Partizan podigao glas: ''Deset godina predstavljamo Srbiju, a to se omalovažava!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.06.2016.
10:13
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

U Humskoj odlučili da od države zatraže ravnopravan tretman u odnosu na najvećeg rivala, Crvenu zvezdu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Naime, posle informacije da se Crvena zvezda obratila Vladi Srbije za dodatnu pomoć u vezi rešavanja infrastrukturnih problema na stadionu, i Partizan se odlučio na sličan korak.

Crno-beli ne žele da sede ''skrštenih ruku'' dok njihov najveći rival polako ali sigurno preuzima primat  na domaćoj sceni, posle višegodišnje dominacije Partizana.

Na tu temu juče je sa novinarima govorio i Mile Jovičić, jedan od kopredsednika aktuelne Radne grupe koja rukovodi klubom do sledeće sednice izborne Skupštine kluba.

On je potvrdio da Partizan traži ravnopravan tretman od države u odnosu na Crvenu zvezdu, pogotovo ako se ima u vidu da je klub iz Humske u protekloj deceniji imao ubedljivo najbolje rezultate na evropskoj sceni od ostalih srpskih klubova.

''Ono što mi u Partizanu tražimo jeste da se u našoj državi ophode prema klubu shodno rezultatima koje je postigao i u meri značaja koji ima u društvu. Stičemo utisak da to nije bio slučaj, i to je zadatak nove uprave, da Partizan bude vrednovan na pravi način u medijskom, moralnom, statusnom i materijalnom smislu.

Mi smo jedini klub koji je reprezentovao Srbiju u poslednjih deset godina, a to se perfidno omalovažava. Dok ne dođe privatni kapital moramo da dobijamo bar jednako kao naše komšije, verujem da će država imati sluha za to'',
optimista je Jovičić.

Podsetimo, nedavno je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izrazio nadu da će Zvezda dominirati u Srbiji u narednih nekoliko godina, a Jovičić nije želeo da mu uzvraća na isti način.

''Ne bih to da komentarišem, to je njegova želja, a teren je jedino merilo'', zaključio je Jovičić, a prenose ''Novosti''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kraljaXXXIX
Tuesday, 28.06.2016
19:22

U svakoj normalnoj državi klubovi, preduzeća ili kako god ih nazvali bi poput zvezde bili ugašeni, a poput Partizana prodati tj. privatizovani. Samo se kod nas silom trpaju pare u rupu bez dna, a preko otimanja od i iz Partizana prelazi kao da je to normalno!

avatar
SAMROK
Tuesday, 28.06.2016
17:35

Al ste nas predstavljali:),bolje da niste,bruka:)

avatar
RealanNis
Tuesday, 28.06.2016
14:48

Od Barija Zvezda nije uradila bukvalno nista u Evropi, a to sto nema realnog zvezdasa koji ce odgovoriti na par pitanja je druga stvar. Ili izvolite recite posteno odakle vam igraci koje ste imali tada i kako su dovedeni? Koliko ste igraca koje je Zvezda proizvela imali u timu? 2 bese? Kako su skupljeni najbolji igraci klubova bivse Juge i to svi dovedeni dok su bili jos pod ugovorom sa svojim timovima bez dinara obestecenja? Kako su prosli predsednici klubova koji su odbijali da puste igrace? Pametnom i realnom dovoljno.

avatar
VladeMarina Radunović
Tuesday, 28.06.2016
15:43

Nisi baš dobro obavešten...

avatar
Ivancz
Tuesday, 28.06.2016
18:50

Ti si malo pobrkao, to je partizan radio i tada i proteklih 10-15 godina.

avatar
RealanNis
Tuesday, 28.06.2016
16:41

Demantuj me i kazi ko je to prosao Zvezdinu skolu ili kog sta to od tih igraca formirali? Ili pak mi navedi koliko obestecenje je placeno za bilo kog od 9 igraca koji su vam bili u prvoj postavi tada a doveli ste ih iz klubova sirom Juge? Ako imas cinjenice izvoli pa navedi jednu, a sve starije Nislije dobro znaju kako je Piksi presao u CZ i ako je imao jos 2 godine ugovora sa Radnickim. Ti stvarno mislis da bi se neko odrekao bez i jednog dinara najboljih svojih igraca pod ugovorom u korist CZ a imali su inostrane ponude za te iste igrace?

avatar
ruud gullit
Tuesday, 28.06.2016
11:12

Srce mi se cepa...

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Tuesday, 28.06.2016
10:33

* nego je samo rekao da ne zna da li jeste ili nije tako, diplomatski odgovor:)

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Tuesday, 28.06.2016
10:32

Nije meni problem da seckam komentare, samo da znas, ti se ovde brukas:)

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Tuesday, 28.06.2016
10:29

Svidja mi se sto Mile nije izjavio da ne misli da se ova vlast mesa u izbore i da ona nema nista sa desavanjima kod nas nego je samo rekao da ne zna

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Tuesday, 28.06.2016
10:27

Vi svaki dan trebate ovako da pricate, svakodnevno vrsite pritisak na vlast sve dok ne dobijemo isto para kao i oni, sve ispod toga je veliki neuspeh!!!

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Tuesday, 28.06.2016
10:25

tj. sezona, osinost u kombinaciji sa unutrasnjom i spoljasnjom sabotazom pri cemu obe poticu iz istog izvora i iste kuhinje, slicna je stvar i u kosarci.

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Tuesday, 28.06.2016
10:24

Hoce, hoce, narocito ova garnitura sve trci pa zapinje da nas sponzorise:-) I nije niko preuzeo primat u Srbiji nego je na samo jednu godinu prekinuo Partizanovu osmogodisnju dominaciju, sve će se tu ubrzo vratiti na staro, ne verujem da moze da postoji tolika osionost da se ponovi prosla godina

avatar
Burazer
Tuesday, 28.06.2016
10:22

У праву су људи из Партизана. Где је звезда од 1991.? Побеђује тимове из 3. српске лиге и испада у 2.колу квалификација, а Партизан већ 8 пута у задњих 10 година је играо групну фазу што ЛШ што ЛЕ, а третирају се као задња рупа на свирали.

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Tuesday, 28.06.2016
10:46

Od '92, ipak su igrali i onu grupnu fazu Kupa sampiona (tacnije, cetiri kola u njoj) te godine.