Paunović hvali, ali i kudi...

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 15.06.2015.
13:31
Izvor: Sportske.net

U dovoljnoj meri, taman toliko da voda sa peščanih novozelandskih plaža ne uđe u uši našim mladićima.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Prvi radni dan posle velike pobede nad Amerikancima iskorišćen je za uobičajeni trening oporavka, pod nadzorom kondicionog trenera Petra Milčanovića.

Ovoga puta, Orlići su se relaksirali uz loptu na prelepoj plaži na obodu Oklanda, gde su i igrači i stručni štab mogli da uživaju u dobrom raspoloženju i lepom vremenu.

Bilo je i onih koji su imali nameru da se okupaju, navodi se na sajtu FSS, ali zima je na Novom Zelandu već uveliko počela i od te ideje se brzo odustalo.

srbija u20 plaza

I dok Orlići sebi mogu da daju za pravo da se malo 'isključe' i opuste pred naredne izazove, taj luksuz nema Veljko Paunović. Selektor Srbije je na Svetskom prvenstvu poslao jasnu poruku svim potencijalnim kritičarima, ako ih je i bilo, dokazao da vredan rad, disciplina, požrtvovanje i posvećenost cilju donosi rezultate.

Smiren, staložen, pribran i poslovično obazriv, selektor 'loptu' iskusno spušta na zemlju, do sada je hvalio, mora malo i da kudi. Čisto zbog vode u ušima.

"Utakmica sa Amerikom je prošla, svakako da možemo da kažemo da je sreća bila na našoj strani, naročito kod izvođenja penala, ali pored mnogo dobrih stvari pojavili su se i određeni aspekti sa kojima nisam bio zadovoljan. U pojedinim trenucima odstupali smo od plana igre, nismo se držali dogovora, bili smo brzopleti u završnici i to je sve moglo jako skupo da nas košta. Svestan da je i umor učinio svoje, takmičenje je veoma naporno, a nama je svaka utakmica bila kao eliminaciona, međutim mi ne smemo da odustajemo od našeg cilja. Nije trebalo da dođe do penala, morali smo utakmicu mnogo ranije da rešimo i to je ono o čemu ćemo pričati najviše uoči utakmice sa Malijem koja nas očekuje.", istakao je on za sajt FSS.

Da je oprez nešto sa čime se mora ući u naredni meč Paunović upozorava i kroz činjenicu da Orliće u narednom duelu sa Malijem svi vide kao favorite. Naročito nakon pobede iz grupe. Ipak...

"Već sam rekao da se na ovom prvenstvu više puta pokazalo da onaj ko misli da je favorit, taj ide kući... Dovoljno je iznenađenja bilo da bi se shvatilo kako slabih ekipa nema i kako svi imaju najveće ambicije. Mi moramo samo jednu stvar da imamo u vidu. Ne igramo sada sa Malijem, već igramo sa polufinalistom Prvenstva sveta, oni su ekipa koja je izbacila Ganu i Nemačku i možda tek sada vidimo u kakvoj smo mi grupi bili. To je stvarno bila "grupa smrti", Urugvaj je nesrećno poražen od Brazila. Mi jesmo savladali Mali u Danejdinu sa 2:0, ali ovo će biti potpuno drugačija utakmica u svakom pogledu.", poručuje selektor uz objašnjenje da će svoje momke dobro pripremiti za ono što ih očekuje.

"Dobro ćemo upoznati igrače sa onim što ih očekuje, nećemo prepustiti ni jedan detalj slučajnosti. Kao i do sada, na nama je da mi uradimo sve što možemo da budemo bolji i to će sigurno tako biti.", uverava Paunović.

Podsećamo, a ne moramo, meč sa Malijem se igra u sredu u 9.30 po našem vremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke