Partizanove muke na Kizinom debiju, na kraju - ''plus 5''!

Autor: Darko Mitrović
subota 04.04.2015.
19:50
Izvor: Sportske.net

Znatno teže nego što se očekivalo, ekipa Partizana je večeras u Humskoj savladala poslednjeplasirani Radnički iz Kragujevca. Zahvaljujući porazu Zvezde, jesenji prvak je ovim trijumfom uvećao prednost na vrhu tabele na pet bodova razlike!

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Predvođeni novim trenerom Zoranom Milinkovićem, fudbaleri Partizana su se ponovo igrali sa nervima svojih malobrojnih navijača večeras u Humskoj, ali su na kraju ipak uspeli da savladanju borbenu ekipu Radničkog iz Kragujevca rezultatom 2-1.

Počelo je neobičnom scenom, protestom fudbalera Radničkog na terenu stadiona u Humskoj, a onda je počela inicijativa Partizana, koja u prvom poluvemenu nije dala rezultat.

Gosti su se orijantisali na odbranu svog gola, to su činili veoma uspešno, a jalove napade Partizana nisu uspevali da u gol pretvore ni Šaponjić, koji je imao najbolju priliku u prvom poluvremenu, ni Nikola Ninković, koji je veoma loše reagovao u par navrata, kada se nalazio u prilikama za gol.

Ostalo je 0-0 posle prvih 45 minuta, uz sve veću nervozu i igrača i navijača Partizana.

U nastavku, prvu priliku propustili su gosti preko Milovanovića, pokazavši da umeju i opasno da priprete.

Usledila je nova šansa Šaponjića, pa period zatišja, sve do ulaska Darka Brašanca umesto Nikole Ninkovića.

Čim je ušao na teren, Brašanac je imao stopostotnu priliku posle asistencije Babovića, ali je lopta otišla tik pored stative.

Ipak, na vođstvo Partizana se posle toga nije dugo čekalo. Igrao se 64. minut meča, kapiten Saša Ilić je majstorski proigrao Stefana Babovića, koji je krenuo ulevo, a onda iskosa poslao loptu na pravo mesto - 1:0.

Međutim, samo sedam minuta je trajalo vođstvo Partizana. Kragujevčani su iznudili korner posle koga je Lazar Rosić na najbolji način iskoristio konfuziju domaćih ispred Živkovićevog gola i Radnički je stigao do izjednačenja - 1:1.

Bio je to pravi šok za navijače Partizana, ali je ekspresno reagovao Saša Ilić, koji je nepuna dva minuta kasnije, posle dobre saradnje sa rezervistom Nemanjom Kojićem, preciznim šutem sa nekih 16 metara savladao odličnog Trifunovića - 2:1.

Do kraja, gosti su u 86. minutu tražili jedanaesterac, reklamirajući da je neko iz odbrane Partizana igrao rukom, ali se sudija Ilić nije oglasio.

Ostalo je 2-1 za Partizan, koji je uvećao prednost nad ''večitim rivalom'' na pet bodova razlike.

Sve golove možete da vidite OVDE.

Partizan: Ž. Živković – Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov – Drinčić, S. Ilić – Grbić, Babović, Ninković (Brašanac od 61.) – Šaponjić (Kojić od 67.).

Radnički 1923: Trifunović – Terzić, Osei, Rosić, B. Miljuš – Kovačević, Vidović – Tiodorović (Vusljanin od 65.), D. Miljuš, Bubanja (Kaljević od 78.) - Milovanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke