Partizan prihvatio kaznu i uputio poruku državi!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 29.02.2016.
23:17
Izvor: Beta

Fudbalski klub Partizan saopštio je danas da prihvata kaznu Fudbalskog saveza Srbije (FSS) o suspenziji stadiona.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Ipak, klub iz Humske dodaje i da kao organizator 150. "večitog" derbija nije mogao da spreči neumerenu upotrebu pirotehničkih sredstava, pa je, s tim u vezi, pozvao državu da zaštiti interese fudbala.

"Fudbalski klub Partizan prihvata odluke FSS i izražava žaljenje što će zbog neodgovornih pojedinaca ostali iskreni prijatelji i navijači Partizana sasvim izvesno u narednom periodu biti uskraćeni da prisustvuju utakmicama koje naš klub bude igrao kao domaćin.

Time će najviše biti oštećeni fudbaleri Partizana koji će biti lišeni njihove pomoći u trenutku kada im je najznačajnija",
navodi se u saopštenju na sajtu Partizana, upućenom vršiocu dužnosti direktora policije Vladimiru Rebiću.

FSS je kaznio Partizan suspenzijom stadiona za četvrtfinalnu utakmicu Kupa Srbije u sredu protiv Radničkog iz Niša zbog incidenata njegovih navijača na subotnjem 150. "večitom" derbiju sa Crvenom zvezdom. Utakmica je u više navrata prekidana zbog bakljada navijača Partizana, koji su i gadjali protivničke igrače raznim predmetima.

"Partizan kao organizator utakmice, nažalost nije bio u stanju da spreči, bez obzira na sve preduzete mere i angažovanje nikad većeg broja radnika redarske službe i službenih lica, upotrebu neumerene količine pirotehničkih sredstava, zbog čega je utakmica bila prekidana u nekoliko navrata, slučajno ili ne, u trenucima kada je naš prvi tim bio u igračkom zamahu i rezultatskom zaostatku", piše u saopštenju.

Partizan je zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova na izuzetnoj saradnji, pomoći i podršci u organizaciji utakmice visokog rizika koja je, "nažalost, ostala u senci ne samo spornih i upitnih sudijskih odluka, već i ponašanja dela navijača na tribinama".

U saopštenju se dodaje da je naporima MUP-a utakmica protekla bez ozbiljnijih incidenata, da je zaštićena imovina države i fudbalskog kluba Partizan, kao i lični dignitet i kredibilitet najvažnijih aktera ovog meča.

"Neredi na fudbalskim utakmicama sa visokim rizikom često znaju da eskaliraju, obzirom da postoje ogromni naboji emocija i želja, koje su dijametralno suprotne.

Ekscesi se ne mogu predvideti, a posledice neretko bivaju tragične, pa izražavamo najdublju zahvalnost državi, koja je učinila sve da do toga ne dodje, uprkos odredjenim najavama i predvidjanjima"
, navodi se.

Partizan je apelovao na držvne organe i MUP da budu "njegov pouzdan partner u nastojanjima da se prava publika vrati na stadion i da se sport vrati u okvire u kojima je zadovoljstvo i čast biti njegov deo".

"Pozivamo državne organe i MUP da najzad jedinstveno, složno i beskompromisno stanu u zaštitu interesa fudbalske igre, dostojanstva državnih institucija i pomognu nam u nedvosmislenoj nameri da se razdvoji iskrena navijačka strast i podrška od zlonamerne i koristoljubive ultimatumima definisane podrške, da se sa tribina stadiona širom Srbije uklone svi oni koji koji koriste sportske dogadjaje za obračune i samo njima bitne i znane interese", piše u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bata
Tuesday, 01.03.2016
14:29

Dok se klubovi kažnjavaju počinioci se smeju.Gde su snimci po kojima će ti veliki i vatreni navijači biti procesuirani i zauvek odstranjeni sa svih sportskih dešavanja.

avatar
Lord of Nottingham
Tuesday, 01.03.2016
13:15

Na stranu to sto je Partizan kaznjen, mislim da ovo nije rjesenje, sve dok se kaznjavaju klubovi, a ne pojedinci..nP.S. pirotehnika nije zlocin, osim ako se zbog nje ne prekida utakmica 343 puta kao u subotu

avatar
Grof ne zna za poraz
Tuesday, 01.03.2016
12:38

Terzicu sram te bilo zasto si bacao mobilne telefone i upaljace na stadionu JNA. Sramota za jednog ozbiljnog i odraslog coveka na odgovornoj funkciji.

avatar
Djole Djokic
Tuesday, 01.03.2016
11:32

Svakako bi stadion bio prazan

avatar
jv
Tuesday, 01.03.2016
10:10

Kazna je smesna. Jedna utakmica suspenzije, i to u kupu?! I onda kazu da prihvataju kaznu, kao da su oni ti koji trba da se pitaju. Cirkus. Ali nece jos dugo.

avatar
Miloš Buščinski
Tuesday, 01.03.2016
09:50

Tribine su uglavnom prazne na JNA,a njihovi navijači su po internetu,što se ovde isto tako da primetiti,jer ih ima više nego na tribinama. Hvala državi i u moje lično ime što štiti državnu imovinu i stadion JNA, ali se isto i pitam kada će biti vraćena u pravo vlasništvo, a ne Tole da gradi objekte po Pazovi i tako štiti interes Partizana koji koriste stadion u svoje svrhe godinama.Treba se postaviti i pitanje Teleoptika, ali to je opširno tema koja jeste za posebnu priliku i prilika da mnogi završe iza brave.

avatar
Tuesday, 01.03.2016
12:03

Zilot nad zilotima, Milos Buscinski.

avatar
Wednesday, 02.03.2016
11:08

Ti ne znas ni sta je zilot:-D Da li ti znas gde je bio stadion FK Jugoslavije?

avatar
Miloš Buščinski
Wednesday, 02.03.2016
09:32

Pa ti si prvi ovde,znaš li uopšte gde se nalazi stadion JUGOSLOVENSKE NARODNE ARMIJE?😀

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Tuesday, 01.03.2016
02:46

pa vi ste je prekidali hahahahahaha

avatar
Goran Zdravkovic
Tuesday, 01.03.2016
01:48

slazem se u potpunosti i jos jednom naglasavam, klubovi su nemocni pred huliganima i kriminalcima na tribinama, ali jedino sto ostaje klubovima da urade i to svi od reda jeste da se ograde svaki klub od svojih kako kazu vatrenih navijaca i da traze ukidanje navijackih grupa, kako bi mrznja, revolt i zloba u narodu prestala, kako bi obican porodican covek dosao i pogledao neku utakmicu ma kakav fudbal nam bio... zato zabrana postojanju bilo koje navijacke grupe a drzava da procesuira svakog pojedinca koji pravi nered...

avatar
.
Tuesday, 01.03.2016
01:16

Podržavam ali se ne nadam da će država sprečiti huliganizam u sportu jer ona jednostavno to ne želi, država je slabija od huligana. Dron nam je leteo iznad glava na tom istom stadionu, moglo je mnogo gore da se desi od političke propagande, a država i dalje nije našla počinioce.

avatar
Brazilero11
Tuesday, 01.03.2016
01:01

Propusti redarske sluzbe mogu biti 10 baklji pa i 20 eventualno ali 50 ne moze nikako.

avatar
napred Panktizan!
Tuesday, 01.03.2016
00:34

Prihvatili da budu kaznjeni u drugom takmicenju???

avatar
magister
Tuesday, 01.03.2016
02:36

Kažnjeni su zbog loše organizacije, a odnosi se na sva domaćinstva u takmičenjima pod okriljem FSS. To je valjda normalno. Pretpostavljam da se slažeš da je idiotski da grupa kriminalaca, koja uopšte i ne gleda utakmice, nego se krije iza navijanja, kao nekakvog zanata, a u stvari diluje, taba, krade, da ta grupa pravi dimne zavese, pali stolice, prebija ljude, nekad i na mrtvo... dakle nenormalno je da oni VLADAJU srpskim fudbalom i stadionima. Zato nikog drugog tamo nema.

avatar
SrdjanMaksa
Tuesday, 01.03.2016
00:27

Kakve veze ima nacionalno prvenstvo, sa nacionalnim kupom? Kako bilo koji klub moze biti kaznjen u jednom takmicenju, a da kaznu odsluzuje u drugom? Nije mi jasno, eto. Sa druge strane - da, i treba da nas kazne u prvenstvu zbog svog onog dima. Ljudi pored mene su bukvalno plakali jer su dosli ko zna odakle, dali silan novac za put, hranu, karte, pola utakmice nisu videli.

avatar
ludak
Tuesday, 01.03.2016
02:04

kazna se odnosi na takmicenja u organizaciji fudbalskog saveza srbije. pitaj kokezu...

avatar
degrobarizator
Tuesday, 01.03.2016
10:12

Isto kao kad dobijes crveni u prvenstvu pa ga odradjujes u kupu. Kazna vazi za zvanicnu utakmicu, a to su i prevenstvene i kup utakmice pa koja prva naidje.

avatar
Delije Sever 021
Tuesday, 01.03.2016
00:26

Pa moze,unajmite jedno 30 psihologa,koji ce ,za vreme utkamice,ici od navijaca do navijaca i ispitivati hi-pa kada se utvrdi lazna ljubav prema klubu onda neka ga izbace,a ove sto stvarno vole klub neka ostave.Ljudi,sta vi pisete bre???

avatar
Tuesday, 01.03.2016
00:22

Prvog tima, jok, nego ce treceg tima Hahaha I kakva bre imovina drzave- dosta vise sa linijom manjem otpora i polupodilazenjem, usprotivite se!

avatar
!ultras!
Tuesday, 01.03.2016
00:46

Uhvati ritam...

avatar
Tuesday, 01.03.2016
09:41

Aludiras na nas nadimak? :-D