Partizane, oni tebe kamenicama, ti njih GOLOVIMA! (18.00)

Autor: Miloš Marković
četvrtak 28.08.2014.
10:31
Izvor: Sportske.net

Uzavrela je atmosfera pred današnji revanš meč kvalifikacija za ligu Evrope između Neftčija i Partizana. Smirene glave, na kamenice treba reagovati golovima.

Beta/Branislav Božić
Beta/Branislav Božić

Povezane vesti

Ne tako sjajna uvertira pred večerašnji meč u Bakuu.

Predstavljeni kao navijači Nefčija, huligani su kamenicama zasuli autobus sa fudbalerima i stručnim štabom FK Partizan koji se sinoć vraćao sa stadiona na kojem se igra večerašnja utakmica.

Slika nije bila ni na samom terenu - OVDE.

Naime, tokom prvih 15 minuta, koliko je trening Partizana bio otvoren za javnost, okupljeni navijači Nefčija vređali su i gađali fudbalere Partizana a sve je pratio delegat sutrašnje utakmice.

Da li je okidač ovakvih scena potegnut u Beogradu?

Naime, pre polaska crno-belih na revanš u Azerbejdžanu nepoznati počinioci slikali su spomenik bivšem predsedniku zakavkaske zemlje Hejdaru Alijevu sa jermenskom zastavom što je shvaćeno kao ozbiljna provokacija.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije na kojima se na potstamentu spomenika Alijevu u Tašmajdanskom parku vidi jermenska zastava. Objavljene su i fotografije mladića koji pokazuje srednji prst pred spomenikom Alijevu.

Bilo kako bilo, iako se verovalo da će ovogodišnji susret azerbejdžanskog i srpskog kluba proći bez incidenata koje smo prethodnog puta gledali u Beegradu, to se nije dogodilo. Na igračima je da se koncentrišu isključivo na teren, gde će zasigurno biti vrelo kao i na sinoćnom treningu.

Neka bude tako – oni vas kamenicama, vi njih golovima!

Naime, Partizan je u Baku stigao sa rezultatom 3:2, Neftči ima dobru osnovu u vidu dva gola na gostujućem terenu, njihov trener priželjkuje pa makar i minimalnu pobedu.

„Greškama i autogolovima smo dozvolili Partizanu da na revanš dođe sa golom prednosti. Odgovara nam i 1:0. Ma, možemo i sa 2:1 da prođemo dalje. Napašćemo partizan od početka utakmice, nemam u to dilemu.“, rekao je Bjukaga Hadžijev.

Njegov kolega na klupi Partizana je svestan vreline terena, ali ne gubi nadu i veru u svoje igrače i tim.

Znaju se ambicije, došli smo da na vrućem terenu odigramo dobru utakmicu.

"Ovaj tim ima dovoljno znanja, želje i iskustva da to i uradi. Naš cilj je jasan, želimo da se nađemo u grupnoj fazi Lige Evrope. Za prolaz će nam biti potrebna koncentracija svakog trenutka, da ne pravino početničke greške kakve smo pravili na prvoj utakmici, kao i da imamo veći procenat iskorišćenih šansi nego na prethodnoj utakmici.", istakao je Nikolić.

Utakmica u Bakuu počinje u 18 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke