Paunović: "Momci su pokazali kako se igra za Srbiju"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 26.07.2014.
11:30
Izvor: Sportske.net

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Veljko Paunović pohvalio je svoje izabranike nakon trijumfa nad Bugarskom i poručio da je način na koji su oni igrali pokazatelj kako se "gine" za dres sa nacionalnim grbom.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Nakon junačke borbe i gola koji je Staniša Mandić postigao u 90. minutu duela sa Bugarskom, omladinska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale kontinentalnog šampionata i obezbedila plasman na Mundijal koji je na programu naredne godine.

Posle minimalne pobede kojom su ostvarena dva važna cilja selektor "Orlića" Veljko Paunović izrazio je zadovoljstvo i pohvalio svoje momke.

"Prezadovoljni smo jer smo ostvarili primarni cilj. Plasirali smo se na Svetsko prvenstvo i obezbedili mesto u polufinalu EP. Zbog toga smo jako srećni" rekao je Paunović za sajt Uefa.

Srbija je u petak igrala bez suspendovanog kapitena i Andrije Živkovića koji je morao nazad za Beograd zbog čega je trijumf "Orlića" dodatno dobio na značaju.

"Ovi momci su dali sve od sebe, i to je ono što svaki reprezentativac Srbije mora da čini. Mora da daje svoj maksimum, da igra do poslednjeg sudijskog zvižduka, da predstavlja svoju zemlju i način na koji se fudbal igra u njoj. Igrači su uspeli u tome i zbog toga im čestitam" zaključio je Paunović.

Omladinsku reprezentaciju Srbije sada očekuje polufinalni okršaj sa Portugalom i to će biti repriza polufinala sa prethodnog EP koje je Srbija osvojila.

Polufinalna utakmica između Srbije i Portugala igra se u ponedeljak od 21 čas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke