Partizan - Od poruke da će ''sigurno igrati Evropu'', do bojazni od ''Pirove pobede''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 07.02.2017.
13:55
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Kako se proleće bliži, u Partizanu je sve slabije primetna samouverenost njegovih čelnika u vezi sa raspletom situacije posle suspenzije od strane UEFA.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Sećate li se prvih reakcija vodećih ljudi Partizana pre nepunih mesec dana, a neposredno pošto je objavljena vest o suspenziji crno-belih od strane UEFA?

Od zvaničnog saopštenja Upravnog odbora, 11. januara ove godine, a pod naslovom ''Partizan će igrati Evropu'' na klupskom sajtu, preko objašnjenja i optimističkih izjava predsednika Milorada Vučelića, generalnog diektora Miloša Vazure, kao i potpredsednika kluba Vladimira Vuletića, dan-dva posle svega.

Ako ste zaboravili, možete OVDE da se podsetite šta je za klupsku televiziju izjavio Miloš Vazura na kraju razgovora sa Željkom Pantićem.

Na konkretno pitanje novinara: ''Znači, po vama, Partizan Evropu igra i tu nema dileme?

''Naravno'', odgovorio je Vazura.

Takođe, u istom intervjuu, Vazura konstatuje i sledeće, a na pitanje kada se očekuje konačna odluka:

''Konačna odluka je odluka CAS-a. Ja se nadam da će to biti u narednih 15-20 dana, s obzirom da smo ubrzali sva ta plaćanja. Naš advokatski tim će znati preciznije u narednih par dana''.

Od tog 12. januara prošlo je i 15 i 20 dana, a dokle smo stigli danas, nepunih mesec dana kasnije?

Do nagoveštaja od strane Vladimira Vuletića da bi moglo da se desi da crno-beli na proleće, negde u maju, ostvare ''Pirovu pobedu''?!

''Ako dođe do opcije da Partizan mora na celo suđenje po žalbenom postupku, čak i u slučaju našeg trijumfa, bojim se da bi mogla da bude 'Pirova pobeda'. A to znači da dobijemo proces krajem maja, kada su odavno prošli rokovi za licenciranja za evropska takmičenja.

Verujem u ugovor o poravnanju i hitnom rešavanju procesa. Sve navodi, i prema informacijama koje imamo, da ni u UEFA nisu baš sigurni da li je Partizan zaista prekršio finansijski fer-plej ili nije",
preneo je ''Mondo'' najnoviju izjavu Vladimira Vuletića.

Kada je u pitanju Partizanova žalba, Vuletić veruje da je ona u UEFA stigla ''već danas''.

''Disciplinci' UEFA imaju rok od 20 dana da se izjasne na žalbu, a posle toga Sud za sportsku arbitražu (CAS) pozvaće obe strane na prvo ročište i to po hitnom postupku, ukoliko neka od strana bude zahtevala, a Partizan će svakako. Mediji su tendenciozno pisali da Partizanovog slučaja nema na listi CAS, a jasno je da ga nema jer slučaj zvanično nije ni postojao. Pojaviće se u narednom periodu'', uverava Vuletić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boban Jaksic
Tuesday, 07.02.2017
23:07

vecih a debelih lazova Partizan u svojo istoriji nije imao.

avatar
leonidis
Tuesday, 07.02.2017
20:10

ma kakva evropa,babo ruco..

avatar
RVLT
Tuesday, 07.02.2017
20:07

I proci ce taj rok i otici ce Partizan u Aziju, a ne u Evropu, ionako su veoma blizu ovih dana...

avatar
BRAT IGI
Tuesday, 07.02.2017
17:55

svaki dan sve postaje jasnije da su ovo samo prazne price doticnih v-ova

avatar
Гроф Доктор фудбала
Tuesday, 07.02.2017
17:21

УЕФА се не придржава свог статута тј правилника него пажљиво одабире које клубове ће да казни. Што је сиромашнији клуб веће су шансе да буде кажњен. Срамота за ту асоцијацију јер како раде за пар година клубовима из источне Европе такмичења у оквиру УЕФЕ неће бити доступна.

avatar
sundjer bob
Tuesday, 07.02.2017
15:14

Kako vas ne mrzi vise da lazete i obmanjuju javnost? Partizan ce ovo leto igrati Evropu isto kao sto ce je igrati i Teleoptik! Daj, ne lazite vise ni sebe ni navijace, nego se lepo spakujte i palite! I da se ne ljubimo na rastanku...