Partizan - Spartak 2-1 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
subota 08.08.2015.
19:02
Izvor: Sportske.net

2-1 u Humskoj! Partizan rano poveo, Subotičani izjednačili iz ''sumnjivog'' jedanaesterca, a zasluženu pobedu Partizanu doneo mladi Saša Lukić.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Partizan večeras u najjačem sastavu, izuzimajući vezistu MarkaJevtovića, umesto koga je od prvog minuta na terenu talentovaniSaša Lukić.

Partizan: Ž. Živković, Vulićević, N. Petrović, Balažic, Fabrisio, Lukić, Brašanac, Babović (Trujić od 76.), A. Živković, Božinov (Ilić od 56.), Abubakar (Šaponjić od 74.).

Trener: Zoran Milinković.

Spartak: Janošević, Plavšić (Spremo od 76.), Jočić, Kovačević, Ivanović (Torbica od 46.), Milošević (Jondić od 69.), Mezei, Antonić, Ilić, Farkaš, Makarić.

Trener: Stevan Mojsilović.

PRVO POLUVREME

Počelo je zanimljivo, već u uvodnim minutima viđena je po jedna prilika na obe strane. Brašanac je pripretio pred golom Spartaka, na drugoj strani uzvratio je Plavšić, ali golova i dalje nema.

Pojačava se pritisak crno-belih. Posle kornera u sedmom minutu pokušavali su Oumaru, pa Fabrisio, čiji je udarac zaustavila prečka, a onda je Lukić snažno šutirao i iznudio još jedan korner.

I već tada, Partizan je uspeo da kruniše inicijativu! Babović je izveo korner sa leve strane, Brašanac je propustio loptu za Božinova, koji iz neposredne blizine pogađa mrežu Janoševića - 1:0 za Partizan!

Gol možete da vidite OVDE.

Nova izgledna akcija Partizana viđena je u 14. minutu, kada je Andrija Živković bio u prodoru po desnoj strani, ali je u kaznenom prostoru na njega odlično startovao Mezei i otklonio opasnost.

Već u narednom napadu, sjajna prilika za Spartak! Ilić je na desnoj strani umakao pažnji odbrane Partizana, odlično je šutirao iskosa, ali je Živko Živković još bolje intervenisao.

U 21. minutu, ponovo je Živković protutnjao po desnoj strani, centrirao za Lukića, koji je malo odgurnut u skoku pred golom Spartaka, lopta se odbila do Božinova, čiji snažan udarac levom nogom brani golman Janošević.

Na isteku prvih pola sata igre, još jednu priliku imao je i Spartak, ali je šut Miloševića završio tik pored desne stative Živkovićevog gola.

Usledio je mirniji period igre, bez većih uzbuđenja, polako ulazimo u sam finiš prvog poluvremena.

A onda, u 43. minutu, Oumaru je bio u brzoj akciji kroz sredinu terena, uposlio je na kraju Božinova, koji iskosa sa desne strane, sa nekih petnaestak metara od gola šalje loptu zamalo iznad gola. Lopta je tom prilikom okrznula prečku...

DRUGO POLUVREME

Počeo je i drugi deo utakmice u Humskoj, jedina izmena u sastavima je ulazak Torbice umesto Ivanovića.

Velika prilika za Spartak u 51. minutu! Milošević je odlično centrirao sa leve strane, Makarić je umakao pažnji Partizanovih štopera, ali je njegov šut zaustavio Živko Živković!

Na drugoj strani odmah uzvrađa Andrija Živković, pokušao je sa dvadesetak metara, ali lopta odlazi pored gola.

I par minuta kasnije Živković u izglednoj šansi posle proigravanja od strane Božinova, ali ovog puta golman Janošević zaustavlja taj udarac iskosa sa desne strane.

A onda problemi za Partizan!

Tek što je Ilić zamenio Božinova, sudija Piper pokazuje na belu tačku! Jedanaesterac za Spartak zbog prekršaja Fabrisija, koji se dogodio, čini se, izvan kaznenog prostora.

Brazilac je kažnjen žutim kartonom, a Vladimir Torbica sa bele tačke šalje loptu pod prečku - 1:1!

Naravno, Partizan od tog momenta pojačava pritisak, Lukić je imao šansu, pa zatim i Babović posle akcije Živkovića, ali ostaje 1-1 u 65. minutu igre.

Sjajnu priliku propustio je i Nemanja Petrović u 69. minutu. Živković je odlično centrirao sa desne strane, ali je levi bek Partizana loptu poslao tik pored leve stative Janoševićevog gola.

Ređaju se šanse, ali i promašaji Partizanovih fudbalera! U 75. minutu Petrović je centrirao sa leve strane za Živkovića, ali lopta je i ovoga puta prohujala pored stative gola gostiju!

Ni ulazak Šaponjića, za sada, nije ništa promenio! Odmah sjajna prilika za mladog napadača Partizana, situacija kao protiv Jagodine, kada je iskosa sa desne strane zakucao loptu pod prečku, ali ovog puta je pogodio spoljni deo mreže.

Sam finiš meča, vreme radi za Subotičane...

U nadoknadi vremena, Partizan je tražio penal, pošto je Trujić pao pred golom gostiju, posle jednog vazdušnog duela sa Farkašom, ali sudija se nije oglasio.

Ali, Partizan nije odustajao! U petom minutu sudijske nadoknade, Saša Lukić je posle kornera pogodio za pobedu Partizana - 2:1!




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 08.08.2015
20:29

Sta se bre cini?!

avatar
ujka Vanja
Saturday, 08.08.2015
20:29

A i ovaj Milinkovic izvede Bozinova pri vodjstvu od 1-0 uvede Ilica,umesto da izvede Babovica levo smetalo

avatar
ujka Vanja
Saturday, 08.08.2015
20:28

Pa ovaj Fabrisio nije normalan sta koji djavo povlaci onog igraca Spartaka??Ja bih njega najurio iz Paritzana i onog Balazica.Najgori moguci stoperi.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 08.08.2015
20:13

Fabrisio, sta to radis?! Dok za prvu situaciju ne snosis samo ti krivicu, za ovo malopre sigurno da!

avatar
pjer
Saturday, 08.08.2015
20:02

ne znam sto onog cirkusanta mojsilovica savez ne kazni ..... inace stvarno je smesan. Inace vidi se da navija za Zvezdu

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 08.08.2015
19:51

Fabrisio bezveze ostavio Ilica, cist penal nije sviran za nas nad Lukicem (faul je bio sto posto), a ako je ono faul Abua, onda je mozda bolje da igramo balet, ne znam sta taj sudija zamislja?!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 08.08.2015
23:09

Da li mogu negde da vidim penal za Spartak, jer sam sa posla stigao u 75 minutu.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 08.08.2015
23:29

http://www.sportske.net/vest/domaci-fudbal/penal-za-spartak-partizan-ostecen-233616.html

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 08.08.2015
23:26

Imas ovde tu vest, samo potrazi malo jer meni nece to objaviti:-D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 08.08.2015
19:37

Opet kardinalna greska pomocnog, a igrac je jos bio s njegove strane?!

avatar
Padinjak21
Saturday, 08.08.2015
22:29

ej a protiv steaue odakle je krenuo da pada onaj iz partizana? kada je svirnuo penal

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 08.08.2015
23:32

A teza je zato sto nisam siguran da sudija uopste zna zbog cega je svirao penal to jest da li bi tad to mogao da kaze sa sigurnoscu:-D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 08.08.2015
23:26

To je teza situacija nego ova, penal nije postojao, ali crveni jeste.

avatar
Predrag Golubovic
Saturday, 08.08.2015
19:36

http://prenosi-uzivo.blogspot.com/p/kanal-1.html

avatar
Aleksandar El Matador
Saturday, 08.08.2015
19:13

Božinov će biti najbolji strelac Superlige!