Partizan od nokauta do remija!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.06.2014.
22:40
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana remizirali su večeras u duelu sa švedskim Malmeom u Humskoj rezultatom 3:3 (1:3) u utakmici koja je imala i humanitarni karakter.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Vicešampion Srbije izbegao je večeras u Humskoj prvi poraz od početka priprema nakon što je pred oko 3.000 navijača uspeo da se izbori za remi u duelu sa švedskim Malmeom rezultatom 3:3 (1:3) u utakmici koja je osim pripremnog imala i humanitarni karakter.

Partizan - Lukač (od 46' Ž. Živković), Pauljević (od 46' Vulićević), Petrović (od 46' Volkov), Trajković (od 46' Stanković), Ostojić, Marković (od 46' Gulan), Brašanac (od 46' Drinčić), Pantić (od 46' Grbić), A. Živković (od 46' Luka), Škuletić (od 46' Ilić), Fofana (od 46' Šaponjić)

Trener Partizana Marko Nikolić odlučio je da večerašnji duel sa Malmeom počne kombinovani sastav, što se brzo pokazalo kao greška.

Švedski sastav ozbiljnije je shvati duel u Humskoj a crno-beli su morali da prime tri gola ne bi li shvatili da je vrag odneo šalu i da bi ubedljiv poraz bio nedopustiv iako se radi o utakmici prijateljskog i humanitarnog karaktera.

Verovatno najlošiji pojedinac u redovima Partizana u prvom poluvremenu bio je Miloš Ostojić. Da ovo nije njegovo veče videlo se već u trećem minutu kada ga je Markus Rosenberg lažnjakom izbacio iz igre a onda sa ivice šesnaesterca loptu levom nogom poslao iza leđa nemoćnog Milana Lukača za vođstvo gostiju.

Novi šok za izabranike Marka Nikolića usledio je u šestom minutu. Centaršut sa desne strane dobro je prihvatio Molins a onda je posle fintiranja poslao loptu u mrežu crno-belih i tako udvostručio prednost Malmea.

Tek nakon dva primljena gola vicešampion Srbije počeo je da igra i da preuzima inicijativu ali ne uspeva da ugrozi gol Danca Olsona koji je tek u 23. minutu morao da uloži malo truda ne bi li zaustavio udarac Branka Pauljevića sa distance.

A onda, novi šok za crno-bele! Posle odlične kontre Johanson šalje loptu u šesnaesterac gde nespretno reaguje Miloš Ostojić i šalje loptu u sopstvenu mrežu za prednost Malmea od 0:3.

Posle trećeg gola fudbaleri Malmea stali su na loptu a sredinu terena prepustili domaćim igračima koji pre odlaska na odmor uspevaju da materijalizuju dobru akciju trojice momaka poniklih u omladinskoj školi u Zemunu.

Lepu akciju Brašanca i Živkovića završio je Danilo Pantić sjajnim utrčavanjem i podmetanjem stopala na pravo mesto pa Partizan u 36. minutu smanjuje prednost gostiju na 1:3.

Do odlaska na odmor crno-beli stižu do novih prilika preko Škuletića i Brašanca ali njihovi udarci glavom nisu bili dovoljno dobri da se rezultat promeni pa se na odmor otišlo sa prednošću Malmea od 1:3.

Andrija zivkovic
Foto: Partizan.rs

Strateg vicešampiona Srbije na poluvremenu je promenio gotovo čitav tim a najviše je od rezervista pokazao Petar Grbić.

Bivši fudbaler Olimpijakosa neretko je po desnoj strani uspevao da napravi mnogo problema odbrani Malmea a iz jednog od njegovih prodora stvorila se prilika za Vojislava Stankovića koji u 50. minutu smanjuje na 2:3.

Uprkos činjenici da su crno-beli već u prvih pet minuta nastavka stigli do drugog gola promene rezultata nije bilo sve do poslednjeg momenta susreta kada je Saša Ilić sa bele tačke postavio konačnih 3:3.

U završnici susreta igra je postajala sve grublja pa je sudija Milenko Vukadinović javnim opomenama pokušavao da umiri strasti i spreči eventualne povrede ili fizički obračun igrača zbog nešto oštrije igre.

Večerašnji remi sa Malmeom bio je prvi za Partizan od početka pripremnog perioda a pre odlaska na drugu fazu priprema u Sloveniju. Pre duela sa Malmeom crno-beli su slavili sa 2:1 u pripremnim duelima sa Zlatiborcem i Lovćenom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke