Partizanova deca srušila Kopenhagen!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 29.06.2017.
19:47
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije upisao je drugu uzastopnu pobedu u sklopu priprema za novu sezonu i drugi trijumf iz isto toliko mečeva odigranih u Sloveniji.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Partizan je u četvrtak odmerio snage sa šampionom Danske, ekipom Kopenhagena kojoj je današnji duel u Odrancima bio prvi kontrolni u sklopu priprema za novu sezonu.

Za crno-bele ovo je bila četvrta provera računajući i dve utakmice odigrane na Zlatiboru. Partizan je večeras u utakmici visokog tempa u kojoj su obe ekipa igrale jako borbeno slavio rezultatom 3:2 (1:1) i tako stigao do druge uzastopne pobede u Sloveniji.

Partizan: Kljajić, Vulićević, Ćirković, Ostojić, Miletić, Janković, Everton, Kosović, Đuričković, Mihajlović, Jovanović.

Partizan (od 62. minuta): Jovičić, N. Miletić, Marković, Bošnjak, Munir, Radin, Marjanović, A. Stevanović, Ilić, Pantić, Đilas;

Nakon samo 14 minuta igre Partizan je stigao do prednosti i to preko mladog Đorđa Jovanovića koji je posle intervencije defanzivca Kopenhagena loptu primio desnom butinom a potom je levicom smestio u donji levi ugao protivničkog gola.

Prva prilika za Kopenhagen zabeležena je u 22. minutu nakon što je Bojan Ostojić izgubio duel ali je Filip Kljajić odlično intervenisao i sprečio goste da izjednače.

Golman Partizana loptu je poslao u korner, a ispostavilo se da je upravo posle tog kornera protivnik stigao do gola. Lopta je posle intervencije jednog od igrača Đukićevog tima stigla na ivicu kaznenog prostora gde je kapiten Kvist spremno dočekao i zakucao u gornji desni ugao gola Filipa Kljajića.

Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata premda je u 37. minutu srpski internacionalac iz redova Kopenhagena Andrija Pavlović lukavim potezom pokušao da savlada golmana crno-belih.

Drugi deo meča doneo je nova uzbuđenja. Posle samo pet minuta igre Đorđe Jovanović dobija loptu od Nebojše Kosovića i drugi put na utakmici dovodi Partizan u prednost!

Osam minuta nakon drugog gola Jovanović se ponovo našao u sjajnoj prilici ali je ovoga puta iz neposredne blizine bio neprecizan.

Posle 17 minuta igre u nastavku Miroslav Đukić na teren šalje "drugu postavu".

Dvadeset minuta pre kraja mladi Svetozar Marković i golman Jovičić prave grešku i posle nesporazuma pomenute dvojice Slovenac Verbić lako pogađa mrežu Partizana za 2:2.

Konačan rezultat meča postavio je Danilo Pantić u 77. minutu posle sjajnog pasa kojim ga je Saša Ilić spojio sa golom.

Narednu proveru u sklopu priprema koje obavljaju u Sloveniji fudbaleri Partizana će imati u subotu. Tada će im na megdan izaći moskovski CSKA.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Taktičar
Friday, 30.06.2017
07:19

Fenomenalni zavrsni pasovovi, bravo Jovanovic, Salove lopte imaju oci !

avatar
Salone
Thursday, 29.06.2017
22:39

A Kopenhagen igrao sa 4 timom

avatar
paok
Friday, 30.06.2017
09:00

A ti kao znas sve njihove igrace pa znas ko nije igrao. Bitno je da su pobedili, ne znam sto ti toliko smeta.

avatar
Anderton
Thursday, 29.06.2017
21:55

Ne treba padati u euforiju kao što sam govorio da poraz od Zete nije tragičan. Đole Jovanović je biser koga treba brusiti u prvom timu, mnogi će se setiti da sam kritikovao Marka što mu više ne daje šansu.

avatar
Nikola Spasic
Thursday, 29.06.2017
21:32

igra moze da raduje..pravi pristup,ozbiljan protivnik..bravo.nije lako danas dati 3 gola ni mnogo slabijim rivalima..samo da nastave u istom ritmu

avatar
Branislav
Thursday, 29.06.2017
20:51

...decu Kopenhagena.

avatar
ludak
Thursday, 29.06.2017
20:23

decaci, svaka cast :)

avatar
Grobar77
Thursday, 29.06.2017
20:19

Iskreno savim solidna igra.U 1. pol. nije bilo lose imamo problema kad predjemo polovinu u neki slucajevima smo bezidejni ali imalo je i lepih akcija.Malo me je irtiralo to sto kad krenemo iz zadnje linije stoperi razmene 2-3 pasa i vrate golmanu koji ispuca retko koja akcija se zavrsila a da je pocela iz zadnje linije bez ispucavanja.U 2. pol. je bilo vrlo dobro 2. gol smo primili bzv ali dobro ima vremena imamo 2 vrlo talentovana stopera imam osecaj da je Bosnjak novi Bleki.Bravo za malo Djoleta odigrao je odlicno.

avatar
paok
Thursday, 29.06.2017
21:56

Tacno za tu bezidejnost, zato se nadam da ce Suma doci, uostalom svi se nadamo.

avatar
Wembley
Thursday, 29.06.2017
23:47

Suma ide u Francusku, pod mnogo boljim uslovima....

avatar
Fella
Thursday, 29.06.2017
20:17

Gledao sam deo prvog i celo drugo poluvreme na TV Partizan, mogu slobodno da kazem da sam jako zadovoljan kako sve funkcionise. Malopre sam video prvi gol na yt, prelep pogodak malog Jovanovica. Odigrao je odlicno i uz ova 2 gola imao je jos jednu ozbiljnu sansu i tek se sad vidi koliko je pogresio Vlahovic sto nije hteo da produzi ugovor. Ocekujem da ove sezone uz Djurdjevica i Djordje dobije ozbiljniju sansu, barem u domacim takmicenjima. Bilo bi i ubedljivije da Markovic i Jovicic nisu kiksnuli kod drugog gola Kopenhagena, klasican poklon gol. Kopenhagen od trenutka kada sam ja poceo da gledam, nije imao nijednu stopostotnu priliku, uglavnom su pretili iz prekida i sutevima sa distance, ako izuzmemo tu katastrofalnu gresku Markovica i Jovicica.

avatar
Chella_ynwa
Thursday, 29.06.2017
20:13

Bice dobar Djordje.

avatar
Navijač Partizana
Thursday, 29.06.2017
20:09
avatar
Thursday, 29.06.2017
20:09

Da ne zaboravim, Jovanović da ostane čvrsto na nogama nakon ove partije, da se ugleda na Milenkovića, a ne na Vlahovića jer je već krenuo Milenkovićevim stopama i to daje rezultate. Igrač koji se fokusira na odlazaka, a ne na klub, tim i igru obično stagnira ili propadne. Pamet u glavu i napredak će biti neizbežan jer talenat poseduje, a ima s kim da radi i od koga da uči.

avatar
Emperador(2018)
Thursday, 29.06.2017
20:09

Marjanovic odlicno odigrao , pantic solidan , bosnjak solidan , djole dokazao da je mozda i najbolji napadac posle djurdjevica.

avatar
$$$ BRACELA $$$
Thursday, 29.06.2017
20:03

A greska golmana naseg mislim Stevanovica je ko u bedon ligi da igra...

avatar
R E V O L T
Thursday, 29.06.2017
20:27
avatar
Offside
Thursday, 29.06.2017
21:14

Golman je kod greske bio Jovicic a ne Stevanovic,koji nije bio ni u protokolu!Pa sta i ako je dete napravio gresku,mlad je i ovo su mu prve pripreme NAUCICE.Grese i najbolji golmani sveta moze i on.

avatar
Partizan/Lazio
Thursday, 29.06.2017
20:01

Sasvim pristojna partija,tesko je nesto dublje analizirati igru posto je Dancima ovo prvi mec.Moram da pohvalim Djoleta koji je odigrao odlican mec,ne samo zbog golova vec se konstantno nudio,dobijao duele,odlagao loptu i igrao presing.Iznerviralo me je branjenje kornera u p.p. gde njihov igrac stoji sam na 16 m i nikoga od nasih nema ni na 5 m od njega.Pola tima nam nisu neki skakaci i neverovatno da niko od njih nije zaduzen za odbitak.Drugi gol klasicno neiskustvo i nedostatak komunikacije,to je ono o cemu ja govorim kad neko kaze gurnite klinca u vatru za Evropu,to moze u drugim linijama tima,ali na stoperu je prevelik rizik.Bleki je sansu dobio kada je titula bila izgubljena i to je sasvim druga prica,mi se sada borimo za LS i ozbiljan korak napred.Treba im dati sansu,ali neka to prvo bude protiv Javora,Zemuna...

avatar
Real/Partizan
Thursday, 29.06.2017
19:58

Dobra igra, napred Partizan!!

avatar
Eazy-E
Thursday, 29.06.2017
19:57

Pobedismo sampiona Danske i ucesnika lige sampiona bez Lea i Djurdjevica.Jos samo da dovedemo Sumu i Idemo Ka Ligi Sampiona