka Staroj Pazovi, kući vratila ''dvojica ministara i jedan gradonačelnik''.

"Nismo bili na Skupštini, jer nismo želeli da u svemu tome učestvujemo. Prvo nas je zvao Karadžić i tražio da glasamo za (predsednika Jagodine) Milanovića, zvao je i potpredsednika Vlade Srbije i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića", rekao je Korać radiju Sto plus.

Korać je pojasnio da su Novopazarci najpre pristali na Karadžićev predlog, ali da su kasnije, shvativši da Milanović neće dobiti potrebnu većinu, odlučili da ne učestvuju u glasanju.

"Složili smo se, a imamo i dobre odnose s Jagodinom. Nakon toga, krenuli su pozivi 'druge strane'. Videli smo da Milanović neće imati većinu, konsultovali smo predsednika i klupski Upravni odbor i zaključili da ne treba ucestvovati u glasanju", kazao je Korać.

"Između ostalih, konsultovali smo i ministra Ljajića i objasnili mu razloge zbog kojih mislimo da ne treba ići na Skupštinu", dodao je on.

Za predsednika Zajednice superligaša 17. decembra izabran je prvi čovek Fudbalskog kluba Vojvodina Zoran šćepanović, za koga su glasali Crvena zvezda, Vojvodina, Spartak, OFK Beograd, Radnički KG, niški Radnički, Rad i Napredak, dok je Čukarički bio uzdržan.

Protivkandidat Milanović napustio je sednicu uoči glasanja, zajedno sa predstavnicima Partizana, Donjeg Srema, Jagodine, Voždovca i Borca, dok predstavnici Novog Pazara i Mladosti nisu ni došli u Staru Pazovu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke