Paunović: "Bog najteže misije daje najboljima"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 10.02.2015.
17:13
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor reprezentacije Srbije (U20) Veljko Paunović izjavio je da na Mundijalima nema lakih favorita i da će primarni cilj "Orlića" biti plasman u eliminacionu rundu takmičenja.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije (U20) u utorak je dobila rivale za predstojeće Svetsko prvenstvo koje će sredinom godine biti održano na Novom Zelandu.

Izabranici Veljka Paunovića igraće u grupi "D" a protivnici će im biti vršnjaci iz Meksika, Urugvaja i jedna selekcija iz Afrike. Sumirajući utiske sa žreba selektor je ocenio da grupa nije laka ali da je u skladu sa takmičenjem na kojem će Srbije uzeti učešće.

"Sigurno je da smo „na papiru“ mogli da prođemo mnogo bolje, ali na ovom nivou nema lakih protivnika, kao što nema ni privilegovanih. Poštujemo sve protivnike, ali nikoga nećemo preceniti" rekao je Paunović.

"Orlići" će prvu utakmicu u grupnoj fazi takmičenja odigrati 31. maja protiv Urugvaja a selektor Paunović tvrdi da će fokus biti upravo na prvom protivniku.

"Takmičićemo se u grupi sa najboljima. Od ovog trenutka počinju naše pripreme i usmerenost. Prva utakmica sa Urugvajem je ključna za nastavak takmičenja, a treba sačekati u martu ime protivnika iz Afrike" istakao je Paunović.

Podsećamo da će ovo biti prvo učešće na Mundijalu jedne mlađe selekcije naše reprezentacije od trenutka osamostaljenja Srbije.

"Na ovom takmičenju ćemo, kao i u dosadašnjem periodu dati sve od sebe, kako bismo na najbolji mogući način predstavili svoju zemlju, naše vrednosti i naš stil igre. Prvi cilj nam je, svakako, plasman u drugu fazu takmičenja. Bog svoje najteže misije daje svojim najboljim izabranicima" završio je Paunović.

Svetsko prvenstvo za reprezentacije ispod 20 godina biće održano na Novom Zelandu u periodu od 30. maja do 20. juna tekuće godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke