Partizanovo transfer leto - Ko je došao, ko je otišao i da li su crno-beli sada jači?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.08.2016.
15:14
Izvor: Sportske.net

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev imao je pune ruke posla tokom leta, imaće još toga da se uradi u ovih nekoliko dana do kraja meseca, ali već polako može da se podvuče crta.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Mnogo su navijači Partizana očekivali od aktuelnog prelaznog roka. Ekipa je tokom proleća stabilizovana, bilo je još nedostataka u igri i sastavu tima, ali je napredak bio vidljiv.

Kruna svega bio je osvojen Kup, kao dodatni motiv da se u letnjem prelaznom roku formira moćan tim, kadar da se domogne Lige Evrope i da tamo pokuša da nadmaši prošlosezonski rezultat, uz naravno, mnogo bolje igre i rezultate na domaćoj sceni.

Ono što je bilo jasno još od zimus, to je da će Andrija Živković bez obeštećenja napustiti klub prvih dana prelaznog roka, sa tim su se, ma koliko to teško bilo, u Humskoj pomirili i počeli da prave selekciju tima za novu sezonu.

S obzirom da su tokom zime uspeli da angažuju pojačanja poput Evertona, pa i Gogue, koji je imao odličan početak, postigao je i gol u derbiju, najavili Nemanju Mihajlovića kao ''transfer bombu'', što je on i potvrdio do kraja sezone, očekivanja od tandema Iliev-Tomić bila su još veća uoči starta letnje pijace.

Mnogi su verovali da će uspeti da pronađu još dva-tri prava pojačanja, koja bi uz okosnicu tima iz prošle sezone mogla da čine jednu odličnu ekipu za naše uslove.

Međutim, počelo je iznenađenjima. Prvo se Tomić iz teško shvatljivih razloga odrekao štopera Marka Jovanovića, jednog od predvodnika ekipe iz prolećnog dela sezone, a onda su počeli da se dovode igrači ''kao na traci'' iz domaće Superlige, od kojih neki ni do danas nisu uspeli da dođu ni do klupe za rezerve.

Bilo je potom i zvučnijih imena, poput Radovića, Đurđića, a onda i Brazilca Leonarda, koji može da se pohvali možda i najspektakularnijom najavom dolaska u klub iz Humske. Sećate se onih reči Ilieva da ''ima neke poteze kao Ronaldinjo''...

Jedan po jedan, do danas smo izbrojali jedanaest pojačanja crno-belih ovog leta, pojačanja koja nisu uspela da spreče preranu eliminaciju iz Evrope i ''minus devet'' u odnosu na Zvezdu posle šest odigranih kola.

S druge strane, sa odlascima je išlo teže i sporije. Izuzev Andrije Živkovića odlazili su igrači na koje trener Tomić nije ozbiljno računao, da bi sada, u finišu prelaznog roka, Humsku napustio i zamenik kapitena Darko Brašanac, novi fudbaler Betisa.

On je ukupno deveti igrač koji je ovog leta otišao iz Partizana, pa je prilika da se podsetimo svih koji su ovog leta došli i koji su otišli iz Humske.

Evo njihovih imena na jednom mestu, a vi procenite koja je grupa igrača kvalitetnija, ova prva ili ova druga, odnosno da li je Partuzan sada jači ili slabiji u odnosu na proleće.

Došli: Nemanja Stevanović, Marko Janković, Saša Marjanović, Bojan Ostojić, Nemanja Miletić, Milan Radin, Petar Đuričković, Leonardo, Miroslav Radović, Nikola Đurđić, Uroš Đurđević.

Otišli: Živko Živković, Ivan Bandalovski, Miladin Stevanović, Marko Jovanović, Aleksandar Subić, Andrija Živković, Darko Brašanac, Saša Lukić, Ismael Beko Fofana, Marko Golubović (pozajmica)...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

31 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anderton
Thursday, 25.08.2016
19:30

Ova ekipa je jača od prošlogodišnje, ali im treba vremena. Naravno biće kasno jer je već -9. Ja volim Marte Jovanovića, ali te priče kako je on ne znam kakav štoper pa je gubitak njegov odlazak su smešne.

avatar
Ivana Zile
Thursday, 25.08.2016
19:27

STEVANOVIC VULE(dok ne doje bolji) GOGUA MILENKOVIC MILETIC EVERTON Marjanovic LEONARDO MIHAJLOVIC(dati mu jos koju sansu) JANKOVIC DJURDJEVIC ili ako se igra sa 2 napadaca izbaciti Marjanovica neka se ubaci tandem koji daje rezultate

avatar
Friday, 26.08.2016
13:12

Ne mora Marjanovic da bude izbacen, mogu ta dva napadaca da budu i Mihajlovic i Djurdjevic sto bi vrlo verovatno bilo i najbolje resenje za nas makar na neko vreme.

avatar
Friday, 26.08.2016
18:55
avatar
Ivana Zile
Friday, 26.08.2016
18:38

da moze I tako

avatar
PLAYBOY
Thursday, 25.08.2016
19:05

ccc oterali Golubovica na pozajmicu a covek odigrao 4 utakmice i imao dve asistencije i dva gola...pa dao bih mu sansu i ove sezone pa da gori zemlja...al jok, oterase ga..

avatar
Poznavalac
Thursday, 25.08.2016
17:07

Slabiji smo porilicno jer andrija je nezamenjiv,a nemamo dostojne zamene ni za marka jovanovica ali i kakvog-takvog brasanca..

avatar
Thursday, 25.08.2016
16:09

ma imamo dobru ekipu samo treba vremena da se naviknu na taktiku novog trenera... a što se prve postave tiče msm da bi trebala da izgleda ovako: Šaranov- Vulićević-Balažic-Milenković-Miletić- Everton-Kosović- Radović-Leonardo-Mihajlović- Vlahović

avatar
Thursday, 25.08.2016
15:48

Kljajic- Bandalovski, M. Stevanovic, Ostojic (Balazic), Petrovic- Radovic, Kosovic, Jevtovic, BRASANAC, A. Stevanovic- Bozinov. Dovedite beka i stopera ili prebacite nekog od najtalentovanijih klinaca jer tu dopuna nekakva M O R A da se izvrsi u najkracem i najbrzem mogucem roku, ocigledno je da nestasica vlada!

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Thursday, 25.08.2016
20:23

Idi prati tekvondo,Bandalovskog je oterao Iliev.

avatar
Friday, 26.08.2016
10:13

Idi ti prati, sa mnom se tako ne razgovara. O cemu ti pises, jadan ne bio? Da li uopste znas sta bi ovaj gore tim trebao da predstavlja? :-D

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Friday, 26.08.2016
01:32

Brate izvini za onaj komentar dole,nisam te dobro shvatio,uvek pogresno shvatim komentar,a jos kad sam malo bolje uvideo ko si,jos vise mi je zao,puno bi mi znacilo,ako bi prihvatio izvinjenje.

avatar
Budimo.ljudi
Thursday, 25.08.2016
15:39

Sjajan tekst, potpuna analiza

avatar
Casus Luciferi 60:12
Thursday, 25.08.2016
15:32

za sada se niko nije pokazao da je vredan pomena!

avatar
Thursday, 25.08.2016
15:41

Nesto si rekao? :-D

avatar
Đorđe Čvarkov
Thursday, 25.08.2016
15:42

Kako, a strelac dva zlata vredna gola?

avatar
Thursday, 25.08.2016
15:28

A moze i Stevanovic, Ostojic, Jovanovic, Bandalovski i Petrovic kao DMC:-D

avatar
Thursday, 25.08.2016
15:24

Zaboravili ste Milosa Ostojica i Nemanju Petrovica:-D Taman moze tim da se napravi od igraca koji su otisli jer Subic moze da deluje po levoj strani i na sredini terena, cak je verovatno tu i bolji nego kad se nalazi u odbrani: Z. Zivkovic- Bandalovski, Ostojic, Jovanovic, N. Petrovic- A. Zivkovic, Lukic, M. Stevanovic (recimo neki zadnji vezni, a moze to i Ostojic, nije ni vazno), Brasanac, Subic- Fofana. Partizanu ne treba vise da bude bas toliko vazan prelazni rok, nama je ugrozen opstanak i stabilno funkcionisanje, mozda i nece biti odrzano ono sto se ocekuje 12. septembra, vec sad smo na duze staze osakaceni, a ako se to za 18 dana bude dodatno prolongiralo, djavo ce da nas nosi i samo tako odnese u pakao ako cak vec i nije! Ujedinite se i spasite nas PARTIZAN, ne sme vise smrad zarko zecevic da vedri i oblaci u klubu!

avatar
The Real Man
Thursday, 25.08.2016
15:21

Po kvalitetu igraca sigurno jaci, ali nesto ne stima, sredice to Mare siguran sam.

avatar
Casus Luciferi 60:12
Thursday, 25.08.2016
15:33

ja vise ne znam sta on treba da uradi da bi krenuli ovi igraci

avatar
Blazer
Thursday, 25.08.2016
16:02
avatar
Blazer
Thursday, 25.08.2016
15:59

Janković nije mogao ni u Marboru igrati,Leonardo mjesecima bez kluba,Radović matori,Đurđić van forme dosta,dosta dugo,Đurđević prošle sezone odigrao 16 utakmica,a samo 537min. što je u prosjeku 33min. i nije nešto pokazaotako da...........