Paunović: "Za nas je svaki meč finale"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 30.05.2015.
12:47
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor omladinske reprezetacije Srbije Veljko Paunović održao je u subotu konferenciju za medije uoči prve utakmice koju će "Orlići" u nedelju ujutru odigrati na Mundijalitu.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Dvadeseto svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina počelo je u subotu duelima u grupama "A" i "B", a selekcija Srbije svoju prvu utakmicu na Mundijalitu igra u nedelju ujutru po srednjeevropskom vremenu.

Dan uoči duela sa Urugvajem izabranici Veljka Paunovića trenirali su na stadionu "Otago" koji prima 23.000 gledalaca a selektor je pre početka treninga izašao pred novinare i izneo svoja očekivanja.

"Došli smo na Novi Zeland sa željom da predstavimo celom svetu naš stil igre, naš talenat, naše vrednosti, našu kulturu... Od samog dolaska, uživamo u svakom danu koji ovde provodimo, jer smo deo jednog od najznačajnijih fudbalskih takmičenja, koje će doneti nove fudbalske zvezde" rekao je Paunović.

Reprezentacija Srbije igra u grupi "D" sa selekcijama Urugvaja, Meksika i Malija a primarni cilj "Orlića" biće plasman u eliminacionu fazu takmičenja.

"Sigurno da nam je cilj da napravimo dobar rezultat, ali pre svega želimo da pravilno razvijamo naše fudbalere i da oni uskoro postanu okosnica 'A' tima" dodao je Paunović.

Premijernu utakmicu na Mundijalitu koji se igra na Novom Zelandu "Orlići" će odigrati u nedelju od 16 časova po lokalnom, odnosno od 6 časova po srednjeervopskom vremenu. Rival Paunovićevih pulena biće vrlo dobra selekcija Urugvaja.

"Za nas je ovde svaka utakmica finale, pripremamo se vrlo ozbiljno i studiozno, a dobro znamo da nas čeka izuzetan protivnik, koji ima veliko iskustvo na ovakvim takmičenjima. Proučili smo njihove vrline i mane, siguran sam da će publika uživati u ovom duelu, kao i u svim ostalim utakmicama ovog fantastičnog šampionata" kazao je selektor.

Na konferenciji za medije uoči prve utakmice na šampionatu sa selektorom se pojavio Miloš Veljković, fudbaler Totenhema koji se nedavno oporavio od povrede ramena koja ga je na više nedelja odvojila od terena.

"Ono što nam je prvenstveni cilj je da prođemo jako tešku grupu, da se plasiramo među 16 selekcija, a posle toga je u jednoj utakmici uvek sve moguće. Znamo da u domovini puno očekuju od nas i učinićemo sve da obradujemo naš narod" rekao je Veljković.

Dodajmo još i to da će utakmicu Srbija - Urugvaj suditi Japanac Rjuđi Sato a direktan prenos obezbeđen je na nacionalnoj televiziji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke