Partizan - Nova pobeda pred povratak u Beograd!

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.02.2016.
15:46
Izvor: Sportske.net

U poslednjoj proveri na pripremama na Kipru, fudbaleri Partizana ostvarili su novu pobedu. Valeri Božinov čovek odluke.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Rival crno-belima bio je ruski drugoligaš Tosno, koji se predstavio u odličnom izdanju, ali je pobeda pripala Partizanu, rezultatom 1:0.

Partizan
je danas nastupio u sledećem sastavu: Kljajić, Bandalovski (od 68′ Vulićević), Bogosavac, M. Stevanović, M. Jovanović (od 60′ Gogua), Everton (od 68′ Petrović), Brašanac, Lukić (od 60′ Kosović), A. Stevanović (od 80′ Fofana), Mihajlović, Božinov (od 68′ Vlahović).

Deveti minut doneo je i prvu priliku na današnjoj utakmici, ispala je odbrana Partizana posle jedne duge lopte Kašćelana, golman Kljajić je istrčao i omeo protivničkog igrača da dođe do te lopte.

U 22. minutu nova oapsnost pred golom Partizana, jedan fudbaler Tosna je pao u kaznenom prostoru crno-belih, ali nije bilo najstrože kazne.

I sedam minuta kasnije još jedna sporna situacija u kaznenom prostoru Partizana, Miladin Stevanović je bio u duelu sa protivničkim napadačem koji je pao, tražio penal, ali se sudija ponovo nije oglasio.

Konačno, u 36. minutu prva prava prilika za Partizan. Nemanja Mihajlović je odlično izveo slobodan udarac sa leve strane, pronašao Božinova, koji udarcem glavom pogađa stativu.

Bolji utisak ostavili su ruski fudbaleri tokom prvog poluvremena, koje je obeležilo i par verbalnih duela igrača dva tima koji su u pojedinim trenucima bili prilično nrervozni.

Posle samo tri minuta igre u nastavku, nova prilika za Tosno, i to najbolja od početka meča. Posle prodora po levoj strani, usledio je odličan centaršut u kazneni prostor, ali napadač ruske ekipe nije uspeo da zahvati tu loptu u prosledi je u Kljajićevu mrežu.

Nešto kasnije Mihajlović je imao slobodan udarac sa nekih 18 metara, ali ga je loše izveo, dok na drugoj strani ekipa Tosna izvodi još jedan odličan napad, ali lopta pogađa spoljni deo mreže.

U 67. minutu konačno jedna dobra akcija Partizana, Brašanac je oboren na ivici kaznenog prostora, a sudija je pokazao na belu tačku.

Loptu je uzeo Valeri Božinov, snažno šutirao u donji levi ugao i pogodio mrežu - 1:0 za Partizan
.

Do kraja meča, rezervista Kosović se istakao u par navrata, prvo odličnom loptom koju je uputio ka Mihajloviću, ali je arbitar dosudio ofsajd, dok je nešto kasnije Kosović oprobao i svoj udarac sa dvadesetak metara, ali je golman Tosna dobro intervenisao.

I ekipa Tosna je u još par navrata ozbiljno pripretila, ali je Kljajićeva mreža ostala netaknuta na ovoj utakmici.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

34 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dropkick Murphys
Tuesday, 09.02.2016
21:43

A sad povratak u realnost..Sto ste pobedjivali,to vam je..Borba za opstanak.........

avatar
Ivancz
Tuesday, 09.02.2016
21:32

Nije rumba nije samba, to je igra tamba-lamba hahahahaha

avatar
Krcunijo najboLa si!
Tuesday, 09.02.2016
20:08

likovi kao vidici dijele serveri i tako razni stojani sa 100 nikova haha hvala sto nas pratite!

avatar
Petar Petar
Wednesday, 10.02.2016
00:24

Da, tri coveka sa razlicitim nikovima seire ovde godinama. Ipak ne mogu da poverujem da bas toliko bolida navija za komsinicu. Realnije je da su dvojica, trojica njih. Ali trude se maksimalno ko ce vise gluposti da nalupa.

avatar
REVOLT 24. III 2016.
Wednesday, 10.02.2016
10:21

Najgore je to sto se jedan od njih pravio lud kad sam ga pitao da li ima dva (ili vise) naloga, a najvise galami i izmislja gluposti tipa da ja imam vise naloga, za jedan cak ni ja neko vreme nisam bio siguran da li je njegov jer se predstavljao kao zensko:-D Istina je da ja vrlo cesto menjam svoj nick sto zbog toga sto mi tako dodje sto zbog toga sto moram jer su me blokirali (veoma cesta pojava u mom slucaju Hahaha), a posle toga vise ne mozes da imas isto ime pa moras da smisljas, ali zato uvek odmah priznam kad me neko pita da li sam to ja, nikad se nisam pravio lud, a i zasto bih - ne razumem ljude koji zive u lazi cak i na internetu, ljudi se tu ne poznaju medjusobno i cemu lazno predstavljanje, ne ide mi u glavu to?

avatar
PoparaZarko
Tuesday, 09.02.2016
19:50

Cetvorica iz generacije '96.. Svaka cast.

avatar
Roči Salamanka
Tuesday, 09.02.2016
18:23

Ako ce Bozinov da nam predvodi napad u nastavku sezone nadajmo se 4 mestu mozda.Gde su pojacanja?11 dana pred nastavka sezone,Everton je daleko od onog sto smo gledali po YT snimcima,Gogua jos nespreman.Gde su pare od prodaje Mitrovica,Iliev kakav je igrac bio sada je i direktor,smotan,nesposoban,nezreo ali zato ima jezik da pljuje Zileta i njegovu porodicu po medijima.Kazu Partizan iznad svih a iznad Partizana su Zahavi,Falji i kompanija.

avatar
Tuesday, 09.02.2016
17:17

Odbrana je na zadovoljavajućem nivou s tim što Bandalovski veoma loše centrira u napadu dok Bogosavac previše dozvoljava protivnicima da mu se ubacuju iza leđa. Sredina terena (Brašanac-Luiz-Lukić) u defanzivnom delu veoma dobra, a u ofanzivnom nedovoljno za Partizan jer su odigrali bez konkretne igre, bez završnog pasa, stvorene šanse ili pravog šuta na gol protivnika. Napad (A.Stevanović-Božinov-Mihajlović) veoma bledo izgleda. Očigledno je da Stevanoviću mnogo više odgovara levi nego desni bok, a problem je što je i Mihajlović bolji na levom boku ali zarad tima možda treba pokušati sa promenom strana, inače obojica mnogo malo pravih poteza koji bi doneli prevagu na terenu. Božinov kao i obično veoma bled, letargičan, sa dosta nepreciznih pasova i sa ponekom neiskorišćenom šansom. Partizan je u ovom prelaznom roku ostao bez ogromnom napadačkog kvaliteta, ostao je bez A.Živkovića, Šaponjića, Abubakara i Ninkovića, bez igrača koji su znali da daju golove, izvode prekide, stvaraju šanse i svojim potezima prave prevagu na terenu. Ako je Iliev ozbiljno mislio kada je rekao da Paritzan ne planira da dovede napadača u ovom prelaznom roku onda je Partizan neozbiljan klub i sve njihove priče o kvalitetnom prelaznom roku (u najavljene bombe prelaznog roka niko nije ni poverovao), o napadačkoj i efikasnoj igri koja će vratiti navijače na stadion i o pravljenju tima za evropske kvalifikacije padaju u vodu. Partizanovom napadu najmanje što treba je tandem Suma-Tavamba i to sa dozom rezerve da bi Suma mogao da bude ozbiljno pojačanje već neko ko ima potencijala da to vremenom postane u Partizanu dok bi nam Tavamba garantovao ozbiljnog napadača i u evropskim utakmicama.

avatar
Krcunijo najboLa si!
Tuesday, 09.02.2016
18:44

za saponjica mi nije toliko zao a abu je kocio jer je stranac! ninkovic je vec dosadio a ispao je fer sa odlaskom!

avatar
Ukizadenje
Tuesday, 09.02.2016
17:11

Ovaj Everton kao da ima 40 godine

avatar
Lord of Nottingham
Tuesday, 09.02.2016
16:52

Opaa, Bozinov poceo da pogadja i u evropskim utakmicamaa

avatar
pjer
Tuesday, 09.02.2016
18:16

pa mi i znamo sta su evropske utakmice za razliku od vas koje su poceli po barazima da zovi fk kvalifikacije

avatar
pjer
Tuesday, 09.02.2016
20:18

prijatelju sto se kosarke tice mi smo ispisali deceniju ... a vi cete da cvrkucete do leta a onda opet, Zika, coki, cia , bia

avatar
PoparaZarko
Tuesday, 09.02.2016
19:51

@Delije Sever 021 Cega se pametan stidi..

avatar
Delije Sever 021
Tuesday, 09.02.2016
19:02

Znali ste i u kosarci,pa vidi vas sada-igrate sa krasnim okgobrima i sa k.k sdoet aogaion :) Kako u basketu-tako i u fudbalu.

avatar
Krcunijo najboLa si!
Tuesday, 09.02.2016
18:42

heard of kairat?

avatar
REVOLT 24. III 2016.
Tuesday, 09.02.2016
16:51

Neverovatno da tako napisete, u 29. min. je bio obostrano povlacenje i NAJPRE faul tog igraca u napadu, a u najgorem slucaju takva situacija da sudija nista ne svira i pusti da se igra nastavi, za ono prvo ne znam, mozda je i bio penal. Izdanje nam je danas opet bilo uzasno, zali Boze najveceg dela ovih 90 min, ako se nesto ne popravi i ne pojacamo se u ova cetiri dana, razbice nas i ekipe iz sredine tabele, a ne one najjace!

avatar
BazokGrobarile
Tuesday, 09.02.2016
18:18

matori pa mi smo skoro na sredini tabele! :D

avatar
Delije Sever 021
Tuesday, 09.02.2016
19:04

Gledao sam malo prvog poluvremena,da vidim kaki :) ste ,i i skreno,nije uopste bilo lepo,za drugo nznm.

avatar
REVOLT 24. III 2016.
Tuesday, 09.02.2016
18:33

I to sto kazes, samo da sami sebe na pobedimo na vecini meceva:-D

avatar
Krcunijo najboLa si!
Tuesday, 09.02.2016
16:51

mozda je bolje da igra kosa umesto lukica!