Paunović: "Znali smo šta nas čeka u 'grupi smrti'"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 05.06.2015.
17:25
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Veljko Paunović rekao je da su njegovi momci bili spremni za iskušenja u "grupi smrti" i da svojim znanjem, karakterom i menatalitetom mogu do primarnog cilja a to je plasman u 1/8 finala Mundijalita.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Omladinska reprezentacija Srbije u petak je odradila poslednji trening uoči najvažnije utakmice grupne faze Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina.

Nakon poraza od Urguvaja (0:1) i trijumfa nad Malijem (2:0) "Orlići" drže sudbinu u svojim rukama pošto će plasman u osminu finala turnira ostvariti u slučaju da pobede Meksiko ili da remiziraju sa "Trikolorima".

"Dobro smo raspoloženi i sa optimizmom dočekujemo utakmicu" počeo je konferenciju za medije pred sutrašnji meč selektor Srbije Veljko Paunović.

"Orlići" se nakon dve odigrane utakmice nalaze na liderskoj poziciji grupe "D" ali će im za plasman u osminu finala biti neophodan trijumf ili remi u duelu sa Meksikancima zbog činjenice da sve četiri selekcije imaju isti broj bodova.

"Još od samog dolaska, znali smo da je ova grupa verovatno najteža, ali sigurno najneizvesnija na prvenstvu, nije bez razloga nazvana 'grupom smrti'. Ali moji momci su pokazali da imaju zavidan karakter, da imaju pobednički mentalitet i da znaju odlično da igraju fudbal" kazao je Paunović.

Meksiko je u prvom kolu poražen od Malija rezultatom 2:0, da bi u drugom kolu, sjajnim pogotkom Kevina Gutjereza u nadoknadi vremena "Trikolori" savladali Urugvaj rezultatom 2:1.

"Čeka nas Meksiko, tim koji izuzetno poštujem i koji ima nekoliko vrhunskih igrača, budućih svetskih zvezda. Verujem da će naša igra biti na nivou koji smo do sada pokazali i da će to biti dovoljno da ostvarimo prvi i osnovni cilj, plasman među 16 reprezentacija na svetu" zaključio je Paunović.

Utakmice trećeg kola u grupi "D" zakazane su za subotu od 16 časova po lokalnom a 06.00 po srednjeevropskom vremenu. Srbija će ostati prva u grupi ukoliko savlada Meksiko ili odigra nerešeno ali će joj u slučaju remija biti neophodan remi Malija i Urugvaja kako bi zadržala prvu poziciju u grupi.

Propozicije po kojima se rangiraju timovi po grupama možete pogledati OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke