Partizane, srećan ti evropski put! I da što duže traje...(20:45h)

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.07.2014.
13:25
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana večeras od 20:45h na svom stadionu u Humskoj započinju svoj novi pohod ka elitnom evropskom takmičenju - Ligi šampiona.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Rival vicešampionu Srbije večeras će biti anonimna ekipa HB Toršavna sa Farskih Ostrva, ali to što je nama anonimna, ne znači da bilo ko, a pogotovo ne fudbaleri u crno-belim dresovima, treba da ih potcenjuje.

Partizan je u prethodnih 11 godina uspeo da se dva puta plasira u Ligu šampiona, ali je imao i neka vrlo neprijatna iskustva sa evropskim ''anonimusima'', pa i dan danas pristalice crno-belih obuzme jeza kad se pomene ime irskog Šamroka, na primer.

Verujemo da će ekipa Marka Nikolića u večerašnji duel ući maksimalno spremna, da će pokazati da je kvalitetniji tim u odnosu na Farane i da će, pre svega, biti efikasna, odnosno da će na pravi način koristiti šanse koje budu uspeli da stvore pred protivničkim golom. U tom segmentu igre je tokom priprema često ''škripalo'', ali valjda je do sada i taj problem rešen.

Što se tiče snaga sa kojima crno-beli večeras kreću u evropski pohod, one će biti proverene, uigrane još od proleća, bez ijednog novajlije, s obzirom da je šef struke crno-belih najavio da večeras neće računati na novog defanzivca Branka Iliča, koji je u Humsku stigao pre samo nekoliko dana.

Osim Iliča, na terenu neće biti ni Vladimira Volkova, koji se oporavlja od povrede, pa trener Nikolić ne želi ništa da rizikuje. Zato će šansu pored leve aut linije dobiti Nemanja Petrović, koji će tako biti u prilici da eventualnom dobrom partijom protiv Farana, možda zasluži poverenje trenera i kad se Volkov potpuno oporavi.

Naravno, crno-beli ni u napadu neće moći da računaju na već duže povređenog Nemanju Kojića, ali je tokom priprema do izražaja došao Grbić, pa je vreme da to pokaže i na evropskoj sceni.

TV prenos je najavljen na prvom programu RTS-a, ali navijači Partizana na to ne bi trebalo da se obaziru, već da popune tribine stadiona u Humskoj, kako bi svom timu pomogli da što uspešnije krene ka Ligi šampiona.

Ovo je očekivani sastav Partizana u večerašnjem meču: Lukač, Vulićević, Stanković, Trajković, Petrović, Drinčić, Ilić, Živković, Pantić, Lazović, Škuletić.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke