Paunović: "Ovi momci su lavovi, heroji nacije!"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 10.06.2015.
11:49
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Veljko Paunović izjavio je da su njegovi izabranici pokazali čelični karakter i lavovsko srce u trijumfu nad Mađarskom.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Omladinska reprezentacija Srbije plasirala se u sredu u četvrtfinale Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina trijumfom nad selekcijom Mađarske rezultatom 2:1.

Na konferenciji za medije održanoj nakon meča selektor Veljko Paunović nije mogao da sakrije zadovoljstvo a nije štedeo ni reči hvale na račun svojih igrača.

"Srbija ima 21 lava, ovi momci jesu lavovi, istinski heroji. Oni imaju karakter kao čelik i srce pobednika i to nas je ovog puta dovelo do pobede. Siguran sam da se cela država ponosi njima, kao što sam i ja ponosan što treniram takve majstore fudbala, ali i istinske šampione" rekao je Paunović.

Sumirajući utiske sa meča selektor je podsetio da niko nije potcenjivao Mađare i da su njegovi momci bili spremni za veliko iskušenje.

"Spremali smo se za ovako tešku utakmicu, pritisak je bio veliki, a znali smo da će Mađarska biti pakleno težak rival. U prethodnim utakmicama uložili smo ogroman napor i to se osetilo u našoj igri, naišli smo na vrlo motivisanog i dobro organizovanog protivnika" dodao je Paunović.

Srbija je početkom drugog poluvremena ušla u rezultatski deficit a do šanse da se kroz produžetke izbori za plasman u četvrtfinale došla je golom u poslednjim trenucima meča.

"Promašili smo neke šanse, posle toga nas je stigla kazna, ali smo pokazali herojski karakter i to je ono što ovu generaciju krasi već duže vreme. Položili su ispit zrelosti, ovo su velike pobede od kojih se raste. Idemo dalje, nismo rekli još sve što imamo na Novom Zelandu" istakao je selektor.

Najveća zasluga za to što je Srbija uspela da preokrene rezultat u duelu sa Mađarskom i plasira se u četvrtfinale ide na račun Ivana Šaponjića koji je u poslednjim momentima regularnog dela susreta postigao izjednačujući pogodak.

"Ja sam u Ivana verovao uvek i on je sve utakmice na ovom prvenstvu odigrao odlično, a naravno da sam srećan što je veliki trud materijalizovan i pogotkom. Ali ponavljam, ne mogu nikoga da izdvojim, momci su bili fantastični, nisu gubili nadu ni kada smo ostali sa igračem manje, verovali smo svi zajedno da neće doći do penala, da ćemo slaviti" zaključio je Paunović.

Narednu utakmicu na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu "Orlići" će odigrati 14. juna protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saki123
Wednesday, 10.06.2015
14:23

Definitivno ne razumijem takav stav. Naravno da im treba cestitati na uspjehu, ali treba napomenuti da su Madjare trebali realno dobiti minimum 2 0 i da jedva prolaz nije za toliku euforiju.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 10.06.2015
16:01

Kako da nije, kad smo ušli u četvrtfinale, sa realnim šansama da uđemo u polufinale.

avatar
Saki123
Wednesday, 10.06.2015
16:40

Ovim momcima je nebo granica.

avatar
MisterDock
Wednesday, 10.06.2015
16:21

jesi gledao utakmicu?

avatar
Zoran Vukic
Wednesday, 10.06.2015
13:15

a sad ameri srecno orlici

avatar
Amar Zo
Wednesday, 10.06.2015
13:07

Idemo do titule!!

avatar
Goran Zdravkovic
Wednesday, 10.06.2015
12:47

Samo te molim onog propalog manekena Jankovica nemoj vise da ubacujes, bolje ako nije mogao od pocetka Gacinovic da smo igrali sa dva spica ili Mandic levo, nego li onaj maneken... za sve ostalo svaka vam cast...

avatar
Moemilo
Wednesday, 10.06.2015
12:28

Narocito Fika J. Mogli ga slave u Madjarsku....