Paunović: "Tempiramo formu za Urugvajce"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.05.2015.
17:44
Izvor: Sportske.net

Selektor U20 reprezentacije Srbije Veljko Paunović izneo je svoje prve utiske po dolasku u Oklend gde će se naš nacionalni tim pripremati do početka Mundijalita.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije koju čine igrači mlađi od 20 godina doputovala je početkom nedelje na Novi Zelnad i smestila se u svoju bazu u Oklendu gde će se pripremati za početak Mundijalita.

Baza "Orlića" u narednom periodu biće sportski centar "Pulman Lodž" a prvi zadatak koji je stručni štab postavio pred igrače jeste što bolja adaptacija na nove uslove i prelazak u novu vremensku zonu.

"Odradili smo već dva treninga na Novom Zelandu i mogu da kažem da sam zadovoljan načinom na koji su igrači podneli ove ekstremne napore i prilagodili se uslovima. Na drugom treningu se više osetio umor, nego na prvom, što je i logično, a potpuno prilagođavanje očekujemo tek od ponedeljka, nakon prijateljske utakmice sa Amerikom" rekao je selektor Paunović.

Članovi ekspedicije Fudbalskog saveza Srbije nemaju nikakve zamerke pošto ljubazni domaćini hotela daju sve od sebe da boravak "Orlića" u Oklendu učine što prijatnijim.

"Uslovi su odlični, imamo sve što nam treba, teren je kvalitetan, vidim da su i igrači zadovoljni, što je najvažnije. Imamo mir, preko potreban da se dobro skoncentrišemo na ono što nas čeka" dodao je Paunović.

Reprezentaciju Srbije do početka Svetskog prvenstva očekuje prijateljska utakmica sa Sjedinjenim Američkim Državama a dan uoči tog meča ekipi će se priključiti fudbaleri Partizana i Čukaričkog koji su zbog obaveza u Kupu Srbije ostali u Beogradu.

"One najfinije tehničko-taktičke radove odradićemo kada nam se priključe još trojica igrača, Andrija Živković, Nemanja Mandić i Ivan Šaponjić. Očekujemo ih tek u subotu ujutru po lokalnom vremenu, a kad stignu videćemo koliko na njih mogu da računam u prijateljskom duelu sa Amerikom dan kasnije" istakao je selektor.

Prvu utakmicu u grupi "D" reprezentacija Srbije igra 31. maja protiv selekcije Urugvaja a u narednim danima stručni štab će pripremiti ekipu za tog rivala kako bi maksimalno spremno dočekala početak takmičenja.

"Sve ide kako smo planirali, odlično je što smo došli ranije na Novi Zeland i do prve utakmice sa Urugvajem imamo dovoljno vremena da budemo na maksimumu. Tempiramo formu upravo za taj 31. maj i prvi meč u grupi 'D' koji sa nestrpljenjem očekujemo" zaključio je Paunović.

Reprezentativci Srbije u petak će posetiti centar Oklenda kako bi iskoristili slobodno vreme između treninga. Dodajmo i to da je prvi rival Srbije u prvoj pripremnoj utakmici na Novom Zelandu poražen od Paname rezultatom 1:0 što će Veljko Paunović i njegovi saradnici sigurno iskoristiti za pripremu meča sa Urugvajem.

Podsećamo da se Srbija nalazi u grupi "D" sa selekcijama Urugvaja, Meksika i Malija a prvu utakmicu na Mundijalitu igra 31. maja od 6 sati po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Nikola
Thursday, 21.05.2015
19:26

Nemanja Mandić? Koliko znam, momak se zove Staniša, a Nemanje su Maksimović i Antonov (od igrača koji su na spisku).