Partizane, igraj i pobedi! (20:00h)

Autor: Darko Mitrović
sreda 30.07.2014.
11:13
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana večeras imaju prvo veliko iskušenje na startu nove sezone u Evropi. Posle uspešnog ''zagrevanja'' protiv Farana, ekipa Marka Nikolića od 20 časova izlazi na megdan bugarskom šampionu Ludogorecu, ekipi od koje je prošle godine u ovo vre

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Vicešampion Srbije stigao je juče u Bugarsku silno motivisan da konačno savlada ekipu Ludogoreca u Razgradu i tako se približi svom najvažnijem cilju u ovom trenutku - ostanku u Evropi bar do kraja jeseni.

Imajući u vidu kako su prošli naši ostali predstavnici u Evropi u prethodnoj rundi takmičenja, kao i činjenicu da je Partizan ostao jedini predstavnik Srbije na evropskoj pozornici ovog leta, čini se da razloga za optimizam i nemamo baš mnogo.

Ipak, s druge strane, ono što može da ohrabri navijače Partizana, jeste činjenica da crno-beli u odnosu na prošlu sezonu imaju iskusniji, uigraniji tim, a po mišljenju mnogih, čak i kvalitetniji.

Ni Ludogorec nije značajno promenio sastav u odnosu na prošlo leto, a podsetimo da su oni posle Partizana ostavili sasvim solidan trag na evro-sceni, pa je jasno da crno-bele večeras čeka veoma težak posao da izbore rezultat koji bi im omogućio lakši posao u revanšu u Humskoj.

Ono o čemu se uoči večerašnjeg duela dosta govorilo prethodnih dana, jesu problemi koje sa povredama svojih igrača ima trener domaćeg tima Stojčo Stojev.

On je i juče na konferenciji za novinare potvrdio da je nekolicina igrača pod velikim znakom pitanja i u tom kontekstu pomenuo imena Kozmina Mocija, Jordana Mineva, Brajana Angula, Aleksandra Barta i Georgija Ivanova, ali trener Partizana Marko Nikolić smatra da je to samo psihološka igra njegovog kolege i da će gotovo svi pomenuti igrači moći da nastupe protiv crno-belih.

''Jedino Bart neće moći da igra, a za ostale ćemo videti'', ne da se prevariti Nikolić.

Nadajmo se da će i fudbaleri Partizana večeras biti na željenom nivou, da će ispoštovati sve taktičke zamisli svog trenera, što bi uz maksimalno zalaganje i želju za pobedom trebalo da dovede do povoljnog rezultata, a zašto ne i do pobede.

Na kraju, kad je sastav Partizana u pitanju, jasno je da neće biti povređenog Danila Pantića, a od ukupno 18 igrača koji su otputovali u Bugarsku, očekuje se da Marko Nikolić izvede sledeće fudbalere od prvog minuta na teren:

Lukač,
Vulićević, B. Ilić (Trajković), Stanković, Volkov,
Drinčić, Brašanac, S. Ilić (Ninković), Živković,
Lazović, Škuletić.

Direktan prenos utakmice biće na RTS 1 od 20 časova.

Srećno, crno-beli!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke