Partizan platio dug, advokati na potezu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.01.2017.
16:03
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura potvrdio ono što je i najavljeno u jučerašnjem saopštenju kluba iz Humske.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Posle predsednika Milorada Vučelića i generalni direktor Partizana Miloš Vazura izneo je danas ohrabrujuće vesti po pitanju rešavanja aktuelnog problema sa suspenzijom kluba od strane UEFA.

U razgovoru sa novinarom Željkom Pantićem za TV Partizan, Vazura je najpre reagovao na pisanja medija u proteklih 24 sata i potvrdio onaj najvažniji detalj u celoj priči - dug od 370.000 evra danas je konačno isplaćen.

''Nije baš kao što mediji pišu. Pišu dvosmisleno, pišu ima žalbe, nema žalbe...

Ja vam kažem da smo pre 15 dana predali žalbu CAS-u, a ono što je dobra vest danas jeste da smo isplatili ceo dug, u toku je plaćanje svim klubovima, u kontaktu smo sa ljudima iz UEFA, rekli su nam da kada sve platimo da im pošaljemo sve. U kontaktu smo jer mislim da je preoštra kazna i zbog toga i oni verovatno osećaju potrebu da se uključe s nama u taj proces što bržeg rešavanja.

Mi ćemo danas platiti sve, jedan deo smo već platili, drugi deo oko 13 časova, skupićemo svu dokomentaciju i poslati u UEFA. Postoji i pravo žalbe, platili smo i kaznu UEFA od 3.000 evra, tako da očekujem da kada danas sve ovo platimo i pošaljemo, naš advokatski tim ode u Švajcarsku i krene da to rešava u što kraćem roku''
, objašnjava Vazura.

Naravno, sada kada je jedan problem rešen, postavlja se pitanje kada će Partizanu biti skinuta suspenzija, odnosno kada se očekuje konačna odluka.

''Konačna odluka je odluka CAS-a. Ja se nadam da će to biti u narednih 15-20 dana, s obzirom da smo ubrzali sva ta plaćanja. Naš advokatski tim će znati preciznije u narednih par dana'', ističe Vazura.

On je demantovao da je portparol UEFA dao bilo kakvu izjavu ovim povodom, da će navodno, Partizan biti suspedovan i ako uplati ovaj iznos.

''Nikakvu informaciju nije dao portparol UEFA, pitao sam i rekli su mi da on nije dao izjavu.

Mi smo reprogram predali u poslednjem danu, na vreme, mnogi mediji spekulišu da je 2.5 miliona, ali to nije tačno, ostao je samo ovaj deo i zbog toga smo kažnjeni.

Partizan radi sasvim normalno. Ubeđeni smo da je kazna prestroga i da ćemo ih dobiti na sudu izmirivanjem ovih dugova. Postoje primeri da je presuđivano u korist klubova, naši advokati to imaju i pozivaće se na to.

Mi smo dobili preporuku UEFA da to sve platimo do 31.1. i mi smo to učinili.

U tački 14 (a) se kaže da nam se daje taj rok i mi se pozivamo na to. To će biti još jedan od naših aduta na sudu. Dosta ljudi je iznenađeno tom kaznom i nama su govorili da je sve u redu, da nema problema, ali smo dobili ovo 19. decembra.

Žalbu smo već podneli u roku.

Zahvalili smo se i premijeru i Vladi, zahvaljujući njihovom angažmanu smo došli do toga da smo danas uspeli da platimo, produžili sponzorski ugovor...''
, ističe Vazura.

Imajući sve ovo u vidu, nekih radikalnih promena u igračkom sastavu neće biti ove zime. Naprotiv, Vazura tvrdi da sve ide po planu, onako kako je i zamislio sportski sektor na čelu sa sportskim direktorom Ilievim i trenerom Nikolićem.

''Nećemo rasprodati tim, imamo čvrste argumente na našoj strani. Napravićemo neki transfer do kraja prelaznog roka, sačuvaćemo kičmu tog tima koji je tražio Marko Nikolić i Ivica Iliev'',
poručio je Vazura,

Na kraju, na konkretno pitanje da li Partizan igra Evropu i da li tu nema dileme?

''Naravno'', potvrdio je Vazura.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Peca Kodzo
Friday, 13.01.2017
03:30

UPPR sve resava - fk partizan beograd telekom

avatar
WITH A GOOD CAUSE
Thursday, 12.01.2017
21:38

Dobro je, vidite da je sve u redu, a taman sam se ozbiljno zabrinuo! Hahaha

avatar
SvetskiSampion
Thursday, 12.01.2017
19:09

https://www.youtube.com/watch?v=IA7AN16bMJ0

avatar
Dado35
Thursday, 12.01.2017
20:00
avatar
Dado35
Friday, 13.01.2017
15:18

Kežman,Moreira,Drina,Koja,Joja,Everton,Leo...sve 89 i 90 minut izaberi koji je bolji 😂😂😂😂💪💪💪💪💪

avatar
SvetskiSampion
Friday, 13.01.2017
03:08
avatar
Povratak kralja #48
Thursday, 12.01.2017
19:04

Slučajno ili namerno, tačno ili netačno UO Partizana je juče u svom saopštenju napisao da se politika meša u rad kluba, a to znači zasluženo izbacivanje iz Evrope bez obzira na dugove već samo zbog mešanje politike u sport. Ko je zaslužan za to, procenite sami, da napišem sigurno mi ne bi bio odobren komentar.

avatar
DejanGrobar85
Thursday, 12.01.2017
18:43

Debeli dosta je i tebe!Da vam vidim ledja svima ako nas suspenduju.

avatar
Povratak kralja #48
Thursday, 12.01.2017
19:02

Partizan je već suspendovan, a zašto tek ako nas suspenduju, morali bi odmah da lete kad su doveli klub u ovakvu situaciju ali to se neće desiti dok ih ne smeni onaj što ih je postavio ili dok on sam ne bude smenjen. Aktuelna, nelegitimna uprava Partizana se više bavi politikom nego sportom, nisu najgori po tom pitanju pošto će sigurno neko opet da izvrši upoređenje s jednim drugim klubom ali mi ne smemo da se upoređujemo s njima, a pogotovo ne utrkujemo. Znam da neće skoro biti smenjeni jer dobro rade posao ali bi trebalo momentalno da lete iz kluba.

avatar
Petar Petar
Thursday, 12.01.2017
19:25

Oni ako ovo ne rese, ja ne znam sta treba da se desi pa da odu (posle sramne prosle sezone)? Mene samo zanima jedna stvar u vezi sa upravom, a to je zasto su cekali poslednji dan da reprogramiraju dugove za porez? Da li je to njihova licna volja, ili je tako moralo biti? Ocigledno je da se uplata dugovanja cekala zato sto je istekao ugovor sa sponzorom, mada mi ni tu nisu najjasnij stvari da klub nema 300 hiljada da plati dugove, ali ovo cekanje poslednjeg trenutka za reprogram je totalni debilizam i nista mi tu nije jasno. Da li je to moralo tako da bi imali razloga da se nekom zahvaljuju, ili su oni stvarno zalutali na mesta na kojima su, meni ne ide u glavu. A poslebna prica je pljuvanje po medijima, dok se u prethodnih nekoliko sezona takvi tekstovi nikad nisu mogli procitati za one druge, i ako su cifre koje su bile u pitanju isle do deset miliona evra? I ako se je i tad znalo vec u januaru da nece igati Evropu. Znaci, sa ovakvom uprvom i ovakvom atmosferom u drzavi Partizan ako prezivi sledecih par sezona, on ce biti redovni ucesnik lige sampiona (mada sam siguran da cemo tesko da opstanemo). Ovo je neverovatno da klub sa deset miliona duga ima sto puta vise problema nego onaj drugi koji je dugovao 70. Blokirao nam je FSS registraciju zbog zbirNo 13 hiljada evra. Alo bre, pa ko je ovde nenormalan? Da li ovi sto ne placaju tu sicu, ili ovi koji blokiraju zbog toga dok na drugoj strani iam klubova koji samo jednoj ekipi duguju vise od milion i po EVRA?

avatar
Carina
Thursday, 12.01.2017
17:11

Partizan platio dug ili drzava platila dug Partizana narodnim parama?

avatar
partizanpadinjak
Thursday, 12.01.2017
17:10

Pa kao da cemo mi da se plasiramo u neko evropsko takmicenje u naredne 3 godine pa sad kao vlada neka neizvesnost. Mi nismo dovoljno dobri ni za domacu ligu a u evropi smo pokazali prosle sezone sta znamo .