Paunović: "Kriza u Ukrajini motiv za njihove omladince"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 18.07.2014.
19:54
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Dan uoči početka Evropskog prvenstva za omladince i utakmice koju Srbija igra protiv Ukrajine, selektor "Orlića" Veljko Paunović izneo je svoja očekivanja.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Zvanični prvak Evrope u konkurenciji reprezentacija do 19 godina u subotu kreće u odbranu trofeja na kontinentalnoj smotri koja se ove godine igra u Mađarskoj.

Reprezentacija Srbije kompletirala je u četvrtak svoje redove nakon što su se saigračima priključili golman Rajković i štoperi Jovanović i Babić. Sergej Milinković-Savić i Miloš Veljković nisu dobili dozvolu svojih klubova da se priključe nacionalnom timu pa su njihova imena precrtana sa konačnog spiska igrača.

Danas je u Đeru održana i konferencija za novinare na kojoj je selektor reprezentacije Srbije Veljko Paunović izneo svoja očekivanja.

"Zadovoljan sam urađenim na pripremama, odnosom igrača na treninizima, iako smo kratko radili u punom sastavu. Spremni smo da odgovorimo na izazov, da ostvarimo cilj, a prvi je pobeda protiv Ukrajine i plasman na svetsko Prvenstvo" kazao je Paunović.

Reprezentacija Srbije u prvom kolu grupe "B" igra protiv selekcije Ukrajine, ekipe koju je nedavno savladala rezultatom 2:0 u kontrolnoj utakmici. Pobeda garantuje "Orlićima" plasman na SP za igrače do 20 godina koje se 2015. igra na Novom Zelandu.

"Sve reprezentacije imaju isti cilj, time će naš zadatak biti teži. Prihvatamo ulogu favorita u prvoj utakmici. Očekuje nas teška utakmica, jer je Ukrajina dobar tim, zemlja im je u teškoj situaciji, što će ih motivisati da se predstave u najboljem izdanju. Od naše poslednje utakmice i pobede nad Ukrajinom, u mnogome su unapredili igru, izmenili sastav, što su potvrdili pobedama protiv Engleske, Škotske i Crne Gore" istakao je selektor Srbije.

Omladinci Srbije u Mađarskoj praktično brane trofej koji je osvojen prošle godine u Litvaniji ali selektor Paunović ne želi da opterećuje igrače tom činjenicom.

"Ne opterećuju nas najave da 'branimo' trofej, jer se ta priča nepotrebno forsira u javnosti. Iako je plasman na evropsko Prvenstvo veliki uspeh, rano je da se zadovoljimo samo tim ciljem. Najvažnije je da ostvarimo plasman na svetsko Prvenstvo i igrači su svesni da imaju veliku šansu, da moraju da veruju u taj cilj" zaključio je Paunović.

Stadion Đera biće poprište subotnjeg okršaja Srbije i Ukrajine koji je zakazan za 17 časova i 15 minuta. "Eto Park" ima kapacitet od 13.772 mesta a naši omladinci već su imali prilike da osete teren i da treniraju na njemu pred sutrašnji meč.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke