Partizanova šestica u zimskoj idili!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.01.2017.
12:52
Izvor: Sportske.net

Snežni pokrivač i jak vetar nisu smetali izabranicima Marka Nikolića da u prvom kontrolnom meču odigranom u sklopu priprema za prolećni deo sezone ostvare više nego ubedljiv trijumf.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana odigrali su u sredu prvu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za prolećni deo sezone. Protivnik crno-belih bio je prvoligaš iz Borče koji je izabranicima poslužio kao topovsko meso.

Snegom zavejan teren kraj stadiona u Humskoj i snažan vetar koji je duvao tokom čitavog meča nisu smtali vicešampionu Srbije koji je na kraju slavio rezultatom 6:1 (3:1).

Prvo poluvreme proteklo je u znaku Uroša Đurđevića koji je sa dva gola i sijaset odličnih poteza oduševio sve prisutne na "Blatuši", a jednako dobar utisak ostavili su Nemanja Mihajlović i novajlija Leandre Tavamba.

Najviše akcija tokom prvog poluvremena išlo je po levoj strani terena po kojoj su delovali Miroslav Bogosavac i Nemanja Mihajlović, a u završnici se pojavljivao Uroš Đurđević koji je bio najveća pretnja za protivničkog golmana.

Uprkos dominaciji crno-belih prvi pogodak na meču je postigla gostujuća ekipa, a strelac je bio Danko Kiković u osmom minutu.

Prvi pogodak za Partizan postigao je Uroš Đurđević u 27. minutu. Deset minuta kasnije sjajna akcija po levoj strani koju je povukao Nemanja Mihajlović biva završena preciznim udarcem Uroša Đurđevića u donje levi ugao pa crno-beli stižu do drugog pogotka.

Nije se dugo čekalo na treći gol Partizana. Akcija po sedini terena išla je preko Marka Jevtovića, a onda je usledio dupli pas sa Leandreom Tavambom pa Jevtović snažnim udarcem pogađa mrežu Borčana za 3:1.

Da bi Uroš Đurđević i Leandre Tavamba mogli da čine ubojit tandem videlo se u nekoliko navrata tokom prvog dela, a upravo je pomenuti dvojac izveo poslednju akciju u prvom poluvremenu koju Đurđević ipak nije pretvorio u gol.

Partizan (I poluvreme)
- Kljajić, Vulićević, Milenković, Ćirković, Bogosavac, Jevtović, Damjanović, Đurčković, Mihajlović, Tavamba, Đurđević;



U drugom poluvremenu Partizan je nastupio sa novom jedanaestoricom, ali golovi nisu izostali jer je tandem Valeri Božinov - Đorđe Jovanović odmenio Đurđevića i Tavambu.

Goleada je nastavljena u 56. minutu kada je pogodio Alen Stevanović, a u narednih dvadeset minuta Partizan preko Valerija Božinova i Đorđa Jovanovića postiže još dva gola za konačnih 6:1.

Partizan (II poluvreme) - Stevanović, Radin, Ostojić, Bošnjak, Miletić, Marjanović, Everton, Stevanović, Janković, Jovanović, Božinov;

Brazilac Leonardo je prisustvovao utakmici ali nije igrao, dok Muhamed El Monir nije bio u protokolu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 18.01.2017
21:23

Kakvi sve igrači i golmani nisu prošli kroz Partizan, a neki ovde neprekidno prozivaju Kljajića (otkako brani - pobeđujemo), Jevtovića (isto tako) i Božinova, koji ima puno mana, ali se i nadavao i naasistirao. Možda i treba da odu sva trojica, i Kosović, koga se takođe proziva, ali to zaista liči na kampanju nekoga sa interesom. Jer, kao oni ne valjaju, a kao Marjanović, Đuričković, Radin su OK (ali ih valjda trener mrzi?). I, kao, super je onaj preskakač Janković, što beži od duela i 90% lopti zalama unazad i usporava akcije.

avatar
magister
Wednesday, 18.01.2017
21:14

Hmmm. Jevtović je počeo i da daje golove. A neki i dalje misle da je važno za Partizan da ode? Nadam se da će ostatak karijere, još bar 15 godina, provesti u Partizanu, a zbog kvaliteta igre i besprekornog ponašanja i zalaganja će, nadam se, zadužiti i kapitensku traku.

avatar
aeon
Wednesday, 18.01.2017
22:10

OK. Neki stvarno smaraju s kampanjom protiv tog Jevtovića, koji je vrlo zahvalan igrač, a možda ga se i dobro proda što ne bi bilo loše. Ali, malo manje prepucavanja. Ne priliči ti, učo.

avatar
WITH A GOOD CAUSE
Thursday, 19.01.2017
14:08

Za koga je zahvalan igrac? Oni koji su gledali Jokanovica, Nadja, Duljaja i znali sta gledaju, mogu da potvrde da on nema pojma! Mogao bih jos mnogo primera da navedem (i domacih i stranih igraca, Fejsa je prvi primer, dosta svez iz bliske proslosti), kakav crni Jevtovic, ljudi Boziji?!

avatar
WITH A GOOD CAUSE
Thursday, 19.01.2017
14:07

Ma jeste, i dozivotnu fotelju predsednika mu dati, Zemunelo takodje nazvati po njemu. I onda mi pisemo kao da smo neciji menadzeri...

avatar
WITH A GOOD CAUSE
Wednesday, 18.01.2017
16:51
avatar
BRAT IGI
Wednesday, 18.01.2017
19:23

svuda bez N koje onda postaje NJ

avatar
WITH A GOOD CAUSE
Wednesday, 18.01.2017
20:29
avatar
Svarog
Wednesday, 18.01.2017
16:29

Svaka čast. Dobro je krenulo. Mada nam trebaju jače pripremne utakmice u kojima će se iskristalisati potencijalne slabosti u timu. Bez uvrede BSK-u.

avatar
svojnasvome
Wednesday, 18.01.2017
15:33
avatar
WITH A GOOD CAUSE
Wednesday, 18.01.2017
16:20

Sale jos slavi onu nagradu, a kad on nazdravi...

avatar
WITH A GOOD CAUSE
Wednesday, 18.01.2017
15:16

Mogao bi i Cucin u narednom periodu da dobije priliku...

avatar
WITH A GOOD CAUSE
Wednesday, 18.01.2017
14:43

Djurickovic je tu verovatno igrao ispred Jevtovica, a Damnjanovic desno iako mozda i nije bilo tako, mozda je Djurickovic ostao desno, a bas ovaj mali usao u sredinu. Oni poveli, a semafor TV to bas i nije registrovao:-D

avatar
Partizan/Lazio
Wednesday, 18.01.2017
16:06

Ni ja nisam mogao da provalim koji je gde bio,mozda ce pre biti ovo drugo :D Mozda su kao i ja skoknuli od toaleta,vracam se,nasi krecu sa centra,a do poluvremena stoji Borci nula,nista mi nije bilo jasno :D

avatar
Partizan/Lazio
Thursday, 19.01.2017
00:23

Gledao sam i snimak SOS Kanala,bila je cistija slika,ali jos gora pozicija :D

avatar
WITH A GOOD CAUSE
Wednesday, 18.01.2017
16:52

A moguce i da su obe kombinacije bile prisutne i isprobane, dobro nisu stavili kameru na Hram Svetog Save:-D

avatar
Partizan/Lazio
Wednesday, 18.01.2017
14:15

Kada sam video uslove,uplasio sam se zbog eventualnih povreda i pitao da li je uopste bilo neophodno da se odigra,ali dobro se zavrsilo.Neca konacno ponovo konkretan i zeljan igre,Djurdjevic gotovo perfektan,Tavamba-vrlo dobar debi...Pozitivno sam iznenadjen i igrom i rezultatom kada se pogleda stanje terena i vremenski uslovi,samo da nastavimo ovako.

avatar
BRAT IGI
Wednesday, 18.01.2017
15:11

ali treba uzeti u obzir i protivnika mada sve u svemu dobar pocetak. samo jos da bude i tih odlazaka tipa bozinov, jevtovic, kljajic!

avatar
Partizan/Lazio
Wednesday, 18.01.2017
16:00

Naravno da Borca nije merilo,ali ranije se desavalo da protiv zonasa u normalnim uslovima ne mozemo dati vise od dva komada.Napisao sam i ja sinoc da sad vec postaje problem sto niko nije otisao,em sto nam trebaju pare,em sto neke vise ne mogu da gledam.Plasi me i to sto se ceka Jevtovicev odlazak da se dovede taj novi vezni koji navodno na cekanju i bolji je od njega,u vecini liga ima jos 10-ak dana prelaznog roka pitanje je da li ce taj igrac cekati nas do samog kraja.

avatar
SvetskiSampion
Wednesday, 18.01.2017
15:23

Cuj derbi, pa bsk borca vam je bila filijala dok su igrali u JSL .