Partizan - Radnički 0-0 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.09.2015.
20:00
Izvor: Sportske.net

Završen meč u Humskoj, novi kiks Partizana.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Kako smo objavili nešto ranije, Partizan večeras bez Stefana Babovića, a umesto njega u startnoj postavi je mladi Saša Lukić. Takođe, nema ni Miroslava Vulićevića, koga večeras menja Ivan Bandalovski.

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski, Leković, Balažic, Fabricio, Jevtović, Brašanac (cap), Lukić (Ilić od 55.), A. Živković, Abubakar (Stevanović od 74.), Božinov (Šaponjić od 61.).

Radnički: A. Jovanović, Petrović (Đorđević od 55.), D. Bulatović, R. Bulatović, Lakić-Pešić, Bogdanović, Marjanović, Blažić, Ašćerić, Apostolović (Tomić od 67.), Zemljanuhin.

PRVO POLUVREME

Počelo je prema očekivanju, Partizan ima inicijativu, ali još uvek bez prilika za gol, sve do šestog minuta, kada su crno-beli izveli lepu akciju po levoj strani, Leković je odlično centrirao ka Brašancu koji je okrznuo loptu glavom, ali je neprecizno šutirao iz izgledne pozicije.

Pet minuta kasnije, još jedan odličan napad Partizana. Saša Lukić je sa desne strane centrirao u sredinu ka Brašancu, on je samo okrznuo loptu koja stiže na drugu stranu kod usamljenog Oumarua, ali napadač Partizana iskosa sa leve strane, potpuno neometan, šutira preko gola.

A onda ono što ove sezone često gledamo kada je Partizan u pitanju - kiksevi i početničke greške u odbrani. Igrao se 18. minut, kada je Brašanac u svom kaznenom prostoru neuspešno pokušao da izbije loptu, na šta se nadovezalo i istrčavanje golmana Živkovića ''u prazno'', ali Ašćerić nije uspeo sve to da iskoristi - poslao je loptu u spoljni deo mreže.

Tu situaciju možete da vidite OVDE.

Nova greška crno-belih i u 33. minutu i nova prilika za Nišlije. Fabrisio je uputio pogrešan pas, usledio je precizan centaršut za Apostolovića koji iskosa sa leve strane šutira pored gola.

Na drugoj strani, Partizan već dugo bez prave prilike, crno-beli sve teže dolaze do kaznenog prostora gostiju.

Ali, u 38. minutu iznenada se ukazala prilika Božinovu posle auta za crno-bele sa leve strane. Defanzivci Radničkog su na trenutak ''zaboravili'' na Božinova, kome se otvorio put ka golu, ali je iskosa sa leve strane šutirao pravo u golmana Jovanovića. Ostaje 0-0.

Pet minuta kasnije, Bandalovski je iznudio slobodan udarac na ivici kaznenog prostora, izveo ga je Živković, ali bez rezultata.

DRUGO POLUVREME

Drugih 45 minuta Partizan je započeo ambicioznije, ofanzivnije, raste pritisak pred golom gostiju, ali i dalje se Nišlije odlično brane.

U 54. minutu Oumaru je opasno pripretio sa nekih 18 metara, šutirao je sa ''kapice'' šesnaesterca, ali lopta odlazi pored gola.

U tim trenucima i prve izmene. Umesto mladog Lukića, u igri je kapiten Partizana Saša Ilić, a kod Nišlija, Petrovića je zamenio Đorđević.

U 60. minutu nova prilika za Radnički, Zemljanuhin je primio loptu u kaznenom prostoru Partizana, iskosa sa desne strane, ali nije uspeo da ozbiljnije ugrozi Živkovićev gol.

Pet minuta kasnije, novi pokušaji crno-belih, šutirao je Leković, sli su se Nišlije ponovo odbranile. I dalje nema golova, vreme radi za goste.

U međuvremenu, druga izmena u Partizanu, umesto Božinova na terenu je Ivan Šaponjić.

Ali, Nišlije igraju sve otresitije, u 69. minutu videli smo odličan pokušaj Darka Bulatovića iskosa sa desne strane, sa petnaestak metara od gola. Gađao je bliži ugao, ali je bio zamalo neprecizan, lopta je zatresla spoljni deo mreže.

Pet minuta kasnije, crno-beli su iznudili još jedan slobodan udarac, a u odsustvu Stefana Babovića ponovo ga je izveo Andrija Živković, ali slabo, lak je to posao bio za golmana Jovanovića.

A poslednji adut trenera Milinkovića je strelac u večitom derbiju, novajlija Alen Steavanović, koji je zamenio Oumarua.

Stevanović je u 78. minutu bio u obećavajućem prodoru po desnoj strani, pao je posle jednog duela na ivici kaznenog prostora, ali se sudija nije oglasio.

Ulazimo u sam finiš meča, a sa tribina se čuje ''Kizo odlazi'', upućeno na adresu trenera Milinkovića...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan Lazović
Sunday, 20.09.2015
22:06

pa dobro nije igrao tatin sin

avatar
Goran Zdravkovic
Sunday, 20.09.2015
22:05

dajte blizance da se igramo, da se igramo...:) kako ste blizanci..::)

avatar
Srbija voli Zvezdu
Sunday, 20.09.2015
22:02

Ja sam juce rekao da ce se neki danas uveriti u moc njihovog partizana. Smejurija od kluba.

avatar
mileta
Sunday, 20.09.2015
21:36

Ako i posle ovoga Milinkovic ostane trener,onda je namera uprave jasna,a to je da nas unisti.

avatar
Dragan Petrov
Sunday, 20.09.2015
22:10

Nije kriv trener, kriva je uprava koja je dovela ove nesposobne fudbalere zajedno sa trenerom. Reko sam ja trazice Branka Ilica. Uprava napolje !

avatar
REVOLT JOS 7 DANA
Sunday, 20.09.2015
22:27

Da, a do sada uopste nije bila jasna Hahaha

avatar
UROS DELIJA
Sunday, 20.09.2015
21:30

Oooooo Partizanee!!!nJebemo te!! Karamo te!!!nKomsije ja ne znam kako se vi uopste mozete nadati tituli?? Ako Partizan ovako igra, a pobedila je AZ Alkamar u Ligi Evrope mi definitivno idemo u osmine finala LŠ sem ako ne prodamo sve igrace na zimi...

avatar
Ivancz
Sunday, 20.09.2015
21:04

Ljudi na poslu sam, daj te neki komentar!!!

avatar
mileta
Sunday, 20.09.2015
21:37

Komentar,idi tamo gde se spominje CZV panteru,nemas ti ovde sta da trazis

avatar
Ivancz
Sunday, 20.09.2015
22:08

Obožavam vaše komentare posle kiksa...... Kizo ostaniiiiiii

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 20.09.2015
22:00
avatar
mileta
Sunday, 20.09.2015
20:42

Izgledamo ocajno.Ovde ce i bod biti veliki kao kuca.Mislim da Kiza veceras zavrsava misiju na klupi.

avatar
Srbija voli Zvezdu
Monday, 21.09.2015
16:00

Ne, ne Kiza ostaje sve dok ne zavrsi svoj zadatak.