Partizan u trećem šeširu - Šta će reći kuglice!?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 28.08.2014.
23:16
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana ostvarili su u četvrtak veliki uspeh plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope a ostali rezultati i klupski koeficijenti svrstali su crno-bele u treći šešir pred sutrašnji žreb. Ovo su mogući rivali kluba iz Humske!

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Sa dve pobede u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu Evrope fudbaleri Partizana doneli su klubu iz Humske šesto učešće u grupnoj fazi drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.

U trenutku kada ovo pišemo završene su sve osim jedne utakmice plej-of faze kvalifikacija za Ligu Evrope što znači da je poznat i sastav šešira pred sutrašnji žreb koji se održava u "Grimaldi Forumu" u Monaku.

Vicešampion Srbije nalazi se na 31. poziciji na spisku od 48 timova koji će se u petak naći na žrebu za grupnu fazu Lige Evrope što znači da Partizan dobija mesto u trećem šeširu!

Za poslednje mesto u grupnoj fazi LE bore se Rio Ave i Elfsborg ali obe ekipe imaju lošiji klupski koeficijent od Partizana pa vicešampion Srbije neće promeniti svoju poziciju na žrebu.

Izvesno je da Partizan na sutrašnjem žrebu neće moći da dobije protivnika iz trećeg šešira među kojima su, između ostalih Dinamo Zagreb, Everton, Legija, Torino, Fejnord...

Slika sesiri

U prvom šeširu nalaze se jako kvalitetni klubovi i pravo je pitanje da li je bolje da Partizan dobije atraktivnog rivala kakav je Inter ili Totenhem ili da se "moli" za dvomeč sa Dinamo Kijevom, Metalistom ili Kopenhagenom.

Potonji klubovi nisu tako atraktivni ali ni tako nekvalitetni pa je jasno da bi bilo bolje u Beogradu dočekati imena kakava su Sevilja, Fiorentina, Inter, Totenhem ili Napoli.

Drugi šešir čini mnogo kvalitetnih ekipa a ako bi moglo da se bira crno-beli bi sigurno za rivala poželeli Steauu, Seltik ili Standard iz Liježa.

U drugom šeširu nalazi se i nekoliko klubova sa kojima su se crno-beli sastajali u istom takmičenju ranijih godina. To su Standard, Briž i Dnjepar iz Dnjipropetrovska.

Iz četvrtog šešira bi valjalo izbeći jako kvalitetnu ekipu Krasnodara, Slovan ili "komšijsku" Rijeku, a poželjni su Helsinki, Asteras, Astra ili Alborg.

Propozicije žreba su takve da dve ekipe iz iste zemlje ne mogu da igraju u istoj grupi. Na žrebanju se nalazi 48 ekipa smeštenih u četiri šešira i biće raspoređene u 12 grupa od po četiri ekipe.

Žreb počinje u 13 časova u Monaku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke