Partizan priča portugalski?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 26.12.2015.
10:32
Izvor: Sportske.net

Ivan Tomić najavio stvaranje novog tima, stižu stranci!

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Kako piše alo.rs, Partizan je na putu da dovede Portugalca i Brazilca, iskusne igrače koji bi odmah bili rešenja za problematične pozicije.

Jedan je zadnji vezni, Nuno Koeljo, fudbaler Aruke koji je svojevremeno igrao u Grčkoj. Radi se o iskusnom fudbaleru koga je Partizan želeo i prošle godine, ali je bio preskup.

On ima šest meseci do kraja ugovora, pa bi mogao da se nagodi sa klubom, tim pre što ponovo želi da se okuša van granica Portugalac. Svojevremeno je igrao za omladinsku reprezentaciju svoje zemlje.

Da li ovo znači da Darko Brašanac odlazi iz kluba i čeka li Partizan ponudu iz Serije A za jednog od svojih najboljih igrača ostaje da vidimo. Zna se da će klub napustiti i Babović i dalje je aktuelna varijanta oko dolaska Mirka Ivanića iako je to teška misija.

Što se ofanzive tiče, meta je Brazilac Bruno Mengel. Igra u Kini, tamo postiže golove kao od šale, hteo bi u Evropu, karijeru je počeo u Vasko De Gami. Inače, omaleni napadač je od 2012. u Kini, a trener mu je u jednom periodu u Kingdau bio Goran Stevanović, bivši kapiten i trener Partizana.

Videćemo hoće li Portugalac i Brazilac stići u Partizan, ali ovo je samo početak. Već su došli Šaranov i Jovanović,  Partizan bi želeo da raskine ugovor sa Fabrisiom, traže desnog beka, a sigurno da će probati da smanje igrački kadar i promovišu nekoga iz svoje škole.

I dalje je velika nepoznanica status Andrije Živkovića, ali o tome će se tek odlučivati u januaru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Taribo West
Sunday, 27.12.2015
01:10

Uopste nije rec o istom igracu. Partizan je pre hteo stopera Nunja Andre Koelja, a ovo je Nunjo Migel Prato Koeljo.

avatar
Teleoptik 162km
Saturday, 26.12.2015
18:30

Koeljo i Menegel se uklapaju u Tomicevo shvatanje igre. Nema svrhe da igraju pored Brasanca,Ninkovica i Babovica. Tako da ne treba ni da ih dovede, dok se ovi ne prodaju.

avatar
History
Saturday, 26.12.2015
14:34

Babović i Brašanc, glavni kreatori igre ove plusezone, a svi smo videli da igre nije bilo uopšte, odlaze i to je pravi potez ove uprave. Obojica su mnogo precenjeni, posebno Brašanac. Sve pohvale za trud, borbenost i upornost ali je to ipak igrač sa limitiranim osećajem za fudbalsku igru. Bez lucidnih i kreativnih poteza, osećaja za gol... ipak je ovo fudbal a ako neko ceni trčanje samo onda je atletika idealan sport. Babović je takođe pokazao želju i trud, veliki je partizanovac, ali takođe fdbalski limitiran,slabo je to za glavnog kreatora igre kluba kakav je Partizan. Od početka sezone sam ja ovo govorio za pomenutu dvojicu, da sa njima kao glavnim organizatorima igre nema šanse da prezimimo u Evropi.

avatar
Goran Zdravkovic
Saturday, 26.12.2015
16:58

koliko se ti razumes u fudbal i procene igraca pokazace se vec na prvom mecu i nadam se da ce ti Brasanac kada ode zapusiti usta, a oticice u veci klub od Partizana i to mu zelim kako bi nastavio da se razvija u pravog veznog igraca reprezentativnog karaktera... ej covek 2 od 4 meseca ne igra zbog povrede vrati se posle iste u kljucnom mecu, odigra najbolje od svih, bolje i od Zivkovica koji je drzao cele jeseni vas klub, promasi zicer i ajmo, odmah pljuvanje, a da li bi i koji to nas igrac uspeo da realizuje u 90min u kontri i da izdrzi i sve to, nijedan, i ne samo nas igrac, vec i stranac bilo koji koji je krocio na nasim terenima...

avatar
PetarPetar
Sunday, 27.12.2015
00:54

Brasanac je klasican trkac.Igrac koji 90 min moze da trci bez prestanka.Za nase uslove terminator.Medjutim zavrsni pas slab,zavrsnica,tj realizacija nikakva,igra glavom ocajna.On sve te nedostatke dopunjuje nenormalnim trcanjem gde je po meni igrac koji lagano moze da istrci premijerligasku utakmicu.Uprkos svim manama koje sam naveo ja najvise krivim njegove trenere koji sa njim nisu radili te elemente igre koji mu nedostaju.Druga stvar je pozicija jer on igra i defanzivnog veznog i centralnog veznog i prednjeg veznog (10-ku),pa cak i krilo.3 utakmice ne spoji na istoj poziciji dok ja mislim da je njegova pozicija klasicna 6-ica i to sam da je igra jer je u stanju da pokriva ceo prostor izmedju odbrane i ofanzivnog dela veznog reda.Tu je i sa loptom uvek siguran,ne gubi je i zna da se zagradi,odigra prvom do sebe,okrene stranu i izdrzi duel.Ima strasan korak jer kad krene sa loptom u stanju je da je ponese 30-40 m i izdrzi par duela i kad treba da uradi najlaksi deo tj samo lagano da gol on sve uprska.Opet kazem po meni greska svih trenera jer decko ne zna sta igra,a potencijal veliki.Mozda mu je i bolje kad bi presao u neki osrednji klub u Italiji tipa Udineze,Djenova ili Palermo.Siguran sam da bi tamo dosta unapredio svoju igru i dostigao vrhunac jer ima fantasticne fizicke predispozicije..

avatar
History
Saturday, 26.12.2015
22:02

Izgleda da je došlo vreme da navijači Zvezde bolje poznaju kvalitete fudbalera Partizana nego mi sami navijači crno-belih. Da ne ulazim u dalju raspravu, imam dovoljno godina, gledam uživo Partizan redovno i tačno znam šta govorim. Brašanac ne ume da kreira igru, nema tačan pas(možda ga ima ali nema feeling kada i kome u datom trenutku),nema dribling,nema kreativnosti i lucidnosti kod njega već borba i loptu prvom do sebe. A to koliko je on bitan za igru Partizana pokazuje trenutni plasman na tabeli. Kada je Partizan bežao Zvezdi podosta bodova i slavio šampionske titule, Brašanac je uglavnom bio na klupi. Toliko od mene Gorane.

avatar
Goran Zdravkovic
Saturday, 26.12.2015
19:44

Ja ti upravo tvrdim da vi jedino Brasanca i imate na sredini koji drzi tim, bez njega videli smo, potop, pre dok je igrao i prosle godine osvojiste nesto, udjoste Ligu Evrope, pobediste prve dve i posle potop...

avatar
History
Saturday, 26.12.2015
19:16

Gorane, da si pažljivije čitao moj komentar video bi da nigde ne spominjem zicer Brašanca,već njegove limitirane mogućnosti organizatora igre jednog velikog kluba. Takođe bi Gorane zapazio da sam napisao da sam još pre početka sezone bio skeptičan po pitanju sredine terena i partizanove igre koju treba dva pomenuta igrača da nose i vode. Memoriši svoj komentar, odnosno odgovor na moj komentar, pa se čujemo posle utakmica Partizana na kojima igra neće, na sreću, zavisti od Brašanca i Babovića.

avatar
Grobar Niksic
Saturday, 26.12.2015
14:31

sta svi napadate sad Tomica.. on je doveo Moreiru, Zuku i Dijaru tako daod mene ima puno povjerenje

avatar
perinho 777
Saturday, 26.12.2015
14:21

Stizu i Holandjanin Van Forme,Madjar Golmasi,Nigerijac Obeleve i Finac Pojmanema hahaha :D

avatar
Partizan/Lazio
Saturday, 26.12.2015
13:59

Nisam bas za ovog Coelha,ne deluje mi kao igrac koji moze da pokriva veliki prostor.Za 4-1-3-2 nama treba mnogo eksplozivniji i pokretljiviji igrac na tom mestu,ako vec pricamo o Portugalu npr. profil Wakaso iz Rio Avea(ali nema sanse da mi platimo veliko obestecenje).Ovaj iz Kine ima dobre brojke,kontinuitet,ali jos nije bio u Evropi niti je igrao pod pravim pritiskom,a to je rizik za nekog ko vec ima 28 godina.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 26.12.2015
12:50

Čekajte, zar nema Fabricio ugovor samo na pola sezone ?

avatar
Partizan/Lazio
Saturday, 26.12.2015
14:00

Do kraja juna je pozajmica,a izgleda da cemo placati penale ako je raskinemo u januaru.

avatar
Partizan/Lazio
Sunday, 27.12.2015
00:00

Nema zasto ostajati ako necemo da ga otkupimo,a necemo sigurno.Bolje je odmah uigravati ekipu za Evropu,ja sam za to da se Stevanovic gurne u vatru kao desni,Jovanovic da mu bude zamena,a levi da bude neko ko ce odmah da bude lider i pojacanje.Ovaj Senegalac i Francuz koji se provlace po forumima mi ne ulivaju poverenje,a deluju mi i presporo za ovo sto Tomic zeli da forsira.Ekipa ce morati da stoji prilicno visoko,a za to ti trebaju pokretljivi i eksplozivni igraci cak i na mestima stopera.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 26.12.2015
22:33

Onda bolje da ostane do juna, nije on toliko loš, sad će još cele pripreme da obavi sa nama.

avatar
Scepan Scekic
Saturday, 26.12.2015
12:48

Zasto su se toliko ovi iz uprave napalili na Portugalce i Brazilce?Bili su ili vec jesu u klubu Eduardo,Anderson,Fabrisio,pa nisu nista pokazali.Ovaj poslednji je jos i najgori,najgori stoper ikada koji je igrao za PFK.Cak je i Rnic bolji od njega,bolji jer mu je prednost komunikacija.

avatar
partizan
Saturday, 26.12.2015
13:22

Zaboravio si ostojica on je najgori

avatar
KraljBre
Saturday, 26.12.2015
15:19

Kleo? Sta s njim?

avatar
robertobadjo234
Saturday, 26.12.2015
11:45

Sastavljanje tima od strane dva fm amatera tako to meni izgleda

avatar
$$$ BRACELA $$$
Saturday, 26.12.2015
19:17

A ko da je sastavlja mozda Murinjo trenutno je bez posla...!

avatar
Nikola Nikola
Saturday, 26.12.2015
11:43

Ovo je pravo rešenje. Realno najbolja varijanta je to što je Dinamo počeo da radi.Isforsiraš svoje dete par meseci, prodaš ga za velike pare i dovedeš Brazilce i Portugalce, iskusne, namazane igrače, jer na svoju decu ne možeš da se osloniš kad znaš da će otići pre dvadesete godine.