Partizan podneo krivičnu prijavu protiv NN lica

Autor: Beta Beta
petak 19.09.2014.
15:30
Izvor: Beta

Fudbalski klub Partizan podneo je danas krivičnu prijavu protiv NN lica zbog isticanja uvredljivog transparenta na utakmici Lige Evrope sa Totenhemom, rečeno je agenciji Beta u klubu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Fudbaleri crno-belih su sinoć u Beogradu odigrali bez golova sa Totenhemom, u utakmici prvog kola Grupe C u Ligi Evropa.

Na tom meču na južnoj tribini je razvijen antisemitski transparent zbog čega je Evropska fudbalska unija (Uefa) danas pokrenula istragu protiv Partizana.

"Partizan je podneo krivičnu projavu protiv NN lica. Uključene su sve službe bezbednosti kako bi se u najkraćem roku pronašao počinilac i kaznio u skladu sa zakonom zbog antisemitskih poruka", navode u Partizanu.

Navijači Partizana su na transparentu na uvredljiv način aludirali na činjenicu da za Totenhem navijaju uglavnom Jevreji. Delegat utakmice je fotografisao transparent.

U međuvremenu, o ovom incidentu se oglasio i predsednik Partizana (OVDE), a klub je izdao i zvanično saopštenje u kome osuđuje izgrednike (OVDE).

Čini se da je najslikovitiji bio generalni sekretar kluba, koji je u izjavi Tanjugu izglednike opisao kao 'maoumnike'.

"Lično, smatram da među nama žive maloumnici koji šalju pogrešnu i nepristojnu sliku u svet. Maloumnik je zaista jedini adekvatan izraz za to. Potrudićemo se da u saradnji sa nadležnim organima identifikujemo pojedinca ili grupu koja je to uradila. Moramo da unapredimo svest ljudi i da radimo na tome da ovih stvari bude sve manje.", istakao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke