Partizan - Vojvodina 0:2 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
subota 05.12.2015.
13:56
Izvor: Sportske.net

Ulazimo u finiš meča u Humskoj, Vojvodina slavila sa 2-0 protiv Partizana! Ninković promašio penal za crno-bele u finišu meča!

Sportske.net/partizan.rs
Sportske.net/partizan.rs

Povezane vesti

Pravdu u Humskoj deli Bojan Nikolić, a ovo su startne postave dveju ekipa.

Partizan: Kljajić, Grbić, Bandalovski, Ćirković, Subić, Jevtović (Šaponjić od 84.), Ilić, Lukić (Babović od 75.), A. Živković, Ninković, Božinov (Oumaru od 66.).

Vojvodina: Perić, Ivanić, Vukčević (Stanisavljević od 75.), Pankov, Lakićević, Nastić, Babić, Rosić, Sekulić, Maksimović, Ožegović (Kovačević od 86.).


PRVO POLUVREME

I ovoga puta je pred početak meča intonirana himna ''Bože pravde'', ali ponovo je utisak kao da su svi na terenu bili iznenađeni time, pa su se igrači pozdravljali dok je sa razglasa išla himna. Tek kasnije su svi zastali da koliko-toliko ispoštuju himnu.

Posle minut i po igre, napadač Partizana Valeri Božinov zaradio je žuti karton, a Vojvodina je iznudila slobodan udarac na sredni terena.

Minut kasnije lepa akcija crno-belih po desnoj strani, Grbić je na kraju centrirao, ali od svega samo korner za Partizan posle čega se Vojvodina odbranila.

I gosti su nešto kasnije iznudili korner, a sudija Bojan Nikolić je u 12. minutu ponovo naljutio navijače i igrače Partizana, jer je pokazao žuti karton i Bandalovskom, zbog prekršaja nad Ožegovićem.

Slobodan udarac je dosuđen za Vojvodinu, ali je u tim trenucima usledio i prekid meča zbog gustog dima koji su bakljadom izazvali navijači Partizana sa južne tribine.

Kada se dim razišao, Ivanić je izveo ''slobodnjak'' iskosa sa leve strane, sa oko 25 metara, ali je pogodio živi zid crno-belih.

Sve veća nervoza primetna je na terenu, a u 20. minutu videli smo i manji verbalni duel Bandalovskog i Ožegovića, koji je prethodno iznudio još jedan korner za ''Lale''.

Četiri minuta kasnije, još jedan prekid. Opet su ga izazvali ''Grobari'', ovoga puta jednom uvredljivom pesmom...

Ni ovaj prekid nije dugo trajao, utakmica je ubrzo nastavljena, ali još uvek nema velikih prilika za postizanje golova.

Konačno, u 38. minutu zapaženi Grbić je oštro centrirao sa desne strane ka Božinovu ali je napadač crno-belih zamalo zakasnio da tu loptu prosledi u mežu.

Minut kasnije, Marko Jevtović je pokušao lob udarcem da iznenadi golmana Perića, ali je ovaj bio oprezan i na kraju izbio loptu u korner.

Na drugoj strani, velika opasnost po gol Partizana viđena je u 42. minutu, kada Ognjen Ožegović nije uspeo glavom da zahvati loptu upućenu sa leve strane terena. Već u sledećem napadu još jedna prilika za Ožegovića, ovoga puta ga je Lakićević pronašao sa desne strane, ali napadač Vojvodine nije bio precizan.

Pet minuta trajala je nadoknada vremena u prvom poluvremenu zbog pominjanih prekida, ali do odlaska na odmor nije bilo novih uzbuđenja. Bez golova posle prvih 45 minuta.

DRUGO POLUVREME


Počelo je drugo poluvreme, nema izmena u sastavima. Crno-beli imaju inicijativu, ali i dalje ne uspevaju ozbiljnije da priprete Perićevom golu.

A možda i najlepša akcija Partizana od početka meča viđena je u 52. minutu, kada je Živković petom proigrao Grbića, ovaj sa desne strane centrirao za Ninkovića, koji odmah šutira, ali neprecizno.

Isti igrač je i u 58. minutu šutirao sa dvadesetak metara, ali visoko preko gola, čime je izazvao i zvižduke od strane dela navijača crno-belih.

A onda, u 63. minutu meča, ubedljivo najbolja prilika za Partizan, ali se Božinov obrukao! Saša Ilić ga je, pored petorice protivničkih igrača, maestralno pronašao, bio je Božinov oči u oči sa golmanom Perićem, ali je sa oko sedam metara loptu poslao iznad prečke!

OVDE možete da pogledate tu propuštenu priliku.

Par minuta kasnije, Božinov izlazi iz igre, na terenu je Abubakar Oumaru.

Partizan ne prestaje sa napadima, nova prilika, i to iznenadna, viđena je u 72. minutu, kada je Nikola Ninković u pokušaju da centrira sa leve strane, pogodio pečku gola Vojvodine!

Ubzo se posle kornera za crno-bele i ubačene lopte od strane Živkovića, i Saša Ilić našao u prilici, ali nije uspeo da zakači loptu, na metar od gola rivala.

U poslednjih 15 minuta, na terenu u ekipi Partizana je i Stefan Babović koji je zamenio mladog Sašu Lukića.

Ali, onda šok za crno-bele u 80. minutu meča - 0:1, Lazar Rosić je strelac posle kornera za Vojvodinu! Taj pogodak možete da pogledate OVDE.

Trener Drulović je odmah reagovao uvođenjem Šaponjića umesto Jevtovića, a Vojvodina će u finišu igrati bez isključenog Sekulića, zbog dva žuta kartona!

Pravi šok za Partizan je usledio u 88. minutu! Prvo je Saša Ilić iznudio jedanaesterac za Partizan, Ninković je preuzeo odgovornost, ali je njegov šut odbranio golman Perić!

Usledila je kontra Vojvodine koju je u gol pretvorio Stanisavljević za konačnih 0-2
!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
sashki
Monday, 07.12.2015
01:20

Em sto im treba 8 sati da postave komentar. Dante nekom posao da odobrava komentare bar do ponoci. Ima nas mnogo iz inostranstva sto pišu

avatar
Gorann
Saturday, 05.12.2015
19:58
avatar
magister
Saturday, 05.12.2015
17:00

Nepodnošljivo je. Svaki deseti komentar prođe, često ovakav, koji se ne tiče teme nego obraćanja redakciji. Više tekstova o utakmici nisam mogao da postavim. Zašto? Zato! Gubim vreme. Neću se skoro odlučiti da postavljam.

avatar
X
Saturday, 05.12.2015
17:00

Sto se drugog gola Vojvodine tice, odlicno se vidi kakva je Partizanova odbrana trenutno. Nikakva zainteresovanost posle promasenog penala da se odbrani gol.. Sut po sred gola sa 17, 18 metara, po zemlji.. lagano ulazi u gol. Golman pod hitno i 2 zrela stopera a ne dva panja. Poraz Drulovicev iskljucivo jer nije pravog coveka postavio da sutira penal koji je mogao da preokrene utakmicu.

avatar
neon
Saturday, 05.12.2015
16:57

Sta to bese? mnogo jak partizani :)

avatar
Zoran Vukic
Saturday, 05.12.2015
16:56

goloman koji iz petrca prma gol iz kluba i vizurn bozinov napolje Vosi cestitam

avatar
magister
Saturday, 05.12.2015
16:51

Pretpostavljam da vam nešto nije u redu sa softverom, jer deset puta ne mogu da postavim tekst, a ne verujem da mi je zabranjeno, jer nema razloga. Prekidam utakmicu, jer želim da prokomentarišem trenutak. Ali to je nemoguće. Nervira i zaista je besmisleno, pa i bezobrazluk.

avatar
ManchesterUnited
Saturday, 05.12.2015
21:04

I meni se cesto desava