Partizan položio ispit, a sad - Večiti derbi!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 25.02.2017.
18:53
Izvor: Sportske.net

Ne tako impresivan Partizan pred "Večiti derbi" u subotu, posebno u drugom poluvremenu. Ipak, pobeda se broji.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Privikavanje Partizana na crveno-belo je prošlo sa tri nova boda, danas je savladan  Borac u Humskoj rezultatom 2:1 (2:0), u utakmici koja predstavlja generalnu probu za crno-bele pred "Večiti derbi" koji je na programu u subotu, 4. marta.

Partizan je bio dominantan u prvom poluvremenu, stvarali su izabranici Marka Nikolića šanse, a pored toga, uspeli su da postignu dva gola.

Tavamba je pogodio stativu u 4. minutu meča, dobro je zahvatio loptu ali nije imao sreće, da bi nakon toga i Leonardo imao jedan pokušaj, ali je loptu uhvatio golman gostiju.

Usledila je jedna akcija preko desne strane, Miroslav Vulićević je u svom stilu prošao, uputio centaršut po zemlji, a u kaznenom prostoru se našao Kosović koji špicem dovodi Partizan u prednost od 1:0. Igrao se 26. minut.

Samo sedam minuta kasnije, nova prilika za Partizan. Lopta je nakon pasa Tavambe stigla do Jankovića, koji pada u kaznenom prostoru, a sudija Brdar dosuđuje kazneni udarac. Siguran izvođač je bio Leonardo, 2:0.

Imao je Leonardo krajem prvog i početkom drugog poluvremena par prilika i dobrih situacija, ali nije uspevao da ih iskoristi, izgledao je čak u pojedinim trenucima i sebično, reklo bi se da je daleko od potrebne forme pred "večiti derbi".

U 62. minutu Tavamba je imao zicer, odbila mu se lopta od odbrambenog igrača Borca, ali je šutirao preko gola.

Samo tri minuta kasnije, penal za goste!

Ignjatijević je pokrenuo akciju, asistirao je Tijagu, koji pada u kaznenom prostoru, a sudija Brdar ponovo nije imao dilemu, pokazao je na belu tačku.

Siguran izvođač je bio Mihajlović, Borac je i dalje bio u meču.

Leonardo je imao izglednu šansu iz slobodnog udarca, zatim je i Marko Janković nakon fantastičnog prodora Mihajlovića promašio gol za nekoliko metara udaljenosti, a na drugoj strani je Kljajić razbesneo Marka Nikolića zbog izletanja na 30 metara od gola kada to nije bilo potrebno.

Borac je imao par stidljivih pokušaja, ali nikako nisu smeli da se otvore u potpunosti jer bi u suprotnom usledila kontra koja bi mogla da bude pogubna po njihov tim.

Vreme je odmicalo, promene rezultata nije bilo, pa Partizan u dobrom raspoloženju dočekuje derbi protiv Crvene zvezde.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Branislav
Sunday, 26.02.2017
12:44

Polozio, tako sto je pobedio jadni Borac sa 2-1. Ako su srecni sa tom pobedom, bolje da ne dolaze na Rajka.

avatar
magister
Sunday, 26.02.2017
01:33

Pobedi se u zube ne gleda. Janković mora mnogo da poradi na markaciji, defanzivi, taktici... osećaj za loptu - nesporno sjajan.

avatar
Nemanja K Xavi
Saturday, 25.02.2017
23:35

netacno je to da stranac sutira

avatar
Danijella
Saturday, 25.02.2017
21:11

Sve dok nam sviraju ovakve penale u ovoj nasoj ligi i nama i zvezdi nema nama dalje od prvog kola u evropi! nJos jedna stvar mi nije jasna..kojanje fora da u nasim timovima sutiraju penale stranci (pa cak i da imamo 10 nasih i jedog stranca, taj stranac surira). Pa,cak i one odlucujuce penale u penal serijama...neki novi trend...alibi? Ako promasi..nije nas pa je lakse..? Nabijanje statistike za buducu prodaju..? Ako neko ima neku informaciju voleo bih da znam koja fora.

avatar
napred Panktizan!
Sunday, 26.02.2017
04:55

Zanimljivo je da stavljas Partizan i Zvezdu u isti kos pogotovo u Evropi!?! Mozda je tebi isto, ali rezultati u zadnjih 10 i vise godina su takvi da razlika u klasi postoji i jasno je i konkretno izrazena. Sto se tice toga ko izvodi penal, posmatrajuci tvoj komentar covek bi pomislio da penal treba da izvodi domaci igrac po cenu toga da postoji strani igrac koji to ume da radi bolje!

avatar
ipak smo mi PRVI
Saturday, 25.02.2017
20:27

Joj koja smijurija kod penala.Igrac partizana se previja od bolova i drzi za noge a kontakta po nogama uopste nije bilo.Jedini kontakt je postojo rukama dali dovoljan za penal ne znam i neiteresuje me ali za ono previjanje i jaukanje od bolova zasluzio je oskara.Takvima ja nebi dao karton zbog simuliranja vec bi dobio zabranu igranja 6 meseci pa ti se previjaj i jauci kod kuce.Ni penal koji je Zvezda dobila nije bog zna kakav ladno je mogo da ga nesvira ali barem igrac nije glumato kao da ga je tenk udario.

avatar
paok
Saturday, 25.02.2017
22:15

Slazem se da penala nije bilo ni na jednoj strani ali je jos gore da je igrac Backe dobio crveni, ili drugi zuti. I penal za Zvezdu nije nikako mogao da se svira jer je isti takav i sviran za nas.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 25.02.2017
20:04

Konacno da ste dobro napisali:-D Idemo dalje, nadam se da ce Everton biti na raspolaganju za sledece kolo, u suprotnom, zna se koji bi trebao da bude nas potez.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 25.02.2017
20:45

Šta misliš o tome da Kosović igra pored Evertona protiv Zvezde?

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 05.03.2017
14:43

Надам се да си сад разумео због чега сам ти овако одговорио за Косовића. Вероватно ниси био задовољан одговором, али био сам у праву.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 25.02.2017
21:46

Ne svidja mi se uopste, ali da je moguce da ce igrati, svakako jeste - konkurencija je slaba, a ako budemo igrali sa dva cista napadaca, mislim da ce ipak poceti Jevtovic o kojem tek nemam nista lepo da napisem.

avatar
Saturday, 25.02.2017
20:02

Tavamba nam doneo ono što nam je nedostajalo protiv SL-bunkera. Kad dostigne formu biće i bolji pasovi i bolje kontrole lopte, realizacija i učinak. Kosović pokazao zašto zaslužuje da igra pored Evertona na sredini terena. Ostojić bez greške, Milenković dobar. Vulićević solidan. Miletić par puta nije stajao kako treba u odbrani, a bio je dosta aktivan u napadu. Ostali od očaja do sjaja i nazad. Jedan potez odličan pa sledeći katastrofalan. Dosta neozbiljno, a trebali smo da rešimo utakmicu još u prvom poluvremenu. Nikad neću moći da shvatim ovakvo suđenje, Marković je 3 puta povlačio s leđa naše igrače, 2 puta mu nije dao žuti karton, a onda mu je pokazao zbog šutiranja lopte nakon zaustavljene i igre i onda taj isti igrač 3. put povlači sa leđa i to na 18m od gola i ne dobija žuti karton, a sva tri puta je dosudio prekršaj što znači da ih je video. Ne znam stvarno ko je učio ove sudije ovako da sude ali se u Evropi ovako ne sudi pa Jevtović protiv BATE-a za dva povlačenja dobio dva žuta i kraj. Prvi na protivničkoj polovini, drugi na centru. Igrač koji povlači sa leđa kažiprstom priča sudiji i drži mu predavanje umesto da je dobio i žuti. Dokle će više FSS da štiti destrukciju igre pa ni u jednoj ligi na svetu se ne igra bunker ovoliko koliko se igra na utakmicama u SL jer bunker ima veće šanse da donese bod ili sva tri sa ovakvim suđenjem.

avatar
paok
Saturday, 25.02.2017
22:17

Sudjenje je konstantno lose, previse seckanja i slicno. Protiv Rada ravno 50 faulova na utakmici. Meni se iskreno ne svidja penal koji je sudjen za nas, to nije ni blizu faula, isto je tako i Zvezdi sudjen penal.

avatar
paok
Sunday, 26.02.2017
13:21

Ne znam jel bio prvi gol iz ofsajda ne vidi se dobro. Inace Zvezda je mogla da da 10 golova da golman nije branio kao lud. Ti penali koji su juce bili ne bi nam svirali nikada u Evropi to je sigurno. Ispadne da ne smes da stavis ruke na igraca, ako su ruke na njemu ne znaci da ga gura. To je moje misljenje i u Evropi se ne sudi kao kod nas, kod nas su svi padavicari, ispada da je kosarka grublja najmanje duplo.

avatar
Sunday, 26.02.2017
00:30

Partizanu je ispravno dosuđen penal, prekršaj je jasno vidljiv, postoji guranje, postoji intenzitet pa Ignjatijević se celim telom nagnuo da bi gurnuo Jankovića. Ne znam šta treba još da se uradi da bi se po vama dosudio penal. Penal za zvezdu nisam najjasnije video, ono što sam video je da je odbrambenom igraču ruka bila na leđa Le Taleka ali je odneo i loptu, ako ne postoji guranje nije penal, a ako ga je odgurao da bi došao do lopte onda i penal i drugi žuti. Mene više zanima da li je prvi zvezdin gol iz ofsajda i zašto je Arena posle prvog usporenog snimka započela da prikaže i iz drugog ugla pa prekinula i vratila se uživo u prenos? Upravo zato što se ne sviraju takvi prekršaji kao što je Ignjatijevićev nad Jankovićem imamo utakmicu u kojoj ne može da se razvije igra jer te neko stalno gura sa leđa. Pre je bilo jasno igračima da je to prekršaj, sada sudije to ne sude i igrači odbrane to koriste i onda oni igraju odbranu rukama, a to u Evropu nije dozvoljeno pa zato tamo dobijamo žute i crvene kao konfete. Imamo po 50-70 prekida sa kornerima (aute neću da računam), to je skoro svaki minut prekid i tu nema ritma. A to je zato što sudije retko pokazuju kartone, oni su izjednačili običan sa prekršajem za karton i uz to ne pokazuju gotovo nikad karton za više prekšaja istog igrača i još opraštaju kartone u prvih 15 minuta.

avatar
crvena zvezda le
Saturday, 25.02.2017
20:02

Daj Boze da bude zanimljiv derbi.

avatar
Lazar Grobar
Saturday, 25.02.2017
20:00

Ko gura ovog Jankovića u prvu postavu? Tavamba se umisli da je Nejmar i lopta na kraju završi u gol autu. Leonardo sebičan,počinje da me nervira. Jedino su me oduševila dva tandema,štoperski i tandem u sredini,kao i Vule kome bih dao epitet igrača utakmice.

avatar
El Diablo
Saturday, 25.02.2017
22:15

Ja mislim da je Jankovic bio u postavi samo zato sto nije bilo Alena Stevanovica.Trener Nikolic je rekao da ce Alen biti spreman za derbi.