Partizan - Odbrojavanje do Lige Evrope!

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.08.2014.
12:03
Izvor: Sportske.net

Još dva dana ostalo je do odlučujuće utakmice između Nefčija i Partizana u borbi za plasman u Ligu Evrope. Crno-beli u Baku nose gol prednosti, uverenje da su bolji tim, ali će to sve morati da još jednom potvrde na terenu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Partizan je ovog leta do sada odigrao pet utakmica, ostvario je tri pobede i dva remija, bez ijednog poraza, ali mu to i dalje ne garantuje da će uspeti da se domogne bar utešnog evropskog takmičenja po grupama.

Da li će u tome uspeti, zavisi od ishoda utakmice u četvrtak (18h) u Bakuu, gde će protiv Nefčija braniti beogradskih 3-2, ili još bolje, ''napasti'' još jedan trijumf i na najlepši način ostvariti jedan od najvažnijih evropskih ciljeva na evro sceni.

Utisak mnogih, što je i trener Marko Nikolić naglasio posle prvog meča u Humskoj, jeste da je Partizan u ovom trenutku bolji tim od predstavnika Azerbejdžana, ali ono što brine sve pristalice crno-belih, jesu brojne slabosti u odbrambenoj liniji tima, koje su se mogle videti i protiv Nefčija, ali i protiv Ludogoreca.

Taj problem će morati da bude rešen do utakmice u četvrtak ukoliko Partizan želi da jesen provede i u Evropi, a ne samo u ovim sumornim domaćim okvirima.

S tim u vezi, veoma je važno i da golman Milan Lukač bude na svom nivou, da i sam unese neophodnu sigurnost svojim saigračima u odbrani. U izjavi ''Sportu'', on je uveren da će tako i biti i da će navijači Partizana imati razloga za radost.

''Defanzivni prekidi su nam bili jača strana, ali smo u poslednje vreme počeli da pravimo greške u tom segmentu. Ipak, nije to strašno, samo treba povećati nivo koncentracije i sve će biti u najboljem redu.  Mislim da će utakmica biti otvorenija nego u Beogradu i baš tu vidim našu šansu da stavimo tačku na Nefči i okrenemo se Ligi Evrope'', poručio je Lukač.

Dodatno ohrabrenje jeste i početak rešavanja finansijskih problema u klubu. Pred prvi meč sa Nefčijem, Partizanovim igračima je isplaćen deo zaostalih zarada, a danas je stigla vest i da račun kluba nije više u blokadi, pa je sada sve na igračima crno-belih da ispune ono što se od njih očekuje.






Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke