Partizane, sa štitom il' na njemu! (21.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.10.2014.
13:47
Izvor: Sportske.net

Na prostoru na kojem su vođene neke od najvećih bitaka u istoriji civilizacije vicešampion Srbije večeras bije svoju fudbalsku. Ukoliko se iz Tripolisa vrati sa štitom Partizan ima velike šanse da proleće 2015. godine dočeka u Ligi Evrope.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Geografski prostor naseljen u praistorijskom periodu koji sadašnje ime nosi po antičkom heroju Pelopsu večeras će biti poprište fudbalske bitke između grčkog Asterasa i našeg Partizana.

Na prostoru koji su nekada naseljavali najhrabriji vojnici Sparte crno-beli izlaze na megdan klubu iz Tripolisa, gradu smeštenom u središnjici oblasti Peloponez.

Fudbaleri Partizana čekali su deceniju da ponovo ukrste koplja sa jednim grčkim timom, a kada su to poslednji put imali prilike da urade "borbeno polje" su napustili uzdugnute glave.

Te 2004. godine Vermezovićev Partizan je u prvoj utakmici grupne faze Kupa UEFA savladao grčki Egaleo rezultatom 4:0 čime je trasirao put ka plasmanu u eliminacionu fazu drugog po kvalitetu evropskog takmičenja.


Baš kao i pre deset godina, klub iz Humske imaće priliku da dobrim rezultatom na gostovanju Asterasu popravi svoje izglede za prezimljavanje u Evropi. Posle beogradskih 0:0 sa Totenhemom i remija koji je viđen u Istanbulu u duelu Bešiktaša i Asterasa, pobeda bi crno-belima donela rapidni porast šansi da se nađu u eliminacionoj fazi Lige Evrope.

Ipak, treba biti realan i konstatovati da crno-beli odlaze u goste ekipi koja na domaćem terenu ne zna za poraz od početka sezone a ne treba zaboraviti ni to da Marko Nikolić u Tripolisu ne može da računa na suspendovanog Škuletića ali ni povređene Drinčića i Brašanca.

Sve što treba reći o Asterasu već smo našim uvaženim čitaocima ponudili u članku namenjenom klubu sa Peloponeza. Zašto bi Asteras u Srbiji zvali "Železničar" i sve druge interesantne detalje o ovom timu pročitajte OVDE!

Dodajmo samo da će se Marko Nikolić večeras verovatno opredeliti za postavu sa samo jednim klasičnim napadačem ali ne treba zaboraviti da je strateg Partizana iznenadio navijače pred duel sa Totenhemom kada je bacio mladog Lazara Ćirkovića u vatru.

Tako treba sačekati večernje sate kada će biti poznato sa čime će Nikolić izaći pred Grke i pokušati da se sa Peloponeza vrati sa štitom!

Utakmica se igra od 21 čas i 5 minuta na stadionu "Teodoros Kolokotronis" u Tripolisu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke