Partizanov 'poker' uz Đurđevićev het-trik!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 22.01.2017.
16:48
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana odigrali su u nedelju drugu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za prolećni deo sezone i upisali još jedan ubedljiv trijumf. Duel sa Koprom obeležio sjajni Uroš Đurđević.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Vicešampion Srbije danas je odigrao svoj drugi kontrolni meč u sklopu priprema za prolećni deo sezone, a protivnik Partizana bio je slovenački Kopar.

Partizan je na stadionu "Bonjifika" slavio rezultatom 4:0 (4:0) a Marko Nikolić je kao i u prvoj kontrolnoj utakmici sa BSK Borčom iskoristio priliku da na teren pošalje dva različita tima.

Partizan (I POLUVREME) - Kljajić, Vulićević, Ćirković, Ostojić, Miletić, Jevtović, Kosović, Đuričković, Stevanović, Janković, Đurđević;

Prvo poluvreme, a ispostaviće se i čitavu utakmicu, obeležio je napadač Partizana Uroš Đurđević koji je za samo 28 minuta igre postigao tri gola.

Crno-beli su poveli već u petom minutu, golom Petra Đuričkovića koji je iskoristio nesmotrenost odbrane protivničke ekipe, pa je preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora matirao protivničkog golmana.

Nedugo zatim na scenu stupa Uroš Đurđević koji nakon propuštene prilike Marka Janovića ostaje pred golom i sprovodi loptu petom u nebranjenu mrežu. Prvi gol na današnjem meču Đurđević postiže u 12. minutu.

Prvi ozbiljniji napad u prvom poluvremenu Kopar je imao tek u 31. minutu kada je Ivan Vladančić zapretio, ali je uspeo samo da izbori korner.

Treći gol na utakmici pao je u 36. minutu posle akcija po levoj strani, dodavanja na aut liniji i centaršut Nemanje Miletića koji posle prijema Uroš Đurđević koristi da loptu pošalje u donji levi ugao.

Pet minuta pre kraja prvog poluvremena akcija je krenula iz zadnje linije, stigla do Alena Stevanovića koji je šalje na levu stranu, a odatle Nemanja Miletić ponovo šalje upotrebljiv centaršut pa Uroš Đurđević glavom šalje loptu iza leđa golmana Kopra.

--

--

Partizan (II POLUVREME) - Jovičić, Radin, Milenković, Bošnjak, Bogosavac, Marjanović, Everton, Leonardo (od 86' Đilas), Damnjanović, Jovanović, Tavamba;

U drugom poluvremenu nastupila je druga postava, a među igračima koji su se našli na terenu bio je i Brazilac Leonardo koji je uz dozvolu kluba propustio prvi deo priprema u Beogradu.

Golova nije bilo, premda su fudbaleri Partizana imali još nekoliko izglednih šansi da stignu do ubedljivije pobede.

Prvu lepu akciju u nastavku videli smo u 65. minutu, nakon pasa Leandra Tavambe ka Leonardu koji je nesebično uposlio golobradog Đorđa Jovanovića ali je mladi napadač bio izblokiran u poslednjem trenutku.

Najbolji strelac crno-belih u jesenjem delu sezone izgradio je sebi priliku u 82. minutu a udarac Leonarda da Silve bio je za malo neprecizan.

U samoj završnici pripretili su Saša Marjanović i Strahinja Bošnjak ali do promene rezultata nije došlo, pa su crno-beli drugi kontrolni meč dobili uz četiri data gola.

Podsećamo da su prvu utakmicu protiv BSK Borče crno-beli dobili rezultatom 6:1 a na tom meču je strelac današnjeg het-trika postigao dva gola.

Treću kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za prolećni deo sezone fudbaleri Partizana će odigrati u četvrtak, 26. januara, protiv Gorice od 13 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
babarogonja
Sunday, 22.01.2017
20:53

jeste da se radi o pripremnoj utakmici, ali je činjenica da kod prvog gola golman nije ni intervenisao, a da su drugi i treći iz debelog ofsajda. četvrti je bio lep.

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Sunday, 22.01.2017
22:10

Bojim se da si u pravu. Prvi je sigurno iz ofsajda jer je taj golman izleteo (nisam bas siguran da bi to moglo da se nazove debelim ofsajdom) dok leva noga tog njihovog igraca unosi sumnju, odnosno unela bi da njihov golman nije izleteo, ovako je to svakako bio ofsajd jer nisu bila najmanje dvojica igraca Kopra iza lopte, ofsajdi koje je taj linijski morao da primeti.

avatar
odjava
Sunday, 22.01.2017
23:31

sve je to tacno ali ,, tuga,, je drugo poluvreme. a i strah me da se nismo zajebali za tawambu .

avatar
magister
Sunday, 22.01.2017
18:29

Nisu to bile prva i druga postava, nego dve kombinovane postave. U obe je bilo i standardnih igrača i onih koji ozbiljno konkurišu i nadmeću se za mesto u timu. Koper čini se igra u prvoj slovenačkoj ligi (to u izveštaju ne piše, samo da je slovenački tim!?). Raduje što je tu i Marjanović, brine što nema Mihajlovića... Koliko je ozbiljna povreda Vlahovića?

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Sunday, 22.01.2017
19:20

Igra u njihovom elitnom rangu i zauzima sesto mesto.

avatar
Povratak kralja #48
Sunday, 22.01.2017
19:51

Prosečan slovenački tim u prvoj ligi, mislim da je to najbolji opis njihovog kvaliteta. Mogli smo na njima da vežbamo napad, a odbranu nam gotovo ništa nisu opteretili.

avatar
Povratak kralja #48
Sunday, 22.01.2017
18:02

Biće to sve kako treba samo da nam se poklope još neke stvari do kraja prelaznog roka.

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Sunday, 22.01.2017
22:11

I to teski prosek cak i za njihovu ligu. Ne gotovo nista nego nista:-D

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Sunday, 22.01.2017
17:55

Prava je tragedija i bas velika steta to sto nismo postigli barem jedan gol i u drugom poluvremenu, a mogli smo da im ih damo isto koliko smo dali i u prvom pa cak i vise od toga. Protivnik i nije bio jak, ali ocigledno je da je igra sigurna tecna i da nam mozda i nece trebati niko po toj desnoj strani (odbrana/sredina) kao i da nije smak sveta ako ne dodje stoper iako bi to bilo pozeljno, ali ono sto bismo morali da dovedemo sto pre je ta osmica i to bi bilo dobro da se dogodi sto pre no sada definitivno mora da bude i odlazaka.

avatar
Peca Kodzo
Sunday, 22.01.2017
17:52

Sta je sa Ilicem?

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Sunday, 22.01.2017
18:59

Zakacio ga je neki virus, ne izlazi iz kreveta vec dva dana.