Partizanu je Genk u lošem sećanju, kako će Zvezda proći? (18:00h)

Autor: Darko Mitrović
sreda 16.07.2014.
12:38
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde večeras započinju seriju ozbiljnih evropskih provera, protiv poznatih evropskih klubova. Prvi rival im je domaća ekipa Genka, koje se navijači Zvezdinog ''večitog rivala'' nerado sećaju, jer je njihov tim pre tri godine eliminisala

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Posle odrađenih priprema u Sloveniji i dve ubedljive pobede nad Veržejom (4-2) i Goricom (5-2), ekipu Nenada Lalatovića očekuju prava iskušenja na aktuelnim pripremama, kad već svoj kvalitet ne mogu da pokažu na evropskoj sceni, i pored osvojene titule.

Crveno-beli su juče doputovali u Belgiju, sinoć odradili i trening, a večeras će od 18 časova izaći na megdan domaćoj ekipi Genka, kome će duel sa Beograđanima poslužiti kao generalna proba pred start nove sezone.

Zvezda je ovog leta značajno promenila tim, iz šampionske ekipe otišao je veliki broj igrača, zajedno sa trenerom Stojanovićem, a njegov naslednik na klupi Nenad Lalatović pokušao je u kratkom vremenskom periodu, da uz nekolicinu pojačanja koja su stigla tokom prelaznog roka, napravi tim koji bi i naredne sezone mogao da se sa Partizanom bori za domaću titulu.

Dve pomenute provere u Sloveniji dale su nagoveštaj da su crveno-beli na dobrom putu, a koliko Zvezda može protiv poznatih evropskih klubova, koji bi je možda čekali i u kvalifikacijama za Ligu šampiona, da nije bilo te famozne suspenzije, večerašnji meč protiv Genka će to najbolje pokazati.

''Genk igra kvalifikacije za Ligu šampiona, uvek je u vrhu belgijskog šampionata, i za nas će to biti odlična provera. Slično važi i za Mehelen, očekujem dve dobre utakmice, koje će nama mnogo značiti'', poručio je pred večerašnji susret Zvezdin borbeni vezista Aleksandar Kovačević, popularni ''Aca Tenk''.

Ovdašnjim ljubiteljima fudbala, Genk je ostao u sećanju od pre tri sezone, kada je eliminisao Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Na svom terenu su slavili sa 2-1, a onda u Humskoj izborili 1-1 i rastužili navijače crno-belih.

Naravno, večerašnji meč sa Zvezdom nema ni izbliza takav značaj, ali će trener crveno-belih Nenad Lalatović moći da vidi na koje igrače će moći ozbiljno da računa u narednom periodu i na kojim pozicijama će Zvezdi biti neophodna nova pojačanja.

A kad je u pitanju sastav ekipe koji će izvesti Lalatović, on bi mogao da izgleda ovako: Kahriman, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Lazović, Savićević, Milijaš, Rakić i Despotović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke