Partizanov pogled ka Ligi šampiona - Koje su prve prepreke?

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.06.2014.
10:40
Izvor: Sportske.net

Sada više nema dileme, čeka se samo formalna potvrda - posle odustajanja Crvene zvezde od žalbe na suspenziju UEFA, Srbiju će u kvalifikacijama u Ligi šampiona i sedmu godinu zaredom predstavljati Partizan. Ko bi mogli da budu prvi rivali crno-belima.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Iako su poručivali da se ne raduju tuđoj nesreći, iako je trener Nikolić isticao da će svoj tim pripremati kao da će da igra u kvalifikacijama za Ligu Evrope, posle jučerašnje odluke čelnika Crvene zvezde, crno-beli sada moraju da se prebace na drugi kolosek, onaj koji vodi ka Ligi šampiona.

Neki prvi utisak je da bi Partizan mogao da ovogodišnji nastup u Evropi dočeka znatno spremnije i homogenije nego što je to bio slučaj pre godinu dana, kada se Rašovićev tim osipao, a pojačanja nisu pristizala očekivanim tempom.

Tadašnji epilog bila je prerana eliminacija sa evro-scene, a jedini klub od koga je Partizan pre godinu dana bio (na jedvite jade) uspešniji, jeste jermenski Širak (1-1, 0-0). Potom je usledila eliminacija od Ludogoreca u kvalifikacijama za LŠ, a onda i debakl protiv Tuna na pragu Lige Evrope.

Sećanje na prošlu sezonu izaziva zebnju među navijačima Partizana, ali i nadu da jednostavno gore od toga ne može, pogotovo što sadašnji trener Marko Nikolić raspolaže znatno iskusnijim sastavom, koji predvode kapiten Ilić, Lazović, Drinčić, Škuletić, Vulićević... a verovatno i Marko Lomić, čiji se potpis očekuje narednih dana.

I dok se čeka potvrda zvaničnika iz Saveza, ali pre svega i iz UEFA, da će Partizan zaista zameniti Crvenu zvezdu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, da nakratko ''zavirimo'' u one šešire u kojima su imena potencijalnih rivala crno-belih.

Partizan će startovati od drugog kola kvalifikacija, srpski vicešampion će biti među povlašćenim ekipama u toj rundi takmičenja, ali posle ne baš prijatnog iskustva sa pomenutim Širakom od pre godinu dana, bilo koji protivnik da zapadne crno-belima ovog leta, ne mogu da očekuju lak posao.

A od onih koji bi mogli da se suprotstave Partizanu na putu ka Ligi šampiona, izdvajaju se švedski Malme, norveški Stromsgodset, gruzijski Dinamo Tbilisi, pa dobro poznate komšije - Sutjeska iz Nikšića i skopski Rabotnički, estonska Levadija, litvanski Žalgiris…

Koje od ovih imena priželjkuju navijači Partizana?














Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke