Partizanova podrška inicijativi Čukaričkog

Autor: Beta Beta
petak 27.02.2015.
13:30
Izvor: Beta

Nakon iznetog stava u vezi sa promenom sistema takmičenja, Čukaričkom se pridružio i Partizan.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da je promena sistema takmičenja neophodna i da su Srbiji dovoljna 24 profesionalna kluba u obe lige.

"Promena sistema takmičenja je nešto što nam je potrebno. Moj stav je jasan od prvog dana - veći broj utakmica, raniji početak lige, manje pauze u prvenstvu i protiv podele bodova", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Nikolić je dodao da predloženi model nije najbolje rešenje.

"Takmičenje u Srbiji je glomazno. Ova zemlja nema kapacitet za više od 24 profesionalna kluba u obe lige. Možda će to zasmetati 'manjim' klubovima, ali čini mi se da je potrebna koncentracija kvaliteta i finansija na manjem prostoru",
rekao je on.

On je istakao da u ovom trenutku podržava predlog sa se u ligi igraju plej-of i plej-aut.

"Mi mnogo treniramo a malo igramo. To možda ne važi za Partizan ove godine, ali svi ostali klubovi odigraju 31-32 utakmice u sezoni. Pauza je toliko dugačka da su to praktično dva odvojena prvenstva. Može da se desi, kao i nama sada, da dodje do promena u timu, tako da je teško dva puta praviti formu", rekao je Nikolić.

"Do forme se ne dolazi na pripremama već takmičenjem. Podela lige na dva dela je pozitivna stvar, biće koncentracija kvaliteta u gornjem delu i biće zanimljiva borba za opstanak. I ova promena je bolja nego da ostane isti sistem takmičenja", dodao je Nikolić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Friday, 27.02.2015
14:32

Ne moze bas 24 kluba, ali 28-30 moze:-D I ja podrzavam ovaj predlog, pauza je preduga!

avatar
bojanbokaradivojac
Friday, 27.02.2015
14:46

dug za porez Partizana je veci zato sto prosla uprava Partizana u dugu za porez nije racunala iznos koji je uso u reprogram poreza vec samo iznos koji je duzan posle reprograma

avatar
Aleksandar Sale Kis
Friday, 27.02.2015
15:36

svaki okrug u srbiji da ima 1 profesionalni klub (oko 30 + Beograd), i to je to...

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Friday, 27.02.2015
14:52