Partizan se iskupio protiv Korone, Đurđević nastavio niz!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.02.2017.
15:48
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije iskupio se za jutrošnji poraz od člana četvrte nemačke lige, pošto je u drugom današnjem meču savladao poljsku Koronu.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana odigrali su drugi meč na pripremama koje obavljaju na Kipru, a za razliku od jutrošnje blamaže ekipa koja je suprotstavila Koroni slavila je pobedu rezultatom 2:0 (2:0).

Prvu priliku na današnjem susretu fudbaleri Partizana imali su već u trećem minutu nakon prodora Marka Jankovića koji je uposlio Uroša Đurđevića koji je iz punog trka loše zahvatio loptu i propustio šansu da donese prednost crno-belima.

Dva minuta kasnije Uroš Đurđević uspeva da smesti loptu u mrežu ali je Lenadre Tavamba kasnio sa dodavanjem pa je gol poništen zbog ofsajda u kojem se našao mladi reprezentativac Srbije.

Nedugo nakon opisanih situacija Uroš Đurđević uspeva da se upiše u strelce i donese prednost Partizanu. Nebojša Kosović "pustio" je loptu uz desnu aut liniju a Milan Radin uspeva da je stigne i uputi upotrebljiv centaršut koji Đurđević prevara u gol.

Dva minuta kasnije, u 13. minutu prvog dela igre strelac vodećeg gola za Partizan ne uspeva da reši situaciju pred golom Korone, ali zato Nemanja Mihajlović natrčava iz drugog plana i postiže drugi gol za Partizan. Golman Korone je uspeo da stigne loptu ali je ona pre njegove intervencije celim obimom prešla zamišljenu gol liniju pa je sudija pokazao na centar.

Najzapaženiji pojedinac u redovima poljske Korone tokom prvog dela igre bio je Vanja Marković koji je u dva navrata tukao sa distance, ali golman Nemanja Stevanović nije imao problema sa tim loptama.

Najbolje prilike za Partizan nakon dva postignuta gola imali su Marko Janković u 21. minutu, odnosno Leandre Tavamba i Nemanja Mihajlović koji su u razmaku od svega nekoliko sekundi propustili dve idealne prilike za postizanje gola dva minuta pre odlaska na odmor.

Partizan je bio konkretniji i opasniji po protivnički gol i u nastavku susreta pa je već u drugom minutu drugog poluvremena Senegalac Dijao glavom izbacio loptu sa gol linije nakon udarca Marka Jankovića.

Baš kao i u prvom poluvremenu sudije su poništile jedan gol Urošu Đurđeviću, s tim što je onaj postignut u 52. minutu vrlo verovatno bio regularan.

Korona je do najbolje prilike u nastavku stigla u desetom minutu drugog poluvremena kada je jedan od igrača poljskog sastava glavom šutirao tik pored desne stative nemoćnog Stevanovića.

Situacija koja se dogodila u 63. minutu svakako će uticati na to da trjumf crno-belih padne u drugi plan, pogotovu ako se pokaže da je Milan Radin zadobio težu povredu zbog koje je morao da napusti teren.

Defanzivni vezista koji u Partizanu pokriva i poziciju desnog beka povredio je desnu nogu u predelu kolena prilikom jednog starta u odbrani posle čega je morao da ustupi svoje mesto na terenu Marku Jevtoviću.

Fudbaleri poljskog kluba imali su više lopte u posedu u samoj završnici ali im ta terenska inicijativa nije donela ništa konkretno pa je Partizan zasluženo slavio.

Partizan: Stevanović Nemanja, Radin (od 65' Jevtović), Bogosavac, Ćirković, Milenković, Everton, Kosović, Janković, Mihajlović, Đurđević, Tavamba (od 73' Ilić);

Narednu utakmicu u sklopu priprema za prolećni deo sezone fudbaleri Partizana igraju u subotu protiv litvanskog Atlantasa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Diablo
Thursday, 02.02.2017
20:56

Druga utakmica mnooogo bolja.

avatar
ViniciusJR
Thursday, 02.02.2017
18:55

Istog tog Kosovica ste razapinjali prije neki dan. Decko je strasan veznjak, ima sjajan pregled igre, samo mu treba dati pravu sansu, a u prvom dijelu je nije imao.

avatar
England
Thursday, 02.02.2017
16:58

Kosovic i Djurdjevic najbolji na terenu, Kosovic ima sjajan pregled igre. Tavamba pogubljen, promasio 1 na 1 sa golmanom.

avatar
Lazar Grobar
Thursday, 02.02.2017
16:58

Koliko Kosović igra lep fudbal,Tavamba tu i tamo,mislim da će Jovanović da mu uzme mesto u timu,to bih i ja voleo. Radin odličan,Ćirković kao da je igrao prethodnu sezonu odličan je,za Blekija nemam reči,naravno. Bogosavac slab mnogo,Neca je imao više oduzetih lopti od njega.

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Thursday, 02.02.2017
18:12

Svaka cast i ovo si prepisao od zeljka pantica?hahahaha

avatar
nenadnenad1234
Friday, 03.02.2017
03:08

Pratis TV Partizan, toliko ne mozes bez nas? xaxaxax

avatar
BRAT IGI
Thursday, 02.02.2017
16:56

svima je jasno da stevanovic mora da brani!