Partizane, neka bude kao nekad u Njukaslu... (21:05h)

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.11.2014.
14:09
Izvor: Sportske.net

Fudbalski događaj dana za ljubitelje fudbala u Srbiji je gostovanje jedinog našeg preostalog predstavnika u Evropi u Londonu, gde će odmeriti snage sa Totenhemom u Ligi Evrope. Partizan je izgubio šanse za plasman u drugu fazu takmičenja, ali treba ostavi

Beta/AP Photo
Beta/AP Photo

Povezane vesti

Već godinama naši klubovi nemaju značajnijih uspeha na evropskoj sceni, pa i ne čudi izjava jednog od najvećih aduta Partizana, veziste Nikole Ninkovića, da iako je prvotimac već nekoliko sezona, večeras će tek prvi put biti u prilici da zaigra u Engleskoj, protiv jednog premijerligaša na evropskoj sceni.

Jednostavno, ta pozornica je za ekipe sa ovih prostora postala sve dalja i dalja, vide je ''kao kroz maglu'', ali kada se takva prilika već ukazala, na crno-belima je da je iskoriste na najbolji mogući način i predstave se u svom najlepšem izdanju, bez obzira što za njih ovaj meč nema takmičarski značaj.

Zato su prosto neshvatljive konstatacije koje se pojavljuju poslednjih dana, kako će večerašnje gostovanje Totenhemu biti nekakva priprema crno-belima za ''mnogo važniji'' meč u Superligi protiv Novog Pazara i da je zbog toga odlučeno da Nikola Drinčić ''preskoči'' večerašnji meč, kako bi bio odmoran za domaću scenu...

Pa, ako su nam zaista važnije ''super'' ligaške predstave, onda nam i nije mesto u Evropi.

Ali, nadajmo se da trener Partizana Marko Nikolić i njegovi igrači ipak razmišljaju na pravi način, da će se Totenhemu večeras suprotstaviti najbolji mogući sastav, da će crno-beli odigrati hrabro, borbeno, otresito, drsko, kao sada već davne 2003. godine u Njukaslu, u borbi za plasman u Ligu šampiona, i da će takva igra i ovog puta doneti epilog koga se niko u crno-belom taboru ne može postideti.

Takođe se nadamo da Partizan neće ponoviti ono, slobodno možemo reći, sramotno izdanje na gostovanju u Grčkoj protiv Asterasa, kada nisu pokazali baš ništa.

Neka im taj meč bude lekcija kako NE treba igrati u Evropi, verujemo da su je Nikolićevi izabranici naučili, jer su već na sledećem gostovanju protiv Bešiktaša izgledali mnogo bolje i umalo došli i do boda.

A kad je u pitanju očekivani sastav Partizana, procene su da bi trener crno-belih mogao da se odluči za ovih 11 startera:

Lukač, B. Ilić, Ćirković, Stanković, Volkov, Marković, S. Ilić, A. Živković, Ninković, Lazović, Škuletić.

Srećno, crno-beli!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja BAN2
Thursday, 27.11.2014
15:52

Stručni štab na čelu sa trenerom i igrači razmišljaju na pravi način ali ne razmišljaju oni koji rukovode našim klubovima, ligom i savezom jer UO Partizana nakon ulaska u LE i veći broj utakmica koji će tim odigrati ove polusezone (JSL15+Kup3+Evropa12=30) nije doveo odgovarajući kvantiten i kvalitet igrača da bi stručni štab mogao da rotira i ima uvek spremnom igrača na svakoj poziciji pa je tako od početka grupne faze Partizan igrao bez najmanje 2 standardna prvotimca u svakom kolu bez pravih zamena, a i večeras protiv Totenhema će igrati bez čak 4 (Vulićevića, Drinčić, Brašanac, Pantić), a da nije samo to problem govori i podatak o pomeranju naredne utakmice Partizana u JSL unapred sa 17h na 13h. Teško da bi se u PL nešto slično dogodilo kao što se Partizanu događa sa prvo odlaganjem utakmice protiv OFK-a, zatim zamena utakmica da se umesto Kup utakmice protiv Sloge PM igra prvenstvena protiv OFK pa da se Kup utakmice zakaže u reprezentativnom terminu i sada da se prvenstvena utakmica Partizanu pomeri unapred bliže evropskoj iako se zna da je Partizanu najduže putovanje u JSL NP, a u Evropi Totehnem. Samim tim zbog ovih stvari koje se rade u našoj ligi i koje FSS dozvoljava Partizan nema ravnopravan tretman sa ostalim učesnicima iz svoje grupe jer teško da će Asteras ili Bešiktaš, a Totenhem nema šanse doživeti ovakvo nepoštovanje i saplitanje u svojoj ligi na svakom koraku. Mogli biste malo da pišete o dvostrukim aršinima policije i ZJSL koji odlučuju o tome da se utakmice Voždovac-NP usled mogućih incidenata zbog gostujućih navijača odloži, a da se utakmica NP-Partizan zbog istih razloga igra ali sa idejom bez gostujućih navijača pa neka mi objasni neko zašto su navijači NP povlašćeni u odnosu na navijače Partizana?

avatar
Петар Чалић
Thursday, 27.11.2014
19:48

To sto ti govoris se u LE tacno videlo na svim utakmicama osim na onoj prvoj sa Totenhemom. Protiv Asterasa i obe protiv Besiktasa igraci su se premorni vukli po terenu kao lesevi. Osim onih zadnjih 20 minuta u Turskoj kad su malo presli taj umor sve je bilo zalosno. Prioritet je bio jsl jer je strucni stab uvideo posle asterasa da cemo i u jsl propasti ako se ne smirimo malo. Pa cak i sa tim na umu smo pretrcavani u jsl. Zalosna situacija u klubu, koju je Nikolic maksimalno maskirao. Za to mu hvala, ali to ne sme da bude razlog da se promene odugovlace.

avatar
Povratak kralja BAN2
Friday, 28.11.2014
14:31

Od 16.08.2014 do 11.12.2014 Partizan igra utakmice u ritmu sreda-subota (nedelja-četvrtak) naravno neračunajući reprezentativne termine i onu silom prilika odloženu utakmicu protiv OFK ali je opet ubačena i zamenjena sa Slogom PM u reprezentativnom terminu tako da Partizan u tom ritmu na svaka 3 dana će igrati bez malo 4 meseca, a Nikolić nije bio u mogućnosti da od početka tog ritma primenjuje rotaciju zarad rezultata u JSL, tako je veći deo tima podneo ovaj napor, a u LE je mnogo jači tempo nego u JSL i sasvim logično je da igrače stigne umor u nekim utakmicama i tu nije u pitanju samo fizički već i psihički umor. Nikolić sa stručnim štabom koji je takođe odličan i naravno igrači koji su najzaslužniji za rezultate su fantastično maskirali lošu situaciju u klubu, a nadam se da to neće pomoći ovoj upravi da ostanu ili da pobedi njihov kandidat već da će privući nove kandidate mnogo bolje od ovog predsednika koga smo imali do sada.
ps Ne obraćaj pažnju na komentar Pontus-a, on se obrukao svojim komentarom jer je Nikolić u periodu od 65-67 min uveo u igru 3 sveža igrača (S.Ilića, A.Živkovića i Lazovića) i igrača koja znaju da zadrže loptu i zato je Partizan u poslednjih 20-ak minuta nadigrao Bešiktaš i imao inicijativu, a naravno da je ulaskom 3 igrača sa klupe tim dobio na svežini.

avatar
Pontus
Thursday, 27.11.2014
20:52

Hahaha bili umorni u Turskoj prvih 70 minuta a posle igrali kao besni ahahaha odavno nesto gluplje nisam procitao :))