Partizanovi Slovenci: "Jedna pobeda menja sve"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 05.03.2015.
15:14
Izvor: Sportske.net

Slovenački internacionalci iz redova FK Partizan Branko Ilić i Gregor Balažic složili su se u oceni da dva osvojena boda na dve utakmice igrane u Humskoj ne mogu da zadovolje apetite crno-belih ali da će samo jedan trijumf biti dovoljan da se ekipa vrati

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana pripremaju se za treći prolećni susret u Jelen Superligi, prvi koji će od početka drugog dela sezone igrati na gostujućem terenu.

Nakon dva uzastopna remija na domaćem terenu "Parni Valjak" gostuje u Novom Sadu gde će protiv ekipe Donjeg Srema tražiti prvu pobedu u drugom delu sezone, onu koja bi ekipu vratila na pravi put.

"Svi znamo da smo poslednje dve utakmice morali da dobijemo, nismo uspeli i to nije dobro. Očekuje nas Donji Srem i uradićemo sve da trijumfujemo kako bismo se vratili na pobednički kolosek. Neophodna nam je prva pobeda kako bi sve bilo lakše" rekao je danas Slovenac Branko Ilić za "Tanjug".

U prva dva kola prolećnog dela sezone crno-beli su osvojili dva boda pa su pratioci smanjili bodovni zaostatak vrativši tako neizvesnost u domaći šampionat.

"Malo su dva boda iz dva meča za Partizan jer se od nas očekuje da pobeđujemo i osvojimo prvenstvo. Sve je u našim rukama, ali nije dobro kada na svom terenu izgubiš bodove. Ne smemo da pravimo veliki bauk i trebalo bi da se okrenemo narednim utakmicama" zaključio je Ilić.

Branko Ilic
Foto: Beta/BranislavBožić/Ev

Kolega iz defanzivne linije i sunarodnik Branka Ilića složio se sa ocenom da pobeda na "Karađorđu" menja stvari iz korena.

"Pritisak malo utiče na tim, ali ne previše. Svaku utakmicu moramo da odigramo maksimalno i da se nadamo pobedi. Partizan uvek mora da ide na tri boda i verujem da će sve biti drugačije već posle meča protiv Donjeg Srema" rekao je Gregor Balažic.

Slovenac je zimus stigao u Humsku a priliku da debituje dobio je već u drugom kolu, u duelu sa Radničkim iz Niša koji je završen rezultatom 0:0. Taj kiks Partizana iskoristila je Crvena zvezda koju je Balažic opisao kao kvalitetnu ekipu.

"Gledao sam utakmicu sa Jagodinom i mogu da kažem da Zvezda ima dobar tim. Poznajem samo Parkera koji je igrao u Domžalama, ali ne previše, jer nisam u to vreme igrao u Sloveniji. Ipak, moramo da budemo koncentrisani samo na sebe i videćemo kako se će trka završiti" konstatovao je Balažic.

Utakmica 18. kola Jelen Superlige između Donjeg Srema i Partizana zakazana je za subotu, 7. mart, od 17 časova i igra se na stadionu "Karađorđe".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dushan
Thursday, 05.03.2015
16:29

Zbog cega igraju u Novom Sadu?

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Thursday, 05.03.2015
22:32

MUP je procenio da objekat u Pecincima ne ispunjava bezbednosne uslove.