Partizan pola decenije čeka trijumf na 'Marakani'

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 18.04.2017.
11:39
Izvor: Sportske.net

Više od pola decenije prošlo je od 141. "večitog" derbija i poslednjeg trijumfa koji su fudbaleri Partizana ostvarili na našem najvećem stadionu.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Ukoliko žele da ostanu u borbi za titulu fudbaleri Partizana moraće večeras da ponove uspeh ekipe koju je 26. novembra 2011. godine sa klupe predvodio Aleksandar Stanojević.

Više od pet godina prošlo je od poslednje pobede crno-belih na stadionu "Rajko Mitić" i to je još jedan razlog zbog kog u taboru Crvene zvezde veruju u povoljan rezultat.

Šest okršaja vodili su Crvena zvezda i Partizan od tog 26. novembra 2011. godine na našem najvećem stadionu, a najtrofejniji srpski klub zabeležio je tri pobede i tri remija.

Partizan je u Ljutice Bogdana poslednji put slavio rezultatom 2:0, golovima Zvonimira Vukića i Marka Šćepovića, a glavni sudija tog 141. "večitog" derbija bio je Danilo Grujić, čovek koji će i večeras deliti pravdu na "Marakani".

"Grobari" će osim po pobedi pomenuti susret pamtiti i po penalu koji je Danilo Grujić dosudio za Zvezdu iako Nemanja Rnić nije igrao rukom u svom šesnaestercu.

Kosmička pravda je zadovoljena promašajem Evandra Gebela, a onda je u poslednjih 20 minuta Partizan stigao do dva gola i trijumfa na stadionu koji u tom momentu nije nosio ime prve Zvezdine zvezde.

141. "večiti derbi"
Crvena zvezda - Partizan 0:2 (0:0)
/72' Vukić, 78' Šćepović/


Beograd - Stadion: Crvene zvezde, gledalaca oko 30.000; Sudija: Danilo Grujić (Niš), Žuti kartoni: Evandro, Adi, Borha (Zvezda) - Vukić, Rnić, Kamara (Partizan)

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Mijailović , Li Adi, Petković, Kadu (od 72. Vešović), Dimitrijević (od 72. Vilotić), Evandro, Lazović, Borha, Kaluđerović (od 77. Mezenga);

Partizan: Stojković, Miljković, Rnić, Ivanov, Lazevski, Kamara, Tomić, Vukić (od 75. Smiljanić), Babović, Marković (od 70. Dijara), Šćepović (od 82. Jovančić);

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 18.04.2017
11:44

I opet epitet. Zvanicno pet i po godina, ali Derbi 2012. je bio namesten, mi bismo to sigurno dobili da nije tako, 2013. onaj komicni autogol (ne znam da li je namesteno, verovatno i nije), 2014. nismo ni igrali na RM, 2015. smo pobedili i moralno i na svaki drugi nacin iako treba taj penal prvo iskoristiti:-D, 2016. nije bio iskljucen Ilic, a trebao je i njima nije bio dosudjen cist penal zbog faula nad Le Talekom koji mi se bre nesto bas cesto nalazi u takvoj situaciji Hahaha Bilo kako bilo, osteceni su tada, to moram da priznam.