Partizanovih šest ''lakih komada''!

Autor: Darko Mitrović
subota 25.07.2015.
20:55
Izvor: Sportske.net

Partizan dominirao protiv Jagodine u drugom kolu Superlige i mnogo bolju igru ''začinio'' i serijom golova.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Posle premijernih 4-0 protiv Metalca, fudbaleri Partizana večeras su u Humskoj bili još ubedljiviji.

Rival aktuelnom šampionu bila je ekipa Jagodine, koja je sada po kvalitetu daleko ispod one ekipe koja je ne tako davno bila osvajač Kupa Srbije.

Iako u nekompletnom sastavu, Partizan je trijumfovao sa 6-0, uz još nekoliko izglednih prilika koje su crno-beli večeras propustili.

Praktično, sve dileme oko pobednika rešene su već posle prvih 15 minuta igre.

Partizan je poveo iz jedanaesterca, koji je u 11. minutu iznudio Nikola Ninković, a u gol pretvorio Valeri Božinov sa bele tačke.

Tek što su gosti krenuli sa centra, usledila je munjevita akcija crno-belih, odličan centaršut Petrovića sa leve strane ka Božinovu, koji udarcem glavom ponovo šalje loptu iza leđa golmana Nikolića - 2:0.

Posle ovog gola, trener Jagodine Miljojko Gošić je oštrro protestovao kod sudije Roberta Kiš Čepegija, smatrajući da je Božinov napravio prekršaj pre nego što je došao do lopte u akciji kod drugog gola.

Sve se ubrzo smirilo, a ''Parni valjak'' je nastavio da ''melje''. Igrao se 15. minut, loptu je u kaznenom prostoru prihvatio Andrija Živković i preciznim udarcem sa nekih 12 metara posloa loptu u donji desni ugao Nikolićevbog gola - 3:0.

Tim rezultatom je okončano prvo poluvreme, iako su Saša Ilić i mladi Lukić imali odlične šanse da ovo vođstvo domaćih i uvećaju.

Ali, posle samo pet minuta igre u nastavku, crno-beli stižu do četvrtog gola. Andrija Živković je probio po desnoj strani, centrirao ka Ninkoviću, a ovaj rutinski završava akciju za 4-0.

Andrija Živković je nešto kasnije izašao iz igre, zamenio ga je Ivan Šaponjić, koji je sjajno iskoristio večerašnju minutažu.

U 72. minutu je postigao sjajan gol, snažnim i preciznim udarcem iskosa sa desne strane, pod prečku nemoćnog Nikolića.

Na novu Šaponjićevu golčinu čekalo se do 80. minuta, kada je Trujić prošao po levoj strani, a Šaponjić volej udarcem zakucao loptu u mrežu - 6:0.

Do kraja, odlične prilike imali su i Lukić i Božinov, pa su Jagodinci još i dobro prošli večeras.

Sve golove Partizana sa večerašnjeg meča možete da pogledate OVDE.

Dodajmo još i da je Ivan Bandalovski u ekipi Partizana večeras morao da zbog povrede napusti teren u 29. minutu.

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski (Bogosavac od 30.), Petrović, Balažic, Fabricio, Jevtović (Trujić od 58.), Ilić, Lukić, A. Živković (Šaponjić od 66.), Ninković, Božinov.

Jagodina: Đ. Nikolić, Milinković, Mijatović, Gašić, Filipović, Miladinović, Janković, Ivanović,  Savković, U. Nikolić, Mihailović (Cvetković od 56.).


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak