Paunović: "Drugi krug bi bio uspeh"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 18.05.2015.
14:45
Izvor: Beta

Selektor mlade reprezentacije iznosi svoja očekivanja pred put na Mundijalito.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Veljko Paunović istakao je danas da je cilj selekcije na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina plasman u drugu fazu takmičenja.

"Drugi krug, to bi bio uspeh za nas, s obzirom na težinu grupe i da se prvi put nalazimo na takvom takmičenju. Ne želimo da opterećujemo ekipu velikim rezultatima. Ukoliko uspemo da se adaptiramo i zadržimo jedinstvo koje imamo garantujem rezultat... On će doći sam po sebi", rekao je Paunović novinarima u Staroj Pazovi.

Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina održaće se od 30. maja do 20. juna na Novom Zelandu, a Srbija je u Grupi D sa selekcijama Meksika, Malija i Urugvaja.

Selekcija Srbije će put Novog Zelanda krenuti večeras, a Paunović je rekao da je za tim najbitnije da se adaptira na vremensku razliku.

Paunović je rekao da je Srbija nepoznanica za Svetsku fudbalsku federaciju (FIFA) i dodao je Mundijal prilika za nacionalni tim da izgradi novi imidž.

"Posle mnogo godina mi smo i dalje nepoznanica za FIFA-u, jeste da se prvi put se pojavljujemo tamo, ali oni nisu znali s kim se susreću. Ovo je prilika za nas da izgradimo novi imidž, da napravimo nešto nešto novo, pozitivno... Za igrače je ovo prilika da steknu iskustvo za seniorski nivo", kazao je Paunović.

Srbija će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi D sa selekcijama Urugvaja, Malija i Meksika.

"Urugvaj je bio finalista južnoameričkog prvesntva za igrače do 20 godina pre 20 dana... Oni će nam biti najveći ispit, posle čega ćemo znati koliko možemo na prvenstvu. Mali je četvrta ekipa iz Afrike, organizovana, fizički dominanta. Meksiko je kvalitetan, iskusan tim, gaji evropski stil igre",
kazao je Paunović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoran Vukic
Monday, 18.05.2015
15:00

hoce li ko prnsiti utakmice sa Zelada

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 19.05.2015
13:58

Eurosport, oni redovno rade, a mozda i RTS jer ovaj put ucestvujemo i mi.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Monday, 18.05.2015
14:46

Protiv Meksika igramo na dan finala LS, a ja necu moci da gledam ni jedno ni drugo:-/

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 18.05.2015
19:44

zašto nećeš moći ?

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Monday, 18.05.2015
20:24

Idem na svadbu...