Partizan promovisao trenera za budućnost! Stižu i ''novi Ilići, Mirkovići, Lazovići...''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.10.2016.
15:59
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev predstavio je danas novog trenera Teleoptika, koji će, kada za to dođe vreme, preuzeti i mesto šefa stručnog štaba prvog tima Partizana.

Screenshot: You Tube/TV Partizan
Screenshot: You Tube/TV Partizan

Povezane vesti

Kakav značaj Omladinska škola ima za klub iz Humske odavno je poznato, a portparolka kluba Bilja Obradović otkrila je u razgovoru sa Ivicom Ilievim da u klub tim povodom stižu brojni zahtevi za intervjue od poznatih novinarskih ekipa iz Evrope i sveta. Najnoviji je stigao od londonskog CNN-a.

Povod za ovaj razgovor sa sportskim direktorom Partizana, a pred kamerama klupske televizuje, bila je promocija novog trenera Teleoptika Milana Ristića, čoveka koji je osam godina radio sa generacijom 2000. i koji je ove igrače doveo na prag ulaska u prvi tim. Mladi napadač Dušan Vlahović je najbolji primer.

''Veoma sam srećan što mogu da predstavim novog šefa struke Teleoptka, Milana Ristića, momka koji je ponikao u Omladinskoj školi i trenirao je generaciju 2000.

Teleoptik je bio jeste i biće poslednja stepenica do ulaska u prvi tim Partizana.  Kao što je Teleoptik mesto gde se prave igrači, tako i kroz prošlost smo videli da je to mesto i gde se prave treneri.

Ristić je trener koji je budućnost Partizana, na koga klub najozbiljnije računa u budućnosti, da jednog dana bude trener prvog tima.

Ja imam odličan odnos sa njim i mislim da ima sve predispozicije za uspešnu karijeru''
, poručio je Iliev.

Klub je već imenovao Ristićeve naslednike na mestu trenera generacije 2000. i to su takođe veoma poznata imena.

''Ovo je samo jedan pokazatelj koliko klub vodi računa o Omladinskoj školi. Dražen Bolić i Žarko Lazetić su preuzeli 2000. godište. Pokazali su svoj profesionalizam i znanje tokom rada sa Ivanom Tomićem u stručnom štabu seniorskog tima'', otkrio je Iliev.

Potom se i sam Milan Ristić predstavio javnosti i već u startu ostavio utisak samouverenog trenera koji zna šta hoće i kako to da ostvari.

''Osam godina sam vodio generaiju 2000. od pretpetlića do dana današnjeg. To su veoma talentovana deca, Vlahović je već u prvom timu i nadam se da će se rad sa njima nastaviti na fenomenalan način pod vođstvom Lazetića i Bolića.

Apsolutna čast i zadovoljstvo mi je što sam postavljen za trenera Teleoptika. Sve što radim ovde, radiću u dogovoru sa Ilievim i Nikolićem.

Moj posao je da dijamant koji dođe u Teleoptik samo još malo izbrusim pre nego što uđe u prvi tim Partizana''
, istakao je Ristić.

On je dodao i da će Partizanova Omladinska škola i dalje biti pravi ''rudnik talenata''.

''Partizan ne treba da brine sledećih 10 godina za talentovanu decu. Imamo sigurno 20 do 30 vrhunskih talenata u Omladinskoh školi. Imamo novog Sašu Ilića, Danka Lazovića, Batu Mirkovića...'', poručio je Ristić i dodao:

''Ja osećam Partizan, ja ovde uživam, znam šta treba Partizanu i ovo je moja kuća'', optimistički je zaključio Ristić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke