Partizan - Uprava nova, problemi stari

Autor: Miloš Marković
nedelja 11.01.2015.
10:05
Izvor: Sportske.net

Rukovodstvo Partizana će morati da se suoči sa hroničnom boljkom kada su u pitanju kadrovski problemi.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Zimska pauza trebalo bi da donese određene promene u igračkom kadru u fudbalskom klubu Partizan, pre svega kada su u pitanju dolasci novih fudbalera, koji su želja stručnog štaba.

Neko vreme se govori o Stefanu Baboviću i Enveru Alivodiću, presvih, tu su još i Nemanja Tubić, te Miroslav Todorovski, kao prve mete u prelaznom roku.

Ono o čemu se ipak mora povesti računa, jeste i situacija sa sadašnjim fudbalerima Partizana, koja bi u perspektivi mogla da napravi ozbiljne promlene stručnom štabu.

Naime, crno-beli bi na leto, ako se stvari ne promene, mogli da ostanu bez čak šestorice svojih fudbalera kojima krajem tekuće sezone ističu ugovori.

U pitanju su Živko Živković, Vladimir Volkov, Saša Marković, Danilo Pantić, Danko Lazović i kapiten Saša Ilić.

Ljubiša Tumbaković je svestan situacije, ali poručuje da ovaj problem nije prioritetan u datom trenutku i da Partizan tačon zna sa kojim fudbalerima želi da produži saradnju, a sa kojima ne.

"Razgovaraćemo o tome sasvim sigurno, imamo jasan plan sa kim ćemo se dogovarati oko nastavka saradnje. To u ovom trenutku nije prioritet, ali će sigurno vrlo brzo doći na red.", prenose 'novosti.rs' reči potpredsednika crno-belog kluba.

Pred novim rukovodstvom Partizana je tako stari, hronični problem.

Odlasci bez nadoknade i zarade za klub su postali praksa, ne samo u redovima kluba iz Humske, uzroci ovakve boljke leže i u neažurnosti (prethodne uprave) kako bi se omogućio povraćaj uloženog novca.

Potpisivanje otvorenih ugovora, u situaciji kada i sami igrači dolaze kao slobodni, te dugovanja prema fudbalerima i neisplaćene zarade koje vezuju ruke čelnicima Partizana i ostalim klubovima iz JSL kada su u pitanju rastanci, pre svega.

Konkretno u Partizanu, Vojislav Stanković je jasno izrazio stav protekle sezone da neće produžiti ugovor sa Partizanom, od pomenutih igrača isto bi mogao da uradi i Vladimir Volkov, o čijem se odlasku govorilo i tokom leta.

Saša Ilić ima podršku rukovodstva, legenda će dobiti priliku da sama odluči hoće li igrati i dalje, a slična je situacija i sa Dankom Lazovićem, koji, nije tajna, klub može da napusti u slučaju dobre ponude.

Saša Marković će dobiti zeleno svetlo, to je izvesno, dok se oko mladog Danila Pantića vodi polemika. Rezervni golman Partizana Živko Živković nije dobio pravu priliku duže vreme, sva je verovatnoća da će i sam promeniti sredinu.

Kada reši goruće probleme, Partizan već u narednih šest meseci potencijalno može imati nove razloge za brigu, obzirom da u junu 2016. godine ugovori ističu LUkaču, Branku Iliću, Nikoli NInkoviću, Andriji Živkoviću.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ali samo vi sektasi
Sunday, 11.01.2015
11:08

Morate da odete iz Partizana, podjite zajedno sa Volkovim i Markovicem, nije ovo za vas!!!

avatar
bora majstor
Sunday, 11.01.2015
17:31

da neka odu, a ti trazi da ti dovedu djuru ponovo da bi i ti vajdio neku kintu kao u predhodnom periodu .muka mi je od vas naturalizovanih partizanovaca .

avatar
Ali samo vi sektasi
Sunday, 11.01.2015
20:09

Nemoj da te ja iznaturalizujem, mene da diras koji sam srz Partizana...