Partizane, ne dozvoli da ti se ovo ponovi!

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.09.2017.
20:14
Izvor: Sportske.net

Crno-beli u četvrtak gostuju u Švajcarskoj, pa je prilika da se podsetimo i njihovog gostovanja u toj zemlji od pre četiri godine. Pre svega, kao primer kako u četvrtak NE treba da igraju.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Na današnjoj konferenciji za novinare pred put u Bern na utakmicu prvog kola Lige Evrope sa domaćim Jang bojsom, šef struke Partizana Miroslav Đukić je, između ostalog, naglasio da je prednost narednog rivala činjenica da će se utakmica igrati na veštačkoj podlozi.

To nas je neminovno vratilo četiri godine unazad, na utakmicu između Tuna i Partizana, u odlučujućoj borbi za plasman u Ligu Evrope, kada su crno-beli takođe bili nenaviknuti na veštačku podlogu na kojoj je i Tun igrao.

Podsetimo, Partizan je u Humskoj dobio prvi meč sa 1:0, golom Miloša Jojića, a 29. avgusta 2013. odigran je revanš u Švajcvarskoj koji je Tun dobio sa ubedljivih 3:0 (K. Šnojvli 15, M. Šnojvli 48, Zufi 76 minut) i plasirao se u Ligu Evrope.

Bilo je u revanšu par spornih detalja na štetu Partizana, ali su crno-beli generalno tada ostavili veoma loš utisak i da nije bilo Stojkovića na golu, njihov poraz je mogao da bude još teži.

Bila je to oproštajna utakmica Aleksandra Mitrovića pred odlazak u Andreleht, igrali su za crno-bele i pomenuti Stojković, Jojić, pa Lazar Marković, ali je ostalo veliko razočaranje za navijače Partizana posle te utakmice.

Tadašnji trener Partizana Vuk Rašović je, posle meča, a na temu terena sa veštačkom podlogom, rekao i sledeće:

"Ne želim da tražim izgovor u podlozi na kojoj smo igrali. Drugačije je igrati, ali meni je neshvatljiv toliki broj grešaka. Andriji Živkoviću nije smetao teren, napravio je šansu Malbašiću njegovom upornošću", kazao je Rašović.

Neka ovo podsećanje bude prava opomena crno-belima pred gostovanje Jang bojsu, ali i dodatni motiv da se fudbalskoj javnosti u Švajcarskoj i brojnim navijačima Partizana u toj zemlji, ovoga puta predstave u mnogo boljem izdanju.

Uvereni smo da Đukićev tim to može.

Partizan je te 2013. igrao u sledećem sastavu: Stojković – Volkov, Stanković, Obradović, Aksentijević – Jojić, Marković, Ilić (A. Živković od 64'), Malbašić (Brašanac od 82') – Ninković – Mitrović (Grbić od 67').
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AC REVOLTIZAN
Wednesday, 13.09.2017
08:34

Nije Lazar Markovic nego Sasa.

avatar
deky78
Wednesday, 13.09.2017
00:04

Vestacka trava da she ukine pod hitno FIFA reaguj !!!

avatar
Pic.usti zamugljao!
Tuesday, 12.09.2017
20:28

Kada ste tako azurni i sturi u najavi utakmice sampiona Srbija Partizana u evropi,a tako siroke ruke u najavi vicesampiona zvezde(tipa pticica,borjane pazi na ovo,curkovic je procenio travu i gol tehnologiju..) ...budite azurni pa nadjite zadnji mec zvezde sa Beloruskom ekipom i kazite nam koji je rezultat bio!