Partizan odgovorio na "molotovljev koktel" upućen Vučeliću!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 08.04.2015.
19:11
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Fudbalski klub Partizan oglasio se tokom večeri zvaničnim saopštenjem za javnost povodom napada koji se dogodio na imovinu potpredsednika kluba Milorada Vučelića.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

U danu kada fudbaleri Partizana igraju revanš utakmicu polufinala Kupa Srbije sa ekipom Jagodine u Beogradu se dogodio napad na imovinu potpredsednika crno-belih Milorada Vučelića.

U napadu molotovljevim koktelom srećom nije bilo povređenih a FK Partizan se u toku večeri oglasio zvaničnim saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti.

"Uprava Fudbalskog kluba Partizan najoštrije osuđuje kriminalni napad na imovinu potpredsednika kluba Milorada Vučelića prilikom kojeg su sticajem srećnih okolnosti izbegnute teške posledice.

Verujemo da će nadležni organi otkriti počinioca, odnosno počinioce ovog krivičnog dela i saznati njihove motive i nadamo se da ti motivi neće biti povezani sa angažmanom gospodina Vučelića u fudbalskom sportu.

On je, obzirom na svoju funkciju i internu raspodelu poslova u upravi kluba, u poslednje vreme više puta javno iznosio stavove FK Partizan o odlukama klupskih organa i ukupnim zbivanjima u srpskom fudbalu, na način koji svakako nije i ne sme biti razlog za ovaj kriminalni akt.

Nezavisno od počinioca i motiva, napad na gospodina Vučelića još jednom treba da upozori sve koji rade u srpskom fudbalu da se uzdrže od neodmerenih i zapaljivih izjava, prenošenja kafanskih priča u javnost, raznih oblika govora mržnje.

Na žalost, među navijačima svih klubova ima osoba sklonih nasilju i fudbalski radnici imaju posebnu odgovornost da svojim javnim istupima ne raspiruju strasti i izazivaju navijačke tenzije. Borba za bodove i trofeje mora se voditi isključivo na sportski i fer način i ne sme dovesti do ugrožavanja bilo čije lične bezbednosti
" stoji u saopštenju FK Partizan.

Jasno je da ovim saopštenjem iz Humske indirektno upozoravaju na mogućnost da se napad na imovinu Milorada Vučelića dogodio kao posledica izjava koje je davao a u kojima je pominjao i "večitog rivala".

Organi bezbednosti moraće da utvrde počinioce i motive ovog napada posle čega će biti jasnije da li napad uopšte ima veze sa angažovanjem Milorada Vučelića u FK Partizan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke