Partizanovci se raspucali, Srbija ubedljiva!

Autor: Darko Mitrović
subota 28.03.2015.
16:31
Izvor: Sportske.net

Posle startnog poraza od Holandije, naša omladinska reprezentacija danas upisala prvi trijumf na kvalifikacionom turniru za plasman na Evropsko prvenstvo u Grčkoj.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Omladinska (U19) reprezentacija Srbije savladala je danas seleciju Švajcarske rezultatom 3-1, u drugom kolu kvalifikacionog turnira u Holandiji.

Utakmica je odigrana na stadionu Sportpark de Bok, u mestu Harkema, naš tim je od starta krenuo ofanzivno i takva igra je donela rezultat posle samo 12 minuta igre, kada je mladi napadač Partizana Ivan Šaponjić zatresao mrežu - 1:0.

Na isteku prvih pola sata igre, prednost ''Orlića'' duplirao je Andrija Živković, a sve dileme je svojim drugim golom otklonio Šaponjić u 77. minutu.

Švajcarci su u drugom poluvremenu pružili nešto jači otpor, iznudili su i jedanaesterac koji nisu iskoristili, ali su u finišu ipak stigli do počasnog gola, preko Turkeša, koji je u 86. minutu postavio konačnih 3:1 za Srbiju.

Večeras se u drugom kolu sastaju Holandija i Norveška, a naš tim će meč poslednjeg kola igrati 31. marta, protiv Norvežana, koji su u prvom kolu savladali Švajcarce sa 1-0.

Srbija
: Manojlović, Stevanović, Jovanović, Babić, Bogosavac (od 74. min Rademaher), Gajić, Desančić, A. Živković, Grujić (od 83. min Bainović), Mihajlović (od 65. min Luković), Šaponjić. Selektor: Ivan Tomić.

Švajcarska:
Felman, Sou, Elvedi, Losli, Klejner, Grgić, Milosavljević, Iten (od 59. min Turkeš), Kamber (od 74. min Cani), Oliveiri, Haziker (od 49. min Paglika).



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke